BBL-leerwerkplek Helpende niveau 2 | Gelderland en Friesland
Zorggroep Sint Maarten

Functieomschrijving

Kun jij niet wachten om je talenten in te zetten en het beste uit jezelf en een ander te halen? Dan zit je bij Zorggroep Sint Maarten op de juiste plek!
We bieden je een geweldige kans om werken en leren te combineren in een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) voor de opleiding helpende (dienstverlening richting zorg & welzijn) (niveau 2).
 Je gaat dan één dag per week naar school en krijgt meteen de kans je kennis in de praktijk toe te passen bij één van onze locaties in leefwerkgemeenschap Gelderland.
Je kan bij ons rekenen op:

 • een uitdagende leerwerkplek in een team vol enthousiaste collega’s
 • de kans om het verschil te maken in het leven van anderen
 • volop mogelijkheden om je talent in te zetten en je opgedane kennis meteen in de praktijk te brengen

Binnen onderstaande gemeenschappen hebben we de volgende opleidingsmogelijkheden:

 • Friesland: 2 opleidingsplaatsen voor de opleiding helpende (1 plek in locatie Marienbosch te Heerenveen en 1 plek in locatie Sint Theresia te Joure)
 • Gelderland: 1 opleidingsplaats (locatie Gudula in Lochem)

 

Deel jij het enthousiasme van je collega’s?
Met een enthousiaste club doorzetters proberen we voortdurend het verschil te maken in het leven van onze bewoners en ambulante cliënten. Als helpende speel jij hierin een belangrijke rol.  

In deze functie is het je belangrijkste uitdaging om onze bewoners en ambulante cliënten in onze leefwerkgemeenschappen iedere dag opnieuw op een persoonlijke en mensgerichte wijze te ondersteunen in hun huishouden en persoonlijke verzorging te verlenen.  De eigen regie van onze bewoners staat hierbij centraal.
In dit BBL-programma volg je een opleiding tot helpende (niveau 2) waarbij je 20 uur per week de kans krijgt om je vers opgedane kennis toe te passen bij Zorggroep Sint Maarten.

 

Plezier!

Goed zijn in je werk is één ding, doen wat je leuk vindt en waar je passie voor hebt is minstens zo belangrijk. Bij Zorggroep Sint Maarten krijg je volop de ruimte om nieuwe dingen uit te proberen en jezelf verder te ontwikkelen. We proberen voortdurend het beste uit elkaar te halen en zetten graag een stapje extra voor elkaar.

 

Hier staan we voor

Deel je leven is de belofte van Zorggroep Sint Maarten. We kiezen er bewust voor ons leven te delen met anderen omdat we beseffen en ervaren hoe waardevol dat is. Een gedeeld leven is een gelukkiger
leven. Herken jij jezelf in de kernwaarden die hierbij horen?

 • Zijn
  Ons leven doet ertoe, we mogen zijn wie we zijn en we zijn er voor elkaar.
 • Ontplooiend
  We zijn erop gericht dat mensen zoveel mogelijk doen wat ze kunnen en willen doen; we kijken altijd wat er beter kan en geven niet snel op.
 • Vitaal
  We hebben zichtbaar plezier in ons werk, zijn energiek en kunnen goed omgaan met onverwachte situaties.
 • Dorps
  Tijd nemen voor een praatje en moeite voor elkaar doen vinden we vanzelfsprekend. We kennen elkaar, willen weten wat er speelt en zorgen ervoor dat iedereen zich thuis voelt.

Dit heb je in je mars

 • Je bent beschikbaar om per februari 2021 de opleiding te gaan volgen
 • Je beschikt over één van deze volgende diploma’s: diploma entreeopleiding (niveau 1), diploma VMBO (basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemende of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs aar 4 havo of VWO.
 • je vindt het vanzelfsprekend én leuk om samen te werken
 • je brengt niet alleen je talent maar ook een flinke dosis gezelligheid mee
 • je staat klaar voor een ander en zet graag een stapje extra als dat nodig is

Dit hebben wij voor jou in petto

Wij bieden je een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding met bijbehorende studiefaciliteiten. Wij betalen de opleidingskosten en vergoeden daarnaast 50% van de lestijd. Vanzelfsprekend kun je bij ons rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao VVT en ontvang je salaris volgens de cao VVT. Daarnaast kun je gebruikmaken van allerlei extra voorzieningen zoals aanmelding bij een pensioenfonds en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Als we met elkaar in zee gaan krijg je bovendien volop de kans om nieuwe dingen te proberen, door te leren en het beste uit jezelf en anderen te halen.

Begeleiding 

Natuurlijk sta je er niet alleen voor als je besluit deze uitdaging aan te gaan. Je krijgt begeleiding van een eigen werkbegeleider en de medewerker Leren & Ontwikkelen van de gemeenschap waarin je werkzaam bent. Daarnaast verzorgen we leergroepbijeenkomsten waarin je met andere leerlingen kennis en ervaringen kunt uitwisselen. 

 

Solliciteren

Sta je te popelen om aan de slag te gaan bij Zorggroep Sint Maarten? Aarzel dan niet en vul uiterlijk voor woensdag 2 december a.s. het sollicitatieformulier in. Twijfel je of dit traject bij je past of wil je meer weten over de inhoud of de Zorggroep?

Neem dan contact op met:
Leefwerkgemeenschap Gelderland: Yvonne Masselink (medewerker Leren & Ontwikkelen) via y.masselink@zorggroepsintmaarten.nl.

Leefwerkgemeenschap Friesland: Betty de Ree (medewerker Leren & Ontwikkelen) via r.deree@zorggroepsintmaarten.nl.

Voor vragen over de procedure kun je bovendien altijd terecht bij één van onze P&O-collega’s via 06-12083697.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de periode 10 t/m 17 december a.s. 

Oh, en voordat we het vergeten...

Om aan de slag te kunnen in de zorg is het belangrijk dat je beschikt over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Als het klikt en je bij ons aan de slag gaat, vragen we je deze te overleggen. Natuurlijk betalen wij als werkgever deze kosten.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Type Vacature
Intern nummer BBL-helpende
Organisatie Zorggroep Sint Maarten
Locatie Zorggroep Sint Maarten
Postcode 7591 PE
Stad Denekamp
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Vmbo
Arbeidstijd Part time
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) BBL helpende 2
Publicatiedatum 20-11-2020
Reageer voor 02-12-2020
Ingangsdatum 20-11-2020
Nummer 56100

Zorggroep Sint Maarten

Zorggroep Sint Maarten vindt dat ieder mens recht heeft op zorg, liefde en aandacht. Wij zien een maatschappij voor ons waarin mensen bewust in het leven staan en dat leven samen delen. In onze 15 woonzorgcentra en verpleegcentra, verspreid over het land, gaan onze 2.500 medewerkers en 1.700 vrijwilligers dagelijks uit van de kracht van mensen, hun mogelijkheden en hun talenten. En van de kracht van delen. Deel je leven! Zorggroep Sint Maarten biedt: - Wonen met zorg voor ouderen - Behandeling - Thuiszorg - Kraamzorg - Revalidatie

Meer over Zorggroep Sint Maarten