Begeleider A Doven Deventer 28 uur
De Noorderbrug

Functieomschrijving

Jouw functie

Als begeleider A geef jij zorg en ondersteuning aan cliënten met doofheid met complexe problematiek. De zorg die jij biedt gaat volgens afspraken gemaakt in samenwerking met de cliënt. Deze afspraken zijn opgenomen in het SamenWerkplan. Je biedt begeleiding en je voert ADL-activiteiten uit, zoals de lichamelijke verzorging van cliënten. In het wooncentrum bieden we 24-uurs zorg, dus je kan ook worden ingezet in de avond- en weekenddiensten, tevens is er in de nacht een slaapdienst. Naast dat je een aanpakker bent, ben je ook sensitief voor de behoeften en vragen van de cliënt.

Locatie Wooncentrum voor Doven Deventer

Binnen het Wooncentrum wonen 28 cliënten op basis van 24-uurs zorg en behandeling. Elke cliënt is uniek. Cliënten hebben hun eigen mogelijkheden, beperkingen en communicatievormen. Alle cliënten binnen het wooncentrum in Deventer hebben een auditieve beperking en daarnaast is er sprake van complexe problematiek op uiteenlopende gebieden. Communicatie verloopt voornamelijk door middel van gebarentaal. Om cliënten de juiste zorg te kunnen bieden, is er een onderscheid in twee zorgvormen: “groepswonen” en “individueel wonen”. De behoefte aan dagstructuur en nabijheid van de begeleiding speelt een rol bij welke zorgvorm het best passend is voor een cliënt. Wij ondersteunen cliënten in situaties waar zij gedurende hun dag en in hun leven tegen aan lopen en bij hulpvragen op alle levensgebieden.

Over De Noorderbrug

Leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel, doofheid met complexe problematiek of een chronische neurologische ziekte, met de specialistische begeleiding en behandeling van De Noorderbrug krijgen mensen weer grip op hun leven op het gebied van wonen, werken, gezondheid, relaties en sociale contacten. Lees meer over ons zorgaanbod op www.noorderbrug.nl.

De Noorderbrug is per april 2020 onderdeel van ’s Heeren Loo. Meer informatie kun je lezen op noorderbrug.nl/sheerenloo.

Functie eisen

Waar zijn wij naar op zoek?

We zoeken een topper die gemakkelijk communiceert zowel met collega’s als met onze cliënten. Verder vragen wij dit:

 • jij hebt een relevante zorgopleiding afgerond op minimaal MBO niveau 3
 • je bent bereid Nederlandse gebarentaal (NGT) te leren of je beheerst NGT
 • jij hebt bij voorkeur ervaring en/of kennis van doofheid, slechthorendheid en de dovencultuur
 • ervaring met groepsbegeleiding is een pré
 • ervaring met gedragsproblematiek is een pré

Mensen met een auditieve beperking worden nadrukkelijk uitgenodigd te om solliciteren.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Inschaling

Wij bieden jou

 • een contract voor onbepaalde tijd, 28 uur. Voldoe je nog niet aan de opleidingseis (gebarentaalvaardig) dan start je met een jaarcontract.
 • salariëring conform de cao gehandicaptenzorg, FWG functiegroep 35 (minimaal € 1861,- tot maximaal € 2766,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband)
 • opname in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • mogelijkheden voor collectieve (ziektekosten) verzekeringen
 • mogelijkheid voor deelname aan het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (o.a. fietsenplan, fitness-/sportabonnement, aanvullende reiskostenregeling woon-werkverkeer)
 • een eindejaarsuitkering van 8,33%

Reageren

Je kunt tot 8 juni 2020 solliciteren via het sollicitatieformulier met toezending van je CV en motivatiebrief.

Inlichtingen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lydia Stoelinga (Teamcoach) op telefoonnummer 06 51121287.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie en doorplaatsing naar aanleiding van deze advertentie stelt De Noorderbrug niet op prijs.

Type Vacature
Organisatie De Noorderbrug
Locatie De Noorderbrug locatie Deventer
Postcode 7429AZ
Stad Colmschate
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 08-05-2020
Reageer voor 08-06-2020
Ingangsdatum 08-05-2020
Nummer 52862
Doorsturen Bekijk PDF

De Noorderbrug

De Noorderbrug is specialist voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel, doofheid met complexe problematiek, lichamelijke beperkingen of een chronische ziekte. Eigen kracht, eigen regie en maatwerk staan al meer dan veertig jaar hoog in het vaandel. Medewerkers van De Noorderbrug zijn mensenkenners. Zij verstaan en begrijpen cliënten en hun netwerk vanuit een respectvolle dialoog, vakmanschap en expertise. De Noorderbrug biedt behandeling, verzorging, verpleging, begeleiding en ondersteuning: in een wooncentrum van de Noorderbrug, thuis en in het eigen netwerk, bij werken, vrije tijd en activiteiten overdag. De Noorderbrug is actief in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel, Gelderland, Flevoland en Utrecht.

Meer over De Noorderbrug