Begeleider behandelgroep jeugdzorg
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Kan ik jou vertrouwen en ervan uitgaan dat jij er voor mij bent? Begrijp jij dat willen en kunnen voor mij een groot verschil kan zijn? Help jij mij anders om te gaan met mijn emoties en mijn doelen te behalen?"

Waar ga je werken?
's Heeren Loo Groot Emaus is een orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren van 6 tot 23 jaar met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en ernstige gedragsproblematiek. Jongeren worden bij ons behandeld, gaan bij ons naar school en leren wat ze in hun vrije tijd kunnen doen. De jongeren verblijven 24/7 op ons terrein in Ermelo of Soest.

Jij gaat werken op onze groep met acht jongens (15-18 jaar) die aan het begin van de behandeling staan. Het is uiteenlopende groep jongeren met ieder zijn eigen bagage. Voorspelbaarheid, structuur en nabijheid zijn essentieel voor de jongeren. Onze jongens hebben behoefte aan veel beweging om hun energie kwijt te kunnen. Daarom doen wij op deze groep veel aan sport en allerlei leuke activiteiten. Elk jaar gaat het team samen met de jongeren op kamp. Dit is niet zomaar een kamp maar een zelfvoorzienend kamp. Je kunt je voorstellen dat je hier de meest bijzondere situaties en leermomenten zal beleven met de jongeren.

Wie ga je helpen?
Begeleiders Marije (23 jaar werkzaam) en Ferdinand (11 jaar werkzaam), vertellen dat je heel bewust moet kiezen om met deze groep jongens te werken. De weerstand uit zich in oppositioneel en opstandig gedrag. Zij reageren niet altijd vanuit onmacht, maar vooral om hun zin te krijgen door bijvoorbeeld manipulatie. Dit betekent dat je pittige confrontaties en escalaties kunt hebben. Pas wanneer jij het vertrouwen krijgt van de jongeren kun je kleine stapjes maken en een werkrelatie opbouwen. Wat het werk nou zo leuk maakt is aan de ene kant de uitdaging en aan de andere kant de kleine successen. Met elkaar, voor elkaar!
"Je krijgt hier veel jongens met een 'goed gevulde rugzak'. Je moet niet denken dat jij die gehele rugzak weg kunt nemen, maar op het moment dat jij die rugzak iets lichter kunt maken, is dat een heel groot succes. En die successen moet je kunnen zien, daar doe je het voor."
Hoe ga je helpen?
"Als je een wereldverbeteraar bent, dan word je hier niet gelukkig. Je stuit vaak op weerstand omdat ze hier eigenlijk helemaal niet willen zijn, want zij voelen zich opgesloten en beperkt omdat ze geen zin hebben in de behandeling en opeens wel van alles moeten."
Jij weet hoe je met deze verharde en toch kwetsbare doelgroep om moet gaan. Jij zoekt steeds naar afstemming met de jongere en schakelt tussen begeleidingsstijlen. Want wat voor de ene jongere werkt, hoeft voor de andere niet te werken. Betrokkenheid bij de jongeren is natuurlijk vanzelfsprekend voor jou maar wij willen onze jongeren samen met zijn directe omgeving écht leren kennen. Als een jongen al door meerdere woningen is overgeplaatst en zijn imago is niet heel uitnodigend, hoe ga je hier dan mee om?

Kan jij goed functioneren als iedere dag anders is en je vaak iedere dag opnieuw moet beginnen? We maken soms een stap naar voren maar hij kan er de volgende dag ook weer tien terugzetten.

Dit bieden wij
 • Een stabiel en ervaren team van 7 collega's.
 • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2025 en maximaal € 2993 (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
 • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
 • Je hebt een afgeronde mbo 4 of hbo-opleiding zoals: SPW, MMZ of Social Work.
 • Je hebt een ruime ervaring in het begeleiden van jongeren met LVB en complexe gedragsproblematieken. Bij voorkeur opgedaan binnen het domein Jeugdzorg of jeugdbehandeling GGZ en kennis van en ervaring met Triple C en competentie gericht werken (CGW).
 • Je hebt visie op behandeling en begeleiding en bent een persoonlijkheid met daadkracht, sensitiviteit, geduld, weerbaarheid en creativiteit.
 • Directe communicatie en je humor op de juiste manier inzetten is iets wat niet nieuw is voor jou.
Ben jij de topper die stevig in zijn schoenen staat en oplossings- en doelgericht werkt. Ben jij positief en veerkrachtig, maar kun jij ook direct handelen en goed je grenzen aangeven? Dan maken wij graag kennis met jou!

Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van de behandelgroep en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Bel of app met recruitment: Joëlla Morssink via 06-82 50 14 70 of Debbie Keulen via 06-23 72 96 44.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Jeugdzorgwerker
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Behandelcoördinator
Groepsbegeleider
Publicatiedatum 28-09-2021
Reageer voor 26-10-2021
Nummer 71429

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland