Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Werken met jonge kinderen: kun jij zorgen voor stabiliteit en een vertrouwde omgeving voor de cliënt? Meebouwen aan de basis van hun groei, dat is waardevol werk!

Burcht 76 is een startende woongroep in Almelo met 6 jongens in de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar met een verstandelijke beperking. Hun sociaal emotionele leeftijd ligt tussen de 2 en 5 jaar. Het niveau varieert tussen laag niveau, midden niveau en hoog niveau.  Eén cliënt heeft een intensieve zorgvraag en is afhankelijk van een verpleegkundige, verder zijn de cliënten niet zorgbehoevend. De focus ligt voor een groot deel op het bevorderen van de zelfredzaamheid en zelfwaardering: de ene keer help je ze mee, de andere keer laat je het ze zelf proberen en geef je meer vrijheid. Je wisselt dus constant in begeleidingsstijl. Op deze groep komt moeilijk verstaanbaar gedrag voor, dit is ongeveer eens per maand.

Je weet de juiste grenzen te stellen, staat stevig in je schoenen en als collega’s kunnen wij op jou bouwen. Andersom is dit uiteraard ook zo, wij staan voor jou klaar en samen werken we aan de ontwikkeling van onze cliënten en ons team. Doen wat je zegt en zegt wat je doet is belangrijk: jij blijft dicht bij jezelf en je eigen wijze van begeleiden. Jij begeleidt namelijk vanuit rust en geduld. Dit contact is de basis voor het opbouwen van een vertrouwensrelatie. Een band opbouwen met de cliënten is een van de belangrijkste dingen in je werk en dat kost je de eerste tijd de nodige energie. Met jouw doorzettingsvermogen, open houding en warme benaderingswijze weet jij een professionele band met de cliënten en hun ouders op te bouwen en dat maakt je werk waardevol. Er is wekelijks contact met de ouders en de meeste cliënten gaan in het weekend naar hun ouders. Op die manier kun jij ze echt een thuis bieden. De jongens zijn dol op het ondernemen van activiteiten; vissen, wandelen, spelletjes doen, voetballen of naar een attractiepark of bioscoop.

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde agogische of verpleegkundige achtergrond op minimaal niveau 4.
  • Je hebt affiniteit met en ervaring in het werken met jongeren met een verstandelijke beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag

Wat krijg jij van ons?

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week.
  • Een dienstenpatroon waarin nachtdiensten worden gewerkt.
  • Een salaris van min. € 2.236,- / max. € 3.154,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een gezellig team met collega’s waar je op kan vertrouwen.

Contact
Voor meer informatie neem je contact op met Burcht 76 via 088-4305225.

Enthousiast?
Na binnenkomst van jouw sollicitatie (cv en motivatiebrief) wordt er binnen 5 werkdagen contact met je opgenomen.

Type Vacature
Intern nummer 22.218
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Almelo, Burcht 76
Postcode 7608 JG
Stad Almelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Verpleegkundige
Publicatiedatum 23-11-2022
Reageer voor 14-12-2022
Nummer 115737
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra