BBL plekken september 2023
Stichting Sprank

Functieomschrijving

Stichting Sprank - de naam zegt het al: bij ons sprankelt het! Wij zijn mensen die met grote betrokkenheid ons werk doen. Dat komt omdat wij geloven dat God een doel met ons werk en ons leven heeft. Hij heeft ook een doel met de kwetsbare mensen voor wie wij ons inzetten: onze cliënten met een verstandelijke beperking. Bij Sprank werk je als professional samen met familie en anderen die bij de cliënten horen. En zo zorg je ervoor dat zij, jij en wij samen sprankelen!

Op diverse locaties van Sprank hebben wij vanaf september 2023 plaats voor

BBL-leerlingen (niveau 3 en/of 4 en HBO)

Door middel van een BBL-traject kan je bij ons werken en leren combineren. Zo doe je werkervaring op en behoud je inkomen naast je studie. Afhankelijk van de locatie leiden we je op tot begeleider door het volgen van de opleiding Maatschappelijke Zorg, specifiek gericht op de Gehandicaptenzorg.
Ben jij toe aan een carrière switch en is het jouw droom om te werken met mensen met een verstandelijke beperking? Lees dan snel verder!

 

Vanaf september 2023 bieden de volgende locaties een leerwerkplek aan:

Assen, Bedum, Bergschenhoek, Bunschoten, Drachten, Hardenberg, Hoogeveen, Middelstum, Roden, Sappemeer, Stadskanaal en Zuidhorn.

 

 

Wat ga je doen?

De theorie die je leert tijdens je schooldagen kan je direct toepassen tijdens je diensten op een locatie. Samen met je enthousiaste collega’s ben je verantwoordelijk voor de begeleiding, verzorging en ondersteuning van onze cliënten op basis van het zorgplan. Dit betekent dat je onder andere:

 

 • Ondersteuning en begeleiding biedt aan cliënten bij hun algemene dagelijkse levensverrichtingen en activiteiten;
 • Samen met de cliënt contact houdt met zijn/haar netwerk;
 • Het Elektronisch Cliëntendossier bijhoudt;
 • Diverse huishoudelijke en licht administratieve taken verricht.

Als begeleider C word je daarnaast opgeleid tot persoonlijk begeleider van één of meerdere cliënten en ben je verantwoordelijk voor hun zorgplannen. 

Functie eisen

Wie ben jij?

Vanuit Sprank vinden we het belangrijk dat je leeft en werkt vanuit een levend geloof in Jezus Christus en lid bent van een christelijke geloofsgemeenschap. Daarnaast ben jij als persoon:

 • Enthousiast: wij houden van blije collega’s, want blije begeleiders zorgen voor blije cliënten! Je hebt zin in het opleidingstraject en kijkt ernaar uit om te werken met onze doelgroep.
 • Gestructureerd: de combinatie van werken, leren en een privésituatie vraagt veel van jou en jouw planning. Om alle opdrachten af te ronden is het belangrijk dat je overzicht houdt en in staat bent om te plannen.
 • Leergierig: we doen ons best om jou een goede leeromgeving te bieden. Dat heeft pas zin als jij écht graag wil leren, kansen aanpakt en actief om feedback vraagt.
 • Sterk in zelfreflectie: ons gedrag heeft namelijk direct effect op onze cliënten. Om te kunnen leren is een voorwaarde dat je in staat bent om na te denken over je eigen handelen.
 • Gericht op samenwerking: ons werk is gericht op contact. Contact met de cliënt, contact met het netwerk van de cliënt, contact met je collega’s. Je past goed bij ons als je blij wordt van het zoeken naar verbinding.
 • Flexibel: bij dit leertraject word je opgeleid tot een zelfstandige collega. Dat betekent dat je volledig mee gaat draaien in ons rooster en dus ook te maken krijgt met onregelmatigheid, weekenddiensten en slaapdiensten.

Inschaling

Wat bieden we jou?

Los van een interessante leeromgeving bieden we jou:

 • Een leer-arbeidsovereenkomst volgens hoofdstuk 5 van de cao Gehandicaptenzorg;
 • 16 tot 24 uur per week, afhankelijk van de locatie. Daarnaast ga je gemiddeld één dag per week naar school;
 • Een salaris op basis van schaal 30.0 uit de cao;
 • Begeleiding bij je opleiding op mbo 3, mbo 4 of Hbo-niveau;
 • De mogelijkheid om te werken en te leren bij de ‘Beste Werkgever 2021’ van de Gehandicapten Zorg;
 • Goede praktijkbegeleiding binnen een team actieve, toegewijde collega’s;
 • Unieke kans om je te ontplooien in de gehandicaptenzorg.

Bijzonderheden

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over deze vacature, dan kun je je vraag mailen naar [email protected] Heb je vragen over de arbeidsvoorwaarden van deze vacature, dan kun je contact opnemen met Annika Veldman, HR adviseur: [email protected] Wil je een vrijblijvend oriënterend gesprek? Neem dan contact op met onze recruiter Mirte Cnossen. [email protected] of je kan bellen/appen naar 06-51814633.

 

Solliciteren?

We zien je sollicitatie graag tegemoet! Graag ontvangen we je sollicitatiebrief met cv uiterlijk 1 juni a.s. Geef in je brief een toelichting op hoe jij werkt en leeft vanuit je geloof. Lees hier meer over in de brochure Zo Zien Wij Zorg.


Wil je in je brief aangeven naar welke locatie(s) je belangstelling uit gaat?

De selectieprocedure bestaat uit een gesprek op locatie, meelopen met een dienst en een leerbaarheidstoets.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Type BBL
aantal plekken 11
Organisatie Stichting Sprank
Locatie Stichting Sprank, diverse locaties in Hardenberg
Postcode 7771DK
Stad Hardenberg
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van de opleiding
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) BBL SPW/MMZ 3
BBL SPW/MMZ 4
BBL Verpleegkundige 6
BBL verzorgende 3 IG
Publicatiedatum 02-03-2023
Ingangsdatum september
Reageer voor 01-06-2023
Nummer 118257
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting Sprank

Stichting Sprank biedt christelijke zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. Sprank zorgt voor ruim 500 cliënten op circa 30 locaties verspreid over Nederland.

Meer over Stichting Sprank