Begeleider crisiszorg jongeren
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Ben jij er voor mij als ik ben vastgelopen en niet meer weet wat ik kan? Kun jij ervoor zorgen dat ik weer rust kan vinden? Kan ik erop vertrouwen dat jij er voor mij bent?"

Waar ga je werken?
Je gaat werken bij 's Heeren Loo Groot Emaus, het landelijk orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking en een complexe behandelvraag. In Ermelo hebben wij de crisis- en observatiegroep. Hier worden jeugdigen tijdelijk opgenomen ter observatie om te bepalen welke behandeling nodig is, of als crisisplaatsing omdat het op de vorige woonplek (even) niet meer gaat. De problematiek is uiteenlopend en divers: hechtingsstoornis, trauma gerelateerde problematiek en persoonlijkheidsstoornissen. In combinatie met een licht verstandelijke beperking maakt dit de maatschappij vaak een ingewikkelde plek die niet altijd passend bij hen aansluit.

Wie ga je helpen?
Je begeleidt jongeren van 12 tot en met 21 jaar oud die vanuit een thuissituatie of andere woonplek bij ons zijn geplaatst. De jongere kan voor crisis of observatie worden geplaatst. Een crisisplaatsing duurt gemiddeld 3 tot 12 weken, een korte observatie 3 maanden en een lange observatie 6 maanden. In die periode wordt er ook diagnostiek afgenomen om zo een compleet plaatje te vormen. Hierna kunnen wij een advies geven voor een vervolgplek. De groepssamenstelling wisselt dus regelmatig.

De zorg, diagnostiek en behandeling is gericht op het stabiliseren van de jongere en het ondersteunen bij een terugkeer naar de eigen omgeving of naar een passende vervolgplek. Het is belangrijk de jongere meteen structuur, regelmaat en nabijheid te bieden. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is iets waarin jij jezelf herkent. De tijd nemen voor de individuele vraag en behoefte van de jongere is belangrijk omdat de jongeren vanuit een onrustige en vaak onveilige situatie komen. Het bieden van een voorspelbare en rustige omgeving zorgt voor een klimaat waarin zij tot rust kunnen komen.

Hoe ga je helpen?
Als begeleider op het crisis - observatiecentrum wordt er een duidelijke dag structuur van je verwacht. Zo kunnen wij de activiteiten goed verdelen onder de jongeren en hebben wij overzicht en structuur. Op deze manier leren de jongeren ook delen, plannen en het maken en houden aan afspraken.

Je voert binnen het team zelfstandig teamtaken uit en betrekt de andere teamleden waar nodig. Je werkt nauw samen met familie of verwanten van de jongere en andere betrokken disciplines. Het doel is dat de jongeren de best passende zorg, ondersteuning en begeleiding krijgen, aansluitend op hun hulpvraag. Dit doe je samen met je collega's, familie en verwanten. Samen verder kijken dan alleen de punt van de ijsberg die je in eerste instantie ziet. Wat heeft deze jongere in deze crisis of observatie periode nodig? Wat maakt zijn wereld weer veilig?

Je weet dat geen dag hetzelfde is. En dat je dag heel anders kan lopen dan je had gedacht omdat er sprake is van een crisis, een kind in acute onveiligheid. Maar je weet ook, je doet dit niet alleen, je kan rekenen op je collega's.
"Geen dag is hetzelfde. Soms is het heftig en soms heel ontroerend. Om hier mee om te gaan moet je goed getraind zijn en hecht samenwerken. Samen zoeken we uit hoe wij de jongere het beste kunnen helpen. Om hem vervolgens weer uit te kunnen zwaaien. Ons werk draait om vertrouwen en met elkaar samen werken."
Dit bieden wij
 • Een team in opbouw met een ervaren senior begeleider, manager en gedragswetenschapper die gezamenlijk bijdragen aan de behandeling van de jongeren.
 • De ruimte om door te groeien en jezelf te ontwikkelen in jouw vak met training en scholing.
 • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het aantal contracturen is bespreekbaar.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2381 en maximaal € 3452 (FWG 45) bij een fulltime dienstverband van 36 uur, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
 • Je hoeft geen nachtdiensten te draaien of te koken.
 • Waarderende leerstructuur, inzicht en regie over jouw eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
 • Je hebt een afgeronde opleiding op mbo-niveau 4 of hbo-niveau binnen de gezondheidszorg en en kennis van en ervaring met verschillende problematieken en begeleidingsstijlen.
 • Je de nodige levenservaring en minimaal 3 jaar werkervaring in de crisiszorg / jeugdzorg / sociaal domein / gehandicaptenzorg.
 • Je staat stevig in je schoenen en weet op welke manier je nabijheid en rust kan bieden. Je hebt ervaring met het werken aan doelen uit persoonlijke behandelplannen en het vormgeven van een goed behandelklimaat voor de jongeren.
 • Je hebt ervaring met teamprocessen / teamdynamiek en ziet het als een uitdaging een team op te bouwen en te blijven ontwikkelen.
 • Je bent gestructureerd en administratief goed onderlegd. En je vindt het leuk om gedetailleerde rapportages te typen.
Sollicitatieprocedure
Heb jij zin in deze uitdaging? Dan maken we graag kennis met je. Na je sollicitatie nemen wij binnen twee dagen contact met je op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van onze behandelgroep en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij jou verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Lambertha Seijbel manager zorg, via telefoonnummer 06 - 82 48 97 04 of bel of app met recruitment: Joëlla Morssink via 06-82 50 14 70 of Debbie Keulen via 06-23 72 96 44.

Wil je meer weten over werken bij 's Heeren Loo? Iedere eerste maandag van de maand bespreken onze recruiters van 12:00 tot 12:30 uur een specifiek thema in onze livechat op Facebook. En heb je tijdens deze livechat vragen? Dan beantwoorden wij deze direct!

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Jeugdzorgwerker
Publicatiedatum 11-05-2022
Reageer voor 14-06-2022
Nummer 110794

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland