Begeleider, Den Oldenhof, 24 uur per week
De Lichtenvoorde

Wij geloven in de kracht van mensen.
We dagen de ander uit om te denken in mogelijkheden.

Vanuit deze overtuiging doen wij wat we doen.

De Lichtenvoorde ondersteunt mensen met een beperking. We zijn als organisatie volop in beweging. De kwaliteit van leven, gezien door de ogen van de cliënt, staat daarbij centraal. Cliënten bij De Lichtenvoorde maken deel uit van de samenleving. Onze zorg en dienstverlening is er op gericht dat ze zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven hebben. En dat ze, waar dat mogelijk is, eigen verantwoordelijkheid nemen.

De Lichtenvoorde herkent, erkent en respecteert cliënten en hun mogelijkheden. Daarbij kijken we niet naar leeftijd, seksuele voorkeur, afkomst, levensovertuiging of hulpvraag. De basis van onze zorg en dienstverlening is een respectvolle omgang tussen cliënten, verwanten, medewerkers en vrijwilligers. In onze zorg en dienstverlening nemen we het netwerk van de cliënt mee.

Voor het team “Den Oldenhof” zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde:

Begeleider
(24 uur per week)

Jouw werkplek
Den Oldenhof in Ruurlo is een sfeervol en modern huis voor mensen met een relatief zware zorgvraag. De cliënten hebben een verstandelijke beperking en daarnaast een lichamelijke beperking en/of dementie en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. De meeste cliënten krijgen ondersteuning bij de ADL. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig, voor de nacht is er een slaapdienst.

Den Oldenhof biedt een prettige, veilige woonomgeving voor 10 mensen. Iedereen heeft een eigen kamer en er is een mogelijkheid om gebruik te maken van de algemene woonkamer. Den Oldenhof is speciaal ingericht voor mensen die ouder worden. Het huis is gelijkvloers. Dankzij moderne technologieën kan de zorg gemakkelijk worden aangepast als de situatie van de cliënt verandert.
Het huis is duurzaam en energiezuinig gebouwd, wat goed past bij de natuurlijke omgeving. Door de glazen gangen kijk je uit op het water aan de achterkant van het huis. Er zijn twee beschutte binnentuinen.

Wat ga je doen?

 • Je begeleidt en ondersteunt de cliënt(en) bij het uitvoeren van de activiteiten op het gebied van Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Dit betreft zowel fysieke als psychische ondersteuning;
 • Je geeft inhoud en uitvoering aan hetgeen in de zorgplannen is afgesproken;
 • Je stimuleert cliënten tot sociale contacten met leeftijdsgenoten;
 • Je bent erop gericht de zelfredzaamheid van cliënten te vergroten en/of te behouden;
 • Je organiseert en ondersteunt de dagelijkse vrije tijd besteding;
 • Je handelt adequaat in afwijkende situaties;
 • Je stimuleert en motiveert de samenwerking met teamleden door het geven en ontvangen van feedback;
 • Je neemt deel aan het werk overleg.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende, afwisselende baan bij een innovatieve organisatie die volop in beweging is;
 • Veel ruimte voor zelfsturing, eigen ontwikkeling en scholing;
 • Je komt te werken bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’: Nederlands grootste onafhankelijk keurmerk voor goed werkgeverschap. 
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 3.0 functieschaal 35; Naast onregelmatigheidstoeslag, ontvang je jaarlijks vakantietoeslag (8%), een eindejaarsuitkering (7,05%) en een persoonlijk budget (€ 150,00). Ook kun je gebruik maken van onze fietsregeling.

Wat we verder nog van jou verwachten

 • Je hebt een opleiding op minimaal MBO niveau 3 (MMZ of gelijkwaardig), eventueel aangevuld met specifieke (bij)scholing(en)
 • Je hebt een groot zelfinzicht en kunt goed terugkijken op je eigen handelen;
 • Je hebt een basishouding die uitgaat van aandacht, respect, interesse en gelijkwaardigheid;
 • Je hebt kennis en ervaring in het werken met cliënten met een verstandelijke beperking;
 • Je hebt ervaring en/of affiniteit met lichamelijke- en medische verzorging.
 • Je hebt ervaring en/of affiniteit met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je kunt goed omgaan met een diversiteit aan zorgvragen;
 • Je beschikt over een grote mate van flexibiliteit en creativiteit; je kunt je gedragsstijl snel aanpassen om doelgericht en effectief te handelen als de situatie dat vraagt;
 • Je kunt methodisch werken.
 • Je behoudt overzicht over de teamtaken, neemt initiatief hierin en durft besluiten te nemen;
 • Je herkent jezelf in de persoonlijkheidskenmerken analytisch, communicatief, netwerker, daadkrachtig, coördinerend, humor, relativerend, proactief, integer, samenwerkend en zelf reflecterend.

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Simone Hartjes, teammanager, telefonisch bereikbaar via nummer 0544-371130.

Solliciteren?
Dan zien wij je reactie graag tegemoet! Je kunt solliciteren tot en met 21 april.
Je kunt je sollicitatie uitsluitend sturen via www.zorgselect.nl. Hier tref je de vacature aan onder nummer 44774 en heb je direct de mogelijkheid om te reageren.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 8 of donderdag 9 mei.

Type Vacature
Organisatie De Lichtenvoorde
Locatie De Lichtenvoorde, Team Den Oldenhof in Ruurlo
Postcode 7261GR
Stad Ruurlo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 29-03-2019
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 22-04-2019
Nummer 44774
Doorsturen Bekijk PDF

De Lichtenvoorde

Vanuit Oost-Gelderland ondersteunt en begeleidt zorginstelling De Lichtenvoorde kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking in wonen, werken en leven. Met ongeveer 650 medewerkers en meer dan 100 vrijwilligers ondersteunt De Lichtenvoorde mensen met een beperking van alle leeftijden; van jong tot heel oud. En met een lichte of een zwaardere zorgvraag. Omdat iedereen zijn eigen leven heeft, ondersteunt De Lichtenvoorde waar nodig!

Meer over De Lichtenvoorde