(BBL) Leerling maatschappelijke zorg, niveau 3 of 4, 20-28 uur per week
Sius

(BBL) Leerling maatschappelijke zorg, niveau 3 of 4, 20-28 uur per week

Leren en werken
Door middel van een leerwerktraject word je opgeleid tot een professional in de gehandicaptenzorg. Je volgt de opleiding (persoonlijk) begeleider maatschappelijke zorg niveau 3 of 4. Wekelijks heb je 1 dag school en daarnaast werk je 20-28 uur op één van onze locaties.

Ieder opleidingsjaar wissel je van locatie en kom je in contact met nieuwe collega´s, nieuwe cliënten en nieuwe zorgvragen. Zo word je breed opgeleid en leer je op een leuke en afwisselende manier het vak in de praktijk. In het begin van je leerwerktraject is jouw route uitgestippeld, zodat je weet bij welke doelgroepen en locaties je komt te werken. Meer weten over de verschillende locaties binnen Sius? Kijk dan op https://www.sius.nl/locaties.

Wat ga je doen?
Je ondersteunt en begeleidt cliënten bij het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. Je bent het eerste aanspreekpunt voor zowel cliënten als hun familie. Ook onderhoud je het contact met derden, die betrokken zijn bij de dienstverlening aan de cliënt of tot hun netwerk behoren.

Je stimuleert de ontwikkeling van cliënten en bent erop gericht hun zelfredzaamheid te vergroten en/of te behouden. Zo help je cliënten op weg naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Je bouwt samen met de cliënt aan een sociaal netwerk (ouders, vrienden, vrijwilligers).

Bij je werk is het zorgplan, waarin de wensen en mogelijkheden van de cliënt staan, altijd het uitgangspunt. Als persoonlijk begeleider maak je dit plan samen met de cliënt en collega’s.

Deze leerwerkplek biedt een mooie kans om je te ontwikkelen tot een breed opgeleide zorgprofessional en een baan die ertoe doet! Je krijgt goede begeleiding op de werkvloer, met op elke locatie een werkbegeleider. Verder krijg je:

  • Een leer-/arbeidsovereenkomst voor de duur van je opleiding. Hoe lang dat is, verschilt per persoon en is afhankelijk van je eerder opgedane kennis en ervaring.
  • Een arbeidsmarktconform leerlingsalaris, gebaseerd op de CAO Gehandicaptenzorg, met een toeslag voor zij-instromers (op basis van opgedane kennis en (levens)ervaring). Naar rato van de omvang van je contract, vergoeden wij een gedeelte van de uren die je op school zit.
  • Naast onregelmatigheidstoeslag, ontvang je jaarlijks vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%).

Wij betalen jouw volledige opleiding en het boekengeld. Na het succesvol afronden van je opleiding, spannen wij ons in om je een mooie werkplek binnen de organisatie voor onbepaalde tijd te bieden. 

Onze ideale collega heeft een basishouding die uitgaat van aandacht, respect, interesse en gelijkwaardigheid. Je wilt je oriënteren binnen de verschillende doelgroepen van Sius.

Je voldoet aan de toelatingscriteria van de opleiding (persoonlijk) begeleider maatschappelijke zorg. Deze toelatingscriteria kun je vinden op de website van de desbetreffende onderwijsinstelling. 

Werken bij Sius
Leven is ontdekken!

Vanuit deze overtuiging doen wij wat we doen. Bij Sius is iedereen welkom die ondersteuning nodig heeft. Waar ze vandaan komen, hun leeftijd, wat ze wel of niet kunnen, waar ze in geloven, alles is goed. Want het gaat om hen, om wie zij zijn. We willen graag ontdekken wat zij belangrijk vinden. Wat hun kracht is en wat hen gelukkig maakt. En hoe zij het leven kunnen leiden dat zij graag willen. Wij ondersteunen hen daarbij.

Wij zijn geen doorsnee zorgverlener. Bij ons werken vakmensen met een intrinsieke motivatie om het leven van anderen fijner te maken. Juist omdat ieder mens anders is, geloven we dat een vastomlijnde werkwijze, volgens vooraf bepaalde stappen, zelden alleen de best passende oplossing is. En daarom kijken we verder dan dat.

We ondersteunen meer dan 850 mensen in de hele Achterhoek. Dat doen we met ongeveer 750 medewerkers en 350 vrijwilligers.

Vragen?
Felien Elschot, opleidingscoördinator, vertelt je graag meer. Mail haar via [email protected]

Solliciteren?
Wij zien je reactie graag tegemoet! Ben jij de geschikte kandidaat? Dan maken we zo snel mogelijk een afspraak voor een gesprek.

Je kunt je sollicitatie uitsluitend sturen via www.zorgselect.nl. Hier tref je de vacature aan onder nummer 115742.

Let op: onze locaties liggen in de Achterhoek (Gelderland).

Type Vacature
Organisatie Sius
Locatie Sius, diverse locaties
Postcode 7131 PE
Stad Lichtenvoorde
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van de opleiding
Functie(s) BBL SPW/MMZ 3
BBL SPW/MMZ 4
Publicatiedatum 23-11-2022
Reageer voor 31-01-2023
Nummer 115742
Doorsturen Bekijk PDF

Sius

Sius biedt zorg en ondersteuning in de regio Oost-Gelderland. Wij zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld jeugdzorg, wonen met ondersteuning, begeleiding bij werk en zorgadvies en behandeling. Elke dag, op ieder moment.

Bij Sius is iedereen welkom. Het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent of waar je in gelooft. Belangrijker dan de hulpvraag van onze cliënten vinden wij zijn/haar mogelijkheden. Het gaat om onze cliënt. Om de dingen die hij/zij belangrijk vindt. En dat hij/zij het leven kan leiden dat hij/zij wilt. Wij ondersteunen daarbij. Dat is waar het om gaat bij Sius.

Met meer dan 680 medewerkers en zo’n 350 vrijwilligers zetten we ons elke dag in voor onze bijna 840 cliënten. We hebben 45 locaties in heel Oost-Gelderland.

Meer over Sius