Begeleider C wonen doven Deventer
's Heeren Loo Zorggroep - regio De Noorderbrug

Functieomschrijving

 • Vind je het leuk om te werken met dove mensen?
 • Vind je het interessant om gebarentaal te leren?
 • Vind je het uitdagend dat alle dagen anders zijn?
 • Krijg jij energie van het werken met betrokken en enthousiaste collega’s?

Beantwoord jij deze vragen met ‘ja!’ dan zijn wij op zoek naar jou!
Doof? Wees van harte uitgenodigd: Klik HIER voor een filmpje.


Waar ga je werken?
Het Wooncentrum voor Doven Deventer is onderdeel van 's Heeren Loo regio De Noorderbrug. Deze locatie is de woonplek van 28 cliënten die doof zijn en bijkomende complexe problematiek hebben. Elke cliënt heeft een eigen appartement. We hebben op de derde en vierde verdieping een gezamenlijke woonkamer. Daar brengen de cliënten van deze verdiepingen de vaste momenten van de dag door, zoals de maaltijden, koffiedrinken en 's avonds tv kijken of een spelletje spelen. De cliënten van de andere verdiepingen ontvangen hun zorg vooral op hun eigen appartement. Ze kunnen ervoor kiezen om de avondmaaltijd te nuttigen in onze multifunctionele ruimte. Hier vinden ook activiteiten plaats.
Wij zijn mensenkenners! We ondersteunen mensen met het vormgeven van hun eigen leven: zo gewoon als mogelijk, met regie over het eigen leven en met kansen om jezelf te ontwikkelen.

Wie ga je helpen?

“Kan jij mij helpen om te gaan met mijn emoties? Kan jij de rust bewaren als ik zelf onrustig ben? Kan ik rekenen op jouw structuur en duidelijkheid, zodat de dag overzichtelijk verloopt voor mij? Help je mij mijn competenties te vergroten en doelen te behalen? Help jij mij de wereld te vertalen?”


Voor onze dove cliënten kan begrijpen en begrepen worden een uitdaging zijn en is het soms moeilijker om alle informatie in de omgeving mee te krijgen.
De bijkomende complexe problematiek vraagt om zorg op maat. Je hebt oog voor wat de cliënt kan en zet je kennis en kunde in om deze mogelijkheden verder te ontwikkelen.

Hoe ga je helpen?
Iedere cliënt is uniek. Iedere persoonlijk begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem op zijn gemak te stellen en te laten groeien. In ieder geval vertaal jij mogelijkheden naar een persoonlijk zorgplan. Je bent het eerste aanspreekpunt van de cliënt en zijn verwanten en coördineert de zorg. Daarnaast coach je collega’s en geef je richting, om met elkaar uitvoering te geven aan de zorg zoals met de cliënt is afgestemd. Ook streef je naar een optimale samenwerking tussen verwanten, dagbesteding en andere betrokken disciplines. Dat maakt jou waardevol. Voor de cliënt én voor je team.

Functie eisen

Dit ben jij
Als begeleider C heb je een afgeronde opleiding op minimaal niveau 4 binnen de zorgsector (zoals Maatschappelijk Zorg, SPW of Social Work). Daarnaast:

 • Ben je geïnteresseerd in deze doelgroep en ben je bereid om de Nederlandse gebarentaal te leren.
 • Ben je tactvol, proactief en heb je inlevingsvermogen. Je bent stabiel, heb je overzicht en kun je structuur bieden/aanbrengen.
 • Ben je verantwoordelijk en betrokken en kun je goed samenwerken.
 • Kijk je naar mogelijkheden, bied je zorg met kwaliteit en sta je voor een respectvolle dialoog met cliënten en collega’s. Je geeft richting in de te realiseren taken, opdrachten en doelen.
 • Je komt met oplossingen en kunt collega's aanspreken op de bereikte resultaten.
 • Vind je het belangrijk om goed samen te kunnen werken met de familie en externe contacten.
 • Ben je beschikbaar om onregelmatige diensten te werken en bereid om ADL taken uit te voeren.

Inschaling

Dit bieden wij

 • Een contractgrootte van 28 uur
 • Als je nog niet gebarentaalvaardig bent, start je met een contract voor bepaalde tijd. Dit kan na een jaar omgezet worden naar een contract voor onbepaalde tijd als de scholing NGT met goed gevolg afgesloten is.
 • Salariëring conform de cao gehandicaptenzorg, FWG 45: minimaal € 2.151,00 tot maximaal € 3.289,00 bruto per maand op basis van fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Opname in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Mogelijkheden voor collectieve (ziektekosten) verzekeringen
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

Sollicitatieprocedure

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Lydia Stoelinga (teamcoach Deventer) tel: 06 51121287, bel of stuur een WhatsApp bericht.

Je kunt reageren tot uiterlijk 4 november 2021 via het sollicitatieformulier met toezending van je cv en motivatiebrief.

Wil je weten hoe ’s Heeren Loo is als werkgever? Kijk dan hier.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Zorggroep - regio De Noorderbrug
Locatie De Noorderbrug locatie Deventer
Postcode 7429AZ
Stad Colmschate
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 07-10-2021
Reageer voor 04-11-2021
Ingangsdatum 24-09-2021
Nummer 71383
Doorsturen Bekijk PDF

's Heeren Loo Zorggroep - regio De Noorderbrug

De Noorderbrug is specialist voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel, doofheid met complexe problematiek, lichamelijke beperkingen of een chronische ziekte. Eigen kracht, eigen regie en maatwerk staan al meer dan veertig jaar hoog in het vaandel. Medewerkers van De Noorderbrug zijn mensenkenners. Zij verstaan en begrijpen cliënten en hun netwerk vanuit een respectvolle dialoog, vakmanschap en expertise. De Noorderbrug biedt behandeling, verzorging, verpleging, begeleiding en ondersteuning: in een wooncentrum van de Noorderbrug, thuis en in het eigen netwerk, bij werken, vrije tijd en activiteiten overdag. De Noorderbrug is actief in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel, Gelderland, Flevoland en Utrecht.

Meer over 's Heeren Loo Zorggroep - regio De Noorderbrug