Begeleider Crisisopvang
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Ben jij er voor mij als ik ben vastgelopen en niet meer weet wat ik kan? Kun jij ervoor zorgen dat ik weer rust kan vinden? Kan ik erop vertrouwen dat jij er voor mij bent?"

Waar ga je werken?
's Heeren Loo Ermelo biedt crisiszorg voor intra- en extramurale cliënten met een verstandelijke beperking. Crisiszorg kan nodig zijn als er door een plotselinge, ernstige ontregeling het welzijn van de cliënt en/of zijn omgeving niet gewaarborgd is. Bij onze crisisopvang komen cliënten tot rust. Het is er veilig en de cliënten krijgen de begeleiding en behandeling die zij op dat moment nodig hebben. De crisisopvang duurt maximaal 2 keer 6 weken. Daarna gaan de cliënten weer terug naar hun eigen woning.

Daarnaast kan de crisisbegeleiding ook gegeven worden vanuit de context van de eigen woning. Dan kan er een extra dagprogramma worden ingesteld, met extra of andere activiteiten. De eigen begeleiders blijven dan wel betrokken.

Wie ga je helpen?
Op de crisisopvang kun je een mix aan cliënten treffen, waarbij de samenstelling continue verandert. Naast dat zij een (lichte) verstandelijke beperking hebben, is sprake is van meerzorg of een behoefte aan individuele begeleiding. Het niveau en de eventuele extra problematieken kunnen ver uiteen liggen.

Vanuit de visie van de leefgroep waar de cliënt woont, wordt per dienst gekeken hoe we deze individuele zorg kunnen bieden op de crisisopvang. Dit doen wij door bijvoorbeeld een goed dagprogramma neer te zetten.

In de praktijk betekent dit dat cliënten vanuit de leefgroep context bijvoorbeeld individueel kunnen gaan wandelen of andere activiteiten kunnen doen. De basis blijft de leefgroep waarbij alle begeleiders die aanwezig zijn met alle cliënten omgaan. Dit betekent dus niet dat een begeleider de gehele dag aan 1 cliënt is gekoppeld, misschien alleen bij eventuele spanningen.

Hoe ga je helpen?
Samen verder kijken dan alleen de punt van de ijsberg die je in eerste instantie ziet. Wat heeft de cliënt in deze crisis nodig. Wat maakt zijn wereld weer veilig?

Deze flexibele functie met veranderende zorgvragen, vraagt van jou ervaring in complexe begeleidingsvragen. Jij staat er en je doet wat je zegt. Je kunt daarnaast ook snel en adequaat reageren. Jij kunt cliënten, verwanten en begeleiders vertrouwen geven tijdens de crisis. Want niet alleen de cliënt heeft moeite met de situatie, zijn omgeving is ook betrokken.

Het is jouw talent om cliënten weer mens te laten zijn, ondanks de enorme angst, boosheid of verwarring. Jij snapt wat duidelijkheid geven is en wat je moet doen bij die ene cliënt en juist moet laten bij een andere cliënt. Je begrijpt dat je het systeem om de cliënt heen mee moet nemen en krijgen.

Wanneer er geen cliënten verblijven op de crisis, kun je aan het werk via de rayonflex. Dit betekent dat je bij een aantal woningen met LVB cliënten de TOP flexer bent! Jij staat waar gaten vallen. Groot voordeel is dat je veel verschillende cliënten, zorgvragen en begeleiders blijft tegenkomen.

Dit bieden wij
  • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar.
  • Bij wederzijdse tevredenheid wordt dit omgezet naar onbepaalde tijd. Het aantal contracturen is in overleg.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2025,- tot maximaal € 2993,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Bovenop het geboden salaris komt een arbeidsmarkttoeslag van 10%.
  • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
Dit ben jij
  • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal mbo-niveau 3 binnen de gezondheidszorg.
  • Je hebt kennis van en ervaring met cliënten met een verstandelijke beperking, die je wilt inzetten ten behoeve van mensen met een psychische zorgvraag.
  • Samenwerking is cruciaal bij crisiszorg, dit is jouw tweede natuur. Daarnaast kun je werken met de-escalerende technieken.
  • Je bent empathisch naar de cliënt en verwanten en je bent tevens bewust van de tijdelijkheid van verblijf.Je gaat stressvolle situaties met cliënten niet uit de weg en je hebt regie over je gevoelens en gedachten in stressvolle situaties.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van de woning en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Rutger Mulder, manager zorg, via telefoonnummer 06 - 12 25 74 39 of bel/app met Joëlla Morssink, recruiter via telefoonnummer 06 - 82 50 14 70.

Heb je vragen over werken bij 's Heeren Loo? Bijvoorbeeld over hoe jouw sollicitatieproces verloopt, of welke vacature het best bij je past? Iedere maandag van 12:00 tot 12:30 uur helpen onze recruiters je verder door alle vragen te beantwoorden in de livechat op Facebook.

Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Daarom willen graag kennis met jou maken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 20
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Nachtbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Verpleegkundige niveau 4
Verpleegkundige niveau 5
Verpleegkundige niveau 6
Verpleegkundige Psychiatrie
Wijkverpleegkundige
Verpleegkundige SPV
Verpleegkundige Sociaal Psychiatrisch
Verpleegkundige SEH
Verpleegkundige niet aan bed
Verpleegkundige 4/6
Verpleegkundige
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Verzorgende ANW
Eerst verantwoordelijke verzorgende
Groepsbegeleider
Publicatiedatum 01-06-2021
Reageer voor 23-06-2021
Nummer 68609

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland