Begeleider CF Klaarstraat Enschede, minimaal 29 uur
Estinea

Functieomschrijving

Reageer voor 12 juni 2023

Bewoner Stan: Gezellige locatie met veel leuke medebewoners, begeleiders die je goed helpen en waarmee je leuke activiteiten onderneemt.

 


De functie

 

Je begeleid samen met je collega’s 22 mensen met een licht verstandelijke beperking die in een appartementengebouw in Enschede wonen. De bewoners hebben door onder meer hechtingsproblemen en autisme intensieve begeleiding van je nodig.

Je begeleidt de bewoners bij dagelijkse handelingen zoals op tijd opstaan, boodschappen doen en koken. Maar je ondersteunt ook bij vragen over bijvoorbeeld een fijne daginvulling, gezond eten en bewegen, seksualiteit en omgaan met conflicten. En loopt de spanning bij een bewoner op? Ook dan straal je rust uit en kun je de spanning weer laten zakken.

Je werkt methodisch en past onder meer de ‘Geef me de vijf’ en ‘Triple C’ methodiek toe in je werk. Je helpt bewoners om bewust keuzes te maken en de gevolgen hiervan te overzien en het beste uit zichzelf te halen, zodat ze zo zelfstandig mogelijk zijn. Hierbij werk je nauw samen met de mensen die belangrijk zijn voor elke bewoner.

Omdat de bewoners 24 uur per dag op een begeleider moeten kunnen terugvallen, is er altijd een begeleider in het appartementengebouw aanwezig. Dit betekent dat je afwisselend overdag, ’s avonds als ‘s nachts werkt. Met uitzondering van de nacht werk je altijd samen met een andere collega.

 

Waar kom je te werken?

 

Vlakbij het bruisende centrum van Enschede vind je aan de CF Klaarstraat 216 een appartementengebouw met 22 appartementen. Er zijn ook twee gezamenlijke ruimtes in het gebouw waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen eten.

De bewoners hebben een licht verstandelijke beperking en bijkomende uitdagingen zoals hechtingsproblematiek, autisme spectrum stoornis of verslavingen. Door onder meer de druk van de maatschappij en de invloed van social media is het leven voor hen soms best ingewikkeld. Ook overschatten de bewoners vaak hun eigen kunnen en is het accepteren van de eigen beperking lastig. Aan jou en je collega’s om de bewoners hierin te ondersteunen.

Je wordt in eerste instantie ingezet ter vervanging van ziekte. Afhankelijk van het verloop blijf je binnen dit team werken of wordt er samen gekeken naar een andere locatie binnen de regio.

Functie eisen

· Je hebt een relevante MBO3-opleiding afgerond (MMZ-diploma) of gelijkwaardig en ervaring in de gehandicaptenzorg

· Je kunt methodisch werken en hebt ervaring met het werken met ondersteuningsplannen

· Je staat stevig in je schoenen en blijft rustig, ook als een bewoner heftig gedrag laat zien

· Je ziet het als een uitdaging om situaties waarin er spanning onder bewoners is, toch goed te laten verlopen.

· Je reflecteert op je eigen werk en dat van collega’s en geeft waar nodig feedback

· Je weet hoe je het sociale netwerk van een cliënt actief houdt, vergroot en versterkt

· Je bent digitaal vaardig of je bent bereid je hier, met steun van Estinea, in te ontwikkelen

Inschaling

· Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd voor minimaal 29 uur per week.

· Je maakt deel uit van een leuk hecht team, humor mag niet ontbreken en je kan regelmatig mee met uitjes met bewoners en collega's.

· Je salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen de €2178 en €3105 (schaal 35 van de CAO Gehandicaptenzorg) op basis van 36 uur per week;

· Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering (8,3%) en vakantiegeld (8%)

· Je kunt fiscaal voordelig een fiets of computer kopen of een bijdrage krijgen voor kosten die je maakt voor sport en bewegen. Denk aan de aanschaf van wandel- of hardloopschoenen.

· Je kunt trainingen en cursussen op het gebied van vitaliteit volgen. Zoals een cursus stoppen met roken, ‘vrouwen in de overgang’ of ondersteuning bij mantelzorg.

· Je krijgt veel mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen en breder in te zetten via scholing of een aanvullende rol zoals leercoach autisme of participatiecoach.

Bijzonderheden

Bij interesse kom gerust een keertje langs voor een kopje koffie of thee om de groep te leren kennen, om te bekijken of dit wat voor jou is en of je toekomstige collega's te leren kennen.

Ben je enthousiast geworden over deze vacature bij Estinea? En breng jij mee wat wij zoeken? Reageer dan snel en reageer vóór maandag 12 juni. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 14 juni in de middag.

Heb je vragen over deze vacature? Dan kan je contact opnemen met het team via 088-4950755.

Heb je vragen over de procedure? Dan kan je contact opnemen met personeelsadviseur Angelique Hoogerdijk telefoonnummer 088-4950250.

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen CF Klaarstraat
Postcode 7511CS
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 25-05-2023
Reageer voor 12-06-2023
Nummer 120327

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea