Begeleider Ambulant WLZ A
Frion

Functieomschrijving

Begeleider Ambulant WLZ A

Team Ambulant Steenwijkerland

28 uur per week (77,78%)

 

In deze omgeving kom jij te werken

Het team Ambulant Steenwijkerland biedt, in nauwe samenwerking met de netwerkpartners, begeleiding aan kwetsbare burgers in de gemeentes Steenwijkerland, Zwartewaterland en Westerveld. We zijn een enthousiast  en deels nieuw team, dat volop in ontwikkeling is. We ondersteunen sinds voorjaar 2019 cliënten vanuit de WMO én de WLZ (MPT en VPT) vanuit één team. Het gaat hierbij om het geven van individuele en/of groepsbegeleiding bij ondersteuningsvragen op het terrein van je-eigen-leven-leven, wonen, leren omgaan met financiën, ontmoeten, werk, maar ook om het bieden van gezins- en/of netwerkondersteuning en bemoeizorg. De begeleiding van de cliënt vindt zoveel mogelijk plaats in de directe woonomgeving, gebruik makend van het netwerk van de cliënt en de voorzieningen in de woonomgeving. We werken zoveel mogelijk met één begeleider per cliënt/huishouden.

Wat ga je doen?

Je begeleidt en verzorgt cliënten op één of meerdere resultaatgebieden gericht op de ontwikkeling en zelfredzaamheid van de cliënt. Je stelt, samen met de cliënt en diens netwerk, een ondersteuningsplan op dat aansluit bij de ondersteuningsbehoefte. Je monitort de vorderingen en ontwikkelingen van de cliënt. Bij bijzonderheden kun je tijdig de juiste maatregelen nemen en ondersteuning inzetten.

Je maakt onderdeel uit van een resultaatverantwoordelijk team en hebt daar een gedeelde verantwoordelijkheid in. Je signaleert kansen voor nieuwe begeleidingsvormen of combinaties hiervan en legt deze voor aan collega’s in het team.

Als Begeleider Ambulant WLZ A treed je op als vraagbaak en sparringpartner voor begeleiders ambulant B en helpt / coacht hen bij vraagstukken in de cliëntondersteuning.

Dit ben jij

 • Je bent in staat de cliënten te ondersteunen met intensieve en complexe ondersteuningsvragen bij het leven van hun eigen leven;
 • Je hebt kennis van doelgroepen en methodisch werken;
 • Ervaring in het ambulante werk is een pré;
 • Je hebt specifieke expertise op het gebied van psychiatrische problematiek in combinatie met intensieve zorg en/of begeleidingsvormen;
 • Je bent klantgericht en zoekt de samenwerking;
 • Je bent uiterst zelfstandig en beschikt over een sterk probleemoplossend vermogen;
 • Je bent veerkrachtig en hebt lef waardoor je het vermogen hebt, om goed om te gaan met moeilijkheden, tegenslagen, veranderingen en stress.
 • Je bent goed in staat flexibel en met verantwoordelijkheidsgevoel in te spelen op onverwachte situaties;
 • Je neemt graag initiatief, bent doortastend en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw team;
 • Door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat, ook in de avonden en weekenden;
 • Je bent goed in staat je eigen werk te organiseren en kunt prioriteiten stellen.
 • Je bent communicatief vaardig en integer;
 • Je beschikt over een analytisch denkvermogen.
 • Kennis van de sociale kaart van ons werkgebied zou fijn zijn.

Functie eisen

Wat wij vragen

Je beschikt over een afgeronde relevante opleiding op HBO niveau, aangevuld met relevante werkervaring. Onze voorkeur gaat uit naar iemand die kennis en ervaring heeft  met de doelgroep LVB en ook kennis heeft van methodisch werken. Tevens heb je kennis van de sociale kaart en relevante wet- en regelgeving.

Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Inschaling

Wat bieden wij?

 • Wij bieden een boeiende functie in een dynamische, inspirerende organisatie met enthousiaste collega’s.
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • De mogelijkheid om je altijd te blijven ontwikkelen door o.a. scholing, (individuele) coaching en interne doorgroeimogelijkheden.
 • Arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn geregeld conform de CAO Gehandicaptenzorg. Het salaris bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal €2.016,- en maximaal € 3.084,- per maand (FWG 45).

Een voorwaarde voor het werken bij Frion is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd. Daarnaast maakt een referentiecheck onderdeel uit van de procedure.

Bijzonderheden

Herken jij jezelf in deze vacature?

Reageer dan via www.medewerkerbijfrion.nl, via de ‘direct solliciteren’ button. Heb je vragen? Neem dan contact op met Karen Olthoff, 0630941055 of kolthoff@frionzorg.nl of met Elian Bruynen, 0612581120 of ebruynen@frionzorg.nl

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Verschillende locaties, Zwolle
Postcode 8021ET
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 08-11-2019
Reageer voor 22-11-2019
Ingangsdatum 08-11-2019
Nummer 49462

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion