BBL Medewerker Maatschappelijke Zorg 28 uur per week
Estinea

Functieomschrijving

Sta jij op een kruispunt? Blijf je doen wat je nu doet? Of ga je het avontuur aan in de zorg en ondersteuning van mensen met een beperking?

28,8 uur per week

Solliciteer direct!

Bij Estinea zetten we ons in voor het levensgeluk van mensen met een beperking. We werken vanuit de overtuiging dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Soms met ondersteuning van anderen en soms helemaal op eigen houtje. Om dat mogelijk te maken, werken we al twintig jaar in zelfsturende teams. Heb je een goed idee? Neem het initiatief en creëer kansen waar mensen met een beperking echt iets aan hebben. Of waar jouw collega’s iets aan hebben. Want bij Estinea krijg je niet alleen verantwoordelijkheid, we geven je ook de ruimte om daar iets mee te doen. Werkplezier staat hier hoog in het vaandel.

Waar kom je te werken?
Voor een aantal locaties in de Achterhoek zijn wij op zoek naar een eerstejaars BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) ter ondersteuning van mensen met een beperking.
De mensen die je begeleidt hebben intensieve ondersteuning nodig, structuur en voorspelbaarheid. Ze zijn sociaal-emotioneel kwetsbaar en kunnen zich moeilijk verplaatsen in de gedachten en gevoelens van anderen.
Je werkt in een enthousiast team met leergierige collega’s. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de bewoners. Jullie kennen elkaars sterke punten, zo werkt jouw team optimaal samen. Wanneer het nodig is, kun je snel extra deskundigheid inzetten. Bijvoorbeeld van een gedragskundige, een arts Verstandelijk Gehandicapten of iemand van de ondersteunende diensten. Onze collega’s staan voor elkaar klaar en een antwoord laat nooit lang op zich wachten.

Wat ga je doen?
Wanneer je bij Estinea als BBL’er aan de slag gaat, volg je een opleiding die gemiddeld 3 jaar duurt. Tijdens de opleiding ben je ieder leerjaar werkzaam op een andere werkplek, waardoor je kennis maakt met de verschillende facetten binnen de zorgverlening. De opleiding die je gaat volgen, wordt verzorgd in samenwerking met het Graafschap College. Per week ga je één dag naar school. Vier uur van deze lesdag valt onder werktijd.

Functie eisen

Wie ben jij?
Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een collega die oprechte aandacht heeft voor de cliënten, gedreven is en ondernemend. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn.

Pas jij bij Estinea?
 Je bent in het bezit van minimaal een vmbo theoretische leerweg-, mavo-, havo- of mbo-3 diploma;
 Je wilt graag jouw talent om met mensen te werken benutten;
 Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden;
 Je wilt graag ontwikkelen door te leren en te werken.

Inschaling

Past Estinea bij jou?
• Je krijgt een leer-/arbeidsovereenkomst van 28,8 uur per week voor de duur van de opleiding (drie jaar). Wanneer je de opleiding met goed gevolg afrondt, biedt Estinea jou een baangarantie.
• Salaris is conform CAO Gehandicaptenzorg.
• Estinea vergoedt jouw studiekosten voor 100%.
• Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
• Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’ en daar zijn we best trots op.

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?
Zijn wij op zoek naar jou? We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Reageer voor 2 november met de knop ‘Solliciteer direct!’. Meer informatie over de gesprekken volgen zo gauw mogelijk, wanneer je wordt uitgenodigd.
Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Marlon Heesen (opleidingscoördinator) via telefoonnummer (088) 49 50 255, of stuur een mail naar marlon.heesen@estinea.nl.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Estinea
Postcode 7121DA
Stad Aalten
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) BBL SPW/MMZ 4
Publicatiedatum 16-10-2020
Reageer voor 02-11-2020
Ingangsdatum 16-10-2020
Nummer 55470

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea