Begeleider Agogisch of Verzorgend
De Twentse Zorgcentra

Zoek jij de uitdaging in zowel begeleiding als zorg en wil jij werken in een fijn en stabiel team? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je kunt je zorghart (en -achtergrond) ophalen bij deze doelgroep. De 7 cliënten in de leeftijd tussen 26 en 76 jaar kennen een ernstig meervoudige beperking met een sociaal emotionele leeftijd tussen de 0 en 2 jaar. Er wordt veel gedaan op gebied van voorbehouden handelingen, denk aan injecteren, sondevoeding, complexe wondzorg en de mickey. We werken met een tillift en onze cliënten hebben een verstoorde kauw-slik-functie. Zes cliënten zijn rolstoel-afhankelijk, vijf van hen kunnen zich middels een trippelrolstoel/rollator/slecht lopend door de wooneenheid bewegen. De bijkomende handicaps, als autisme en hechtingsproblematiek, maken dat een specifieke begeleidingsvraag ontstaat. Dat maakt je werk dynamisch en veelzijdig, je bent nooit constant met hetzelfde bezig.

Het werken op Rondweg 56 biedt heel veel. Het is interessant, het is complex, het is schakelen en geen dag is hetzelfde. Meerdere werelden komen hier bij elkaar: de intensieve zorgwereld met een belevingsgerichte benadering en de wereld waarin je elk moment moet zoeken naar de juiste benadering naar de cliënt met moeilijk verstaanbaar gedrag. Het dagprogramma is op papier vast maar loopt in praktijk toch vaak anders. We kijken naar de gemoedstoestand van de cliënt en stemmen daar per moment op af. Dat geeft ruimte en keuzevrijheid in het dagprogramma maar vraagt ook telkens weer iets anders van jou als begeleider. Waar je het ene moment inzet op een duidelijke en daadkrachtige aanpak beweeg je het andere moment met de cliënt mee. Wanneer je wat doet is een mooie zoektocht voor jou als begeleider. Je wordt natuurlijk ingewerkt maar onze ervaring is dat je hier zelf je weg in moet leren vinden waarin jij je eigenheid mag laten zien.  Daarnaast werken we aan de ontwikkeling van vaardigheden bij cliënten, denk bijvoorbeeld aan communicatieve vaardigheden. In deze processen werken we multidisciplinair samen met o.a. arts, gedragskundige, agogen en therapeuten.

Ben jij benieuwd naar onze leuke woongroep? Solliciteer en dan ontmoeten we je snel!

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.

Wat krijg je van ons?

  • Een afwisselende en uitdagende baan voor 24 tot 28 uur per week.
  • Een salaris van min. € 2.110,- / max. € 3.009,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Enthousiast?
Na binnenkomst van jouw sollicitatie (cv en motivatiebrief) wordt er binnen 5 werkdagen contact met je opgenomen.

Liever eerst meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Rondweg 56  op telefoonnummer 088 – 430 5960.

Type Vacature
Intern nummer 22.258
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 56
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider wonen
Publicatiedatum 15-11-2022
Reageer voor 30-11-2022
Nummer 115529
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra