Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Ben jij een aanpakker die van gezelligheid houdt en ben jij gericht op de mogelijkheden van de cliënt in plaats van de onmogelijkheden? Dan is Den Alerdinck 8 zeker iets voor jou!

Gezelligheid en ruimte voor individuele aandacht, dat typeert het werken op Den Alerdinck 8. De 8 cliënten zoeken graag elkaars gezelligheid op en samen werken we aan het gewone leven. De cliënten bevinden zich in de leeftijd van 22 t/m 35 jaar en zijn o.a. bekend met autisme en het syndroom van down. De ontwikkelingsleeftijd ligt tussen de 2,5 en 3 jaar. Een aantal kunnen zich verbaal uitspreken, anderen door middel van klanken en gebaren. Ook woont er een cliënt op Den Alerdinck 8 die volledige verzorging nodig heeft. De rest is allemaal redelijk zelfstandig maar hebben wel ondersteuning in hun ADL nodig. Het uitgangspunt is de cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten leven, ontwikkeling op de eigen studio is hier dan ook zeker onderdeel van.

We maken graag tijd vrij voor uitstapjes. De cliënten vinden dit geweldig, zolang je als begeleider maar in de buurt bent, want veiligheid is belangrijk voor hen. Dit doe je door ‘het lijntje te houden’ en voortdurend duidelijkheid te bieden. Dat geeft hen vertrouwen. En natuurlijk ervaren zij graag jouw gezelligheid, openheid en houden ze van lekker gek doen. Van de 5 mannen op Den Alerdinck 8 mag het soms best een beetje onbenullig gaan in plaats van de vrouwelijke voorzichtigheid!

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3. In verband met diabetes bij een cliënt gaat de voorkeur uit naar een afgeronde zorggerichte opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3, denk aan vz-ig of verpleegkunde.

Wat krijg jij van ons?

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 20 tot 24 uur per week.
  • Een salaris van min. € 2.110,- / max. € 3.009,- per juni 2021 (FWG 35) bij een fulltime dienstverband.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Procedure
Reageren kan tot donderdag 11 augustus. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op de ochtend van 16 augustus.  

Contact
Voor meer informatie of voor vragen kun je telefonisch contact opnemen met Den Alerdinck 8 via 088 430 5265.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 22.188
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Almelo, Den Alerdinck 8
Postcode 7608 CM
Stad Almelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 01-08-2022
Reageer voor 11-08-2022
Nummer 112978
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra