Begeleider Bouwhuislaan 32-34
De Twentse Zorgcentra

“De variatie en diversiteit, de eigenheid van cliënten en daarnaast de sfeer en gezelligheid is wat de groep typeert”.

Als je Bouwhuislaan 32-34 binnenkomt dan valt de huiselijkheid direct op. De woning biedt het thuis aan een 12tal mannen en vrouwen met een ernstige meervoudige en verstandelijke beperking. Naast de leeftijd is ook het sociaal-emotionele ontwikkelingsniveau uiteenlopend.

De één bied je belevingsgerichte en intensieve zorg en de ander maak je blij met een spelletje. De één krijgt dagbesteding aan huis, de ander gaat naar dagbesteding op het park. Er zijn 2 cliënten waar je functioneel mee kan communiceren

De woning is opgesplitst in 2 woonkamers. Aan de ene kant zijn cliënten rolstoel gebonden en ligt de nadruk op de intensieve zorg. Aan de andere kant vragen de cliënten door bijkomende (psychiatrische) problematiek dat je meer begeleidend bezig bent. Continu aansluiten bij de cliënt en klein kijken in het moment is voor iedereen van belang. Uit ervaring weet jij dat de prikkelverwerking bij onze cliënten een aandachtspunt is. Jij sluit aan door je tempo aan te passen en consequent en duidelijk te zijn in je begeleiding. Dat maakt jou betrouwbaar zodat de cliënt zich veilig mag voelen bij jou. Toch komt het voor dat de cliënten de omgeving minder veilig of onduidelijk ervaren waardoor er grensoverschrijdend gedrag voor kan komen.

Je bent je bewust van je grenzen en kan duidelijk en zeker handelen, ook als je het even niet meer weet. Je collega’s staan voor jou klaar om te sparren en reflecteren zodat jullie samen kunnen focussen op het goede leven van de cliënten. Zelfstandigheid is wat ons team typeert. Daarnaast kijken wij naar elkaars kwaliteiten en talenten en zetten deze in de praktijk in. Wat je van ons mag verwachten is dat we klaar staan voor jou, je ruimte geven voor jouw ontwikkeling en ontplooiing. Bij jou zien we graag een actieve; leergierige en doortastende houding terug.

De functie

 • Je begeleidt de cliënt bij het vormgeven van de regie over zijn leven, verzorgende en/of verplegende activiteiten kunnen daar een onderdeel van zijn.
 • Je ondersteunt de persoonlijk begeleider wonen bij het opstellen van het persoonlijk ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’.
 • Je voert voorbehouden en risicovolle handelingen uit zoals beschreven in het V&R beleid, mits je hiervoor bevoegd en bekwaam bent.

Wij vragen

 • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding minimaal niveau 3.
 • Iemand met ervaring in de zorg die het teamwerk makkelijk oppakt.
 • Iemand die stevig in de schoenen staat, nuchter is en snel kan schakelen tussen de verschillende zorgvragen.
 • Iemand die overzicht bewaart en daardoor goed is in het stellen van prioriteiten binnen een dynamische omgeving.

 

Wij bieden

 • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week.
 • De cursus eten & drinken en de ruimte met elkaar te kijken welke andere trainingen nog meer aansluiten bij jou en de cliëntgroep.
 • Ruimte voor ontwikkeling in de vorm van cursussen passende bij de doelgroep.
 • Een salaris van min. € 1.920,- / max. € 2.853,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Een vaste aanstelling.

Contact
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met het team Bouwhuislaan 32-34 op het telefoonnummer: 088 – 430 5205.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Type Werkplein
Intern nummer 21.164
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Bouwhuislaan 32-34
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 30-08-2021
Reageer voor 03-10-2021
Nummer 71018
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra