Begeleider Bovenkruier Apeldoorn
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

Wat ga jij doen?

Het doel van de ondersteuning is om jongeren te laten ervaren dat ze ertoe doen. Dit doen we door het opbouwen en behouden van een waardevol leven en het voorkomen van uitval. Eigen kracht en talenten worden hierbij ingezet en herstel ondersteunend werken staat centraal.

Wij bieden de jongeren op verschillende gebieden ondersteuning: wonen, werken, sociale contacten, leren en vrije tijd. Voor de jongeren binnen deze 24-uurs setting wordt het groepsklimaat ingezet om vanuit een stabiele en warme thuisbasis, in kleine stappen, vaardigheden aan te leren en zich verder te ontwikkelen. Juist in de groepssetting kan er geoefend worden met o.a. structuur, sociale vaardigheden, weerbaarheid en huishoudelijke taken. Als begeleider faciliteer je een veilig en pedagogisch groepsklimaat, bevorder je positieve interacties onderling en bouwt daarnaast op individueel niveau met jongeren een samenwerkingsrelatie op. Je sluit aan in het sturen van, overleggen met en volgen van de jongere naar gelang wat de jongere nodig heeft. Hierbij vinden we het belangrijk de jongere te zien in de context van zijn/haar omgeving. Samenwerking met zowel naastbetrokkenen als externe professionals staat centraal. Dit om de door een jongere gewenste doelen te behalen, het welbevinden te verhogen en het meedoen in de maatschappij te versterken.

Binnen de Bovenkruier werken we fasegericht, in twee fasen. Fase 1 bestaat uit twee groepsdelen en fase 2 bestaat ook uit twee delen, waarin meer individueel wordt begeleid.

Als begeleider B biedt je begeleiding bij wonen, werken en welzijn aan cliënten om hen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Je staat open voor zorginhoudelijke coaching door de begeleider A. Je onderhoudt contacten met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners.

Onze cliënten

Op deze beschermd wonen locatie wonen 24 jongeren in de leeftijd van 16 tot 23 jaar. We komen verschillende problematieken tegen, hierbij kun je denken aan ASS, persoonlijkheidsproblematiek, hechtingsstoornis, trauma, verslaving.

De mate van zelfstandigheid varieert per persoon en dit vraagt dat jij je makkelijk aan kunt passen aan wisselende situaties.

De locatie en het team

We zijn een jong, gedreven en nieuw team. Het opzetten van de locatie is een mooie uitdaging. Samen bouwen we aan een mooi leer-leefklimaat. Met elkaar een cultuur creëren en deze neer zetten. Wij bieden 24 uurs zorg. We werken in een fijne en toegankelijke organisatie waarin veel mogelijkheden zijn tot ontwikkeling.

De Bovenkruier is gelegen aan de rand van Apeldoorn. Het is een rustige locatie met veel voorzieningen in de nabije omgeving, zoals een winkelcentrum en meerdere parken. We zijn goed bereikbaar via de A50 (afslag Apeldoorn Noord).

Wat vragen wij verder? Dat jij

 • Ervaring en affiniteit hebt met jongvolwassenen;
 • Goed verbinding kunt maken en vanuit verbinding de samenwerking zoekt;
 • Makkelijk initiatief neemt en geduldig bent;
 • Om kan gaan met flexibele kaders;
 • Creatief om kan gaan met diverse situaties en onverwachte momenten

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daar voor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Heb jij passie voor het werken met jongeren en vind jij het een uitdaging om jongeren te begleiden richting zelfredzaamheid, beschik je daarnaast over een zorg gerelateerd diploma MBO niveau 4? Reageer en kom bij ons werken!

Functie eisen

Verder vragen wij van jou dat je:

 • zelfstandig kunt werken maar ook een teamspeler bent;
 • kennis hebt van GGZ en jeugd;
 • graag met jongeren werkt en hun ondersteuning biedt op diverse gebieden;
 • over goede communicatieve vaardigheden beschikt

Inschaling

Wij bieden

 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ.
 • De functie is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,- / max. € 3.241,- bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 16 december 2022 via werkenbij.riwis.nl

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacture kun je contact opnemen met Leo Harmsen, teamleider, telefoonnummer 06-13767198 

Type Vacature
Intern nummer 064
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Leo Harmsen (06-13767198)
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 04-08-2022
Reageer voor 16-12-2022
Ingangsdatum 04-08-2022
Nummer 113089
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn