Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Kun jij snel schakelen tussen verschillende zorgvragen en houd je van werken in een groot team? Kom dan werken in het sterke, stabiele en gezellige team van Oldenhof 6-8.

Oldenhof 6-8 biedt een thuis aan 12 veelal ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking. Het niveau van de cliënten varieert van een lichte verstandelijke beperking tot een ernstige verstandelijke beperking, wat het werk uitdagend en veelzijdig maakt. De woning heeft 2 verschillende woonkamers (6-kant en 8-kant). Als begeleider ben je werkzaam op zowel nr. 6 als nr. 8. De begeleiding ligt per cliënt verschillend, afhankelijk van de hulpvraag van de cliënt.

Oldenhof 6-8 kenmerkt zich voornamelijk door de (psycho) geriatrische zorgvraag. Er wordt voornamelijk een rustige huiselijke sfeer geboden. De leeftijd met de daarbij horende verlies aan vaardigheden neemt toe. Het eigen tempo van de cliënt is binnen deze groep een belangrijk element en dus belangrijk dat je je hier als begeleider op aan kunt passen.

Binnen Oldenhof 6-8 wonen overwegend ouder wordende cliënten. Binnen deze groep wordt door enkele cliënten gebruik gemaakt van communicatie-ondersteunende middelen zoals verwijzers, picto's en een gestructureerd dagprogramma, zodat jij het contact tussen cliënten en begeleiders kan vergroten en de leefomgeving voor de cliënten overzichtelijk en voorspelbaar kan maken. De zorgvraag binnen Oldenhof 6-8 kan snel veranderen. Acceptatie en begeleiding van achteruitgang is een belangrijk punt. Er wordt binnen deze groep uitgegaan van de “mogelijkheden” van de cliënten, en niet van de “beperkingen”. Het streven is om deze cliënten begeleiding te geven op maat, zodat zij intens op hun eigen manier kunnen genieten van hun oude dag en rustige levenswijze. Je werktijden variëren tussen de 07.00 uur en 22.00 uur. Er is een vast team die de nachtdiensten waarneemt.

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.

Wat krijg je van ons?

  • Een afwisselende baan van minimaal 20 uur per week.
  • Een team met collega’s dat zich kenmerkt zich door de open sfeer een goed leerklimaat biedt voor stagiaires, leerlingen en nieuwe medewerkers.  
  • Een salaris van min. € 2.110,- / max. € 3.009 - (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een ruim aanbod aan scholingsmogelijkheden.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Enthousiast?
Reageren kan tot en met zondag 14 augustus.

Liever eerst contact?
Voor informatie over de functie kun je bellen met Oldenhof 6-8 (tel: 088-430 5475). 

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 22.195
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Almelo, Oldenhof 6-8
Postcode 7608 EJ
Stad Almelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 04-08-2022
Reageer voor 15-08-2022
Nummer 113073
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra