Begeleider autisme
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Begrijp jij dat ik mij het veiligst voel in een gestructureerde omgeving? Help je mij om mijn competenties te vergroten en doelen te behalen? Vorm jij samen met collega's een team om mij heen, zodat ik mij veilig voel?"

Waar ga je werken?
Binnen deze woning wonen 5 cliënten met een intensieve begeleidingsvraag. Zij hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking en specifieke bijkomende zorgvragen door o.a. autismespectrumstoornis. Op deze locatie wonen en werken de cliënten en jij begeleidt ze bij hun individuele dagprogramma.

Het gaat om een team met goede ondersteuning en directe nabijheid van een meewerkend teamcoördinator. Er is veel aandacht voor de methodiek Triple C en hierin volg je een leerprogramma.

Wie ga je helpen?
Samen met 2 collega begeleiders help je 5 cliënten om hun dag zinvol in te vullen. In de toekomst gaan we met 2 begeleiders 4 cliënten begeleiden. Dit betekent dat we intensiever samenwerken en nog meer gebruik maken van elkaars kwaliteiten. De leeftijd van cliënten varieert tussen de 30 en 50 jaar. Je ondersteunt ze onvoorwaardelijk, dus ook als ze het moeilijk hebben. Naast de begeleiding, ondersteun je waar nodig ook in de fysieke verzorging.

Het intensieve en ingewikkelde gedrag dat deze cliënten aan ons kunnen laten zien is een vorm van communicatie. In vorige leefsituaties zijn zij als het ware "vastgelopen", met als gevolg een sterk verminderde kwaliteit van leven en weinig perspectief voor de toekomst. Wij bieden begeleiding volgens de Triple-C methodiek, waarbij niet het gedrag van de cliënt, maar de vraag achter het gedrag centraal staat. Hierbij gaan we uit van het vervullen van de menselijke behoeften.

Hoe ga je helpen?
Er is een duidelijk dagprogramma. We werken met de methodiek Triple C. Door samen activiteiten te ondernemen en succeservaringen op te doen werk je samen aan de vertrouwensrelatie. Hoe sterker de relatie tussen de cliënt en jou, hoe minder stress de cliënt zelf ervaart in zijn dag. Je bent hierin als het ware een buffer voor de cliënt, zodat deze met meer vertrouwen uitdagingen tegemoet kan treden.

Je geeft ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe competenties en zo werk je samen stapsgewijs toe naar een fijn en prettig leven voor onze cliënten. Ook als het even lastig is, ga jij als begeleider toch op zoek naar dat succesmoment. Je doet dit door gebruik te maken van kwaliteiten van elkaar.

Cliënten vinden het soms moeilijk om hun emoties te beheersen. Door jouw manier van begeleiden zorg je dat zij rust, structuur en regelmaat ervaren. Jij laat je niet leiden door het verleden of het gedrag van de cliënt, maar je blijft juist de mens achter het gedrag zien. Je herkent en signaleert de ondersteuningsvraag en weet hier met jouw kwaliteiten op in te spelen.

Dit bieden wij
 • Een team in opbouw met gepassioneerde collega's. Er is veel aandacht voor leren en ontwikkelen, zo volg je een leerprogramma gericht op de methodiek Triple C.
 • Een professionele werkomgeving met intervisie, nabijheid van een meewerkend teamcoördinator en goede ondersteuning.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2.151,- en maximaal € 3.289,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Een contract voor onbepaalde tijd voor minimaal 28 en maximaal 36 uur per week. Je startdatum is in overleg.
 • Een vaste eindejaarsuitkering (lees: 13e maand) van 8,33% van je jaarsalaris en een vakantietoeslag van 8%.
 • Jaarlijks ontvang je extra PBL-uren (Persoonlijk Budget Levensfase) boven jouw wettelijke vakantie-uren.
Dit ben jij
 • Je hebt een afgeronde, zorggerelateerde opleiding op minimaal mbo-niveau 3 of mbo-niveau 4. Als je mbo-niveau 3 hebt afgerond, ben je bereid om bij ons mbo-niveau 4 te gaan halen.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring in de gehandicaptenzorg.
 • Je bent zelfverzekerd, veerkrachtig, creatief in oplossingen en je kan goed samenwerken.
 • Je bent flexibel inzetbaar en bereid om onregelmatige diensten te werken tussen 07.00 uur en 23.00 uur.
 • Om dit aan te kunnen gaan is het belangrijk dat je van nature een doorzetter bent, dat je in staat bent om situaties aan te voelen en hier je handelen op aan te passen.
 • Een groot reflecterend vermogen op jezelf en je collega's helpt jou om van iedere situatie te leren en daarmee successen te behalen.
Solliciteren of meer weten?
Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Jasper Visser, teamcoördinator, op 06-12 41 53 30. Of bel/ app met Joyce Dijkhuis, recruitment, via telefoonnummer 06 - 12 12 39 12. Heb je interesse? Dan ontvangen we graag jou cv en (korte) motivatie. Wij voeren doorlopend gesprekken.

Na een positief eerste gesprek, mag je een dienst meedraaien. Ook krijg je een online assessment. Zodat we samen ontdekken of dit voor jou een fijne, passende werkplek is.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Apeldoorn
Postcode 7325 BA
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Full time
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 02-11-2021
Reageer voor 02-12-2021
Nummer 72391

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland