Bastion / Arnhem / Begeleider Wonen /50%/ Per direct/ (m/v)
Elver

Functieomschrijving

Organisatie

In alles wat we doen bij Elver stellen we de cliënt centraal. Wij vinden het belangrijk dat de cliënt zoveel mogelijk de regie heeft over zijn eigen leven. De verwant en begeleider ondersteunen hem of haar om dit zoveel als mogelijk vorm te geven en te realiseren. Samen vormen zij “de driehoek” dat het fundament is van waaruit de zorg, begeleiding en ondersteuning inhoud krijgt. We werken met zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging.

Binnen wat voor team ga je aan de slag?

Het Bastion is een buitenlocatie (wonen in de wijk) in Rijkerswoerd waar 7 appartementen zijn waar vijftien mensen wonen met een lichte tot matig verstandelijke beperking. Kenmerkend voor het Bastion is om de bewoners via de Eim-methodiek waar mogelijk te begeleiden. Er kan verbale en fysieke agressie voorkomen. De zorgvragen zijn divers en verschillen sterk van persoon tot persoon en dat vergt van de begeleiding een flexibele en creatieve werkhouding. Veel bewoners hebben een externe werkplek, bijvoorbeeld in een supermarkt, bij de DHL, een kinderdagverblijf etc. Goede communicatieve vaardigheden zijn een pré voor de mensen die bij het Bastion werken. Delen van informatie, feedback geven, boodschappen bestellen is een kleine greep uit de dagelijkse gang van zaken. Je werkt veel met z’n tweeen maar ook zijn er momenten waarop je alleen werkt. In het Bastion zijn slaapdiensten, ook dan ben je op jezelf aangewezen. Dit vraagt inzicht, kunnen en durven handelen waar nodig, overzicht maar vooral ook kunnen loslaten. Het team bestaat op dit moment uit 1 man en 5 vrouwen. Daarnaast is er meestal een stagiaire die stage loopt binnen het Bastion.

 

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Functie

Als Begeleider Wonen ga jij aan de slag binnen een zelfstandig werkend team. Je bent samen verantwoordelijk voor de verdeling van de teamtaken en indeling van het dienstenpatroon; denk hierbij aan: dag-, avond-, weekend-, en/of slaapdiensten. Je onderhoudt actief contacten met wettelijke vertegenwoordigers. Samen met een multidisciplinair team verzorg, begeleidt en ondersteun jij de bewoners aan de hand van zorgplannen, teamafspraken en instructies van de deskundigen. In het team is ruimte om te kunnen leren en ontwikkelen.

Je zorgt samen voor een goede leefsfeer, veiligheid en welbevinden van de bewoners. Het ‘gewoon leven’ staat hierbij centraal. In alles wat we doen bij Elver stellen we de bewoner centraal. We vinden het belangrijk dat de bewoner zoveel mogelijk de regie heeft over zijn eigen leven. De medewerkers van Elver vinden het belangrijk betekenisvol voor een ander te zijn. Je bent verantwoordelijk voor het observeren van de bewoners, waarbij je veranderingen in hun situatie signaleert en meteen hierop inspeelt.

Binnen dit team ben je verantwoordelijk voor de intensieve begeleiding van bewoners. Wij werken vanuit het Triple-C behandelmodel. Als begeleider ga je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met je bewoner. Niet het probleemgedrag is leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of onvervulde behoefte die onder dit gedrag schuilgaat.

Wat vragen wij van jou?

Jij bent een persoon die interesse heeft in het werken met bewoners met verschillende begeleidingsvragen. Je staat stevig in je schoenen, bent betrokken, kritisch en beschikt over een goed aanpassingsvermogen. Je voelt je op je gemak in de verschillende begeleidingsstijlen. Je hebt oog voor humor en detail en je kunt een prettige sfeer scheppen voor de bewonersgroep. Je richt je naar de behoeften van de bewoners en zoekt de samenwerking op. Je bent loyaal, leergierig, flexibel en je maakt nieuwe informatie snel eigen. Je kunt goed luisteren, beschikt over organisatievermogen en een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. We zoeken vooral iemand die het leuk vindt om dingen met bewoners te ondernemen, een echte doener.

Binnen dit team is veel ruimte om het vak verder te leren en daarin te groeien. Die kans willen we jou bieden. Wel moet je ook alleen werken en de slaapdiensten draaien.

 Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma op niveau 4. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ) of Sociaal Pedagogisch Werk (SPW),

Inschaling

Wat bieden wij jou?

Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining (in teamverband), medicatie- en epilepsiecursus. Wij bieden je een functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 7,05%). Elver biedt diverse collectiviteitskortingen op het gebied van (zorg)verzekeringen.

Daarnaast bieden wij een uitgebreid Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) met onder andere een fietsplan, pc-plan (voordeliger een tablet of laptop bijvoorbeeld aanschaffen) en hebben wij een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert. Deze functie is ingedeeld in functiegroep 35 conform FWG 3.0, salariëring is afhankelijk van diploma en ervaring.

Bijzonderheden

Vervolg

Je hebt tot 26 februari 2019 de tijd om te reageren op deze vacature, reageer direct via de knop ‘solliciteren’.

Elver is verplicht om van nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, voordat de arbeidsovereenkomst wordt aangegaan.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

Inlichtingen

Wil je meer informatie over deze vacature, neem dan contact op met Misha Berendsen-Heimans of Jan Willem Koch, begeleiders van de locatie Bastion. Telefoonnummer; 088-7961612 Tussen 09.00 en 15.00 uur is de woning telefonisch niet bereikbaar.

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver, Bastion
Postcode 6836 VJ
Stad Arnhem
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Wil je meer informatie over deze vacature, neem dan contact op met Misha Berendsen-Heimans of Jan Willem Koch, begeleiders van de locatie Bastion. Telefoonnummer; 088-7961612 Tussen 09.00 en 15.00 uur is de woning telefonisch niet bereikbaar.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 12-02-2019
Reageer voor 26-02-2019
Ingangsdatum 12-02-2019
Nummer 43601
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver