Begeleider C - locatie de Reiger
Cosis

Functieomschrijving

“Koen is een volwassen man en heeft een verstandelijke beperking. Hij woont in een woonvoorziening waar hij  zijn eigen appartement heeft.  Er is een gezamenlijke ruimte waar je met andere bewoners samen koffie kan drinken of kan eten, maar daar maakt Koen geen gebruik van. Koen maakt een onzekere en kwetsbare indruk.  Hij vindt het fijn dat er altijd begeleiding aanwezig is. Als hij een vraag heeft of ergens mee zit kan hij dit met de begeleiding bespreken. Voor Koen  is duidelijkheid belangrijk, zodat hij weet wat wel en wat niet kan. Koen kan gaan en staan waar hij wil en met de juiste ondersteuning kan Koen een heel gewoon leven leiden, ook als hij ouder wordt en daarbij  misschien veel lichamelijke klachten heeft of geestelijk de dingen niet meer zo goed begrijpt.”

Cosis zoekt, een Begeleider C (28,8 uur, locatie Reiger - Meppel) Ben jij iemand die het belangrijk vind dat cliënten zoals Koen grip op hun leven krijgen en houden? Ben je flexibel en durf je beslissingen te nemen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie ben jij?
Als persoonlijk begeleider ben jij de stabiele factor die onze cliënten een vertrouwde en veilige basis biedt. Je hebt humor, je durft beslissingen te nemen en vindt het niet erg om af en toe ook eens achter een bureau de administratie weg te werken.
 
Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en het up-to-date houden van het zorgplan, waarbij je belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat je cliënt grip op zijn leven krijgt en houdt. Je kunt goed netwerken en bouwt makkelijk een band op. Daarmee weet je cliënt, familie, teamcollega’s en in- en externe specialisten te verbinden rondom de beste zorg voor de cliënt. Samen zoeken jullie naar creatieve mogelijkheden voor kleine stapjes vooruit. Je geeft alle betrokkenen het gevoel dat ze je kunnen vertrouwen en maakt dat ook waar. Je staat open voor verbetervoorstellen en onderneemt snel actie.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je start je dienst met een overdracht met je collega’s. Daarna heb je een gesprek met een van je cliënten, Sonja en haar ouders. Ze woont nog maar kort op de locatie, dus jullie bespreken hoe het nu gaat en waar Sonja tegenaan loopt. Daarna sluit je aan bij het overleg waarin je samen met je collega’s de weekactiviteiten van de cliënten doorneemt. Dit werk je uit, waarbij je ook pictogrammen toevoegt om het voor cliënten begrijpelijk te maken.

Na de lunch verstrek je de medicatie aan de cliënten en ga je samen met ze aan de slag met hun doelen. Je maakt met een cliënt, Koen, het weekmenu en gaat vervolgens samen met hem boodschappen doen. Tijdens de wandeling naar de supermarkt probeer je te achterhalen wat de oorzaak was van zijn agressieve gedrag eerder die dag.

Voordat je naar huis gaat, heb je al het belangrijke gerapporteerd zodat je collega’s ook weer op de hoogte zijn. Tot slot handel je de laatste zaken af voor de groepsactiviteit van morgen die jij georganiseerd hebt.

Functie eisen

Wat vragen we van je?
Je hebt:
• een afgeronde opleiding op minimaal MBO-4 niveau;
• relevante werkervaring;
• een rijbewijs/auto;
• een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
• een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
• een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.


Je kunt:
• zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
• open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
• collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel te geven;
• plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
• uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:
• enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
• flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
• steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
• iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een tijdelijke functie voor 28,8 uur per week. (0,8 FTE)

Inschaling

Wij  bieden dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider C: minimaal € 1.898,- en maximaal € 2.807,- volgens FWG 40 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).

Daarnaast bieden wij:

• Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
• Een locatie of afdeling waarop je trots kunt zijn.
• Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
• Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
• Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
• En als je jezelf onmisbaar hebt gemaakt, krijg je na een jaar een vaste aanstelling.
• een actieve personeelsvereniging met een afwisselend programma;
• een sportieve impuls door middel van sporten met korting of een voordelig fietsplan.

Bijzonderheden

Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 28 maart 2019. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Carin Tappel (coördinerend medewerker van deze locatie) telefoonnummer 06-57119950.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Over de Reiger
De Reiger is een appartementencomplex bestaande uit 22 appartementen. Hier wonen volwassenen van midden tot hoog niveau, met een verstandelijke beperking. De bewoners wonen vrij zelfstandig, zij worden individueel begeleid in hun eigen appartement. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. De meeste bewoners hebben structuur, regelmaat en duidelijkheid nodig. Dit wordt door de begeleiding geboden.

Er worden wekelijks een aantal activiteiten georganiseerd en cliënten kunnen zelf aangeven of ze hier aan deel willen nemen.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 2019-945
Organisatie Cosis
Locatie De Reiger
Postcode 7942 BR
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Carin Tappel (coördinerend medewerker van deze locatie) telefoonnummer 06-57119950
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 14-03-2019
Reageer voor 28-03-2019
Nummer 44372

Cosis

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Meer over Cosis