Begeleider Dagbesteding / Groene Vierkant / 11 uur
Elver

Wat ga je doen?

Het Groene Vierkant is een begeleidingsintensieve groep van zeven cliënten met een matig tot ernstige verstandelijke beperking. Alle cliënten zijn bekend met moeilijk verstaanbaar gedrag. Op het Groene Vierkant wordt gewerkt met twee begeleiders.

Het geven van een voorspelbaar dagprogramma, waarbij telkens terugkerende activiteiten van inspanning en ontspanning behoort tot de zorgvraag. Het streven is: 'het in stand houden en uitbreiden van activiteiten van de deelnemers, waarbij ze zelf een belangrijke bijdrage leveren.' Daarbij wordt er gekeken of er in de hele groep of met sub groepjes wordt gewerkt, waarin ook ruimte is voor individuele activiteiten.

Er wordt voor alle cliënten een veilige basis geboden, waarin het opdoen van positieve ervaringen centraal staat. Het vergroten van het gevoel van eigenwaarde, het bevorderen van de zelfstandigheid en plezier in het werk is hierin van belang. Flexibel zijn is belangrijk. Je past je aan, aan de mogelijkheden van de cliënt op dat moment. Fysiek ingrijpen kan voorkomen, waardoor de lichamelijke belasting hoog kan zijn.

Het dagprogramma van het Groene Vierkant is gestructureerd ingericht met actieve en ontspannende activiteiten. Denk aan sjouwen van vuilnis, waszakken wegbrengen, de post rondbrengen, boodschappen doen. Ontspannende activiteiten zijn bijvoorbeeld snoezelen, tafelwerkjes of een boemelrit.

Waarom hier werken?
Wij werken als zelfstandig werkend team en staan open voor feedback en frisse ideeën. Daarnaast is er ruimte voor zelfontplooiing.

Wij gaan uit van elkaars mogelijkheden en niet van elkaars beperkingen. Dit geldt niet alleen voor de deelnemers, maar juist ook voor de collega's. Iedereen is uniek en mag er zijn. Ieder heeft zijn of haar sterke punten, die willen we juist benutten. En door elkaar aan te vullen ontstaat er een team. Samen staan we voor de deelnemers en voor elkaar.

Wat ga je doen?
Binnen de Dagbesteding werk je dagdiensten verdeeld over twee dagen. Je gaat aan de slag als Begeleider Dagbesteding binnen een zelfstandig werkend team. Dit houdt in dat je samen met je collega's verantwoordelijk bent voor jouw team en groep deelnemers. Doordat je samen met een team verantwoordelijk bent voor het Groene Vierkant, wordt het gewaardeerd dat je zelfstandig kunt werken en beslissingen durft te nemen. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team, is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf en naar jouw collega's. Binnen het Groene Vierkant werk je op een begeleidende en coachende manier om veiligheid, structuur en duidelijkheid te bieden, waarbij de deelnemers zoveel mogelijk invloed hebben op hun eigen leven. Het is belangrijk dat jij de regie houdt en onvoorwaardelijke begeleiding geeft aan de deelnemers.

Wat vragen wij van jou?
 • Zoals hierboven wordt aangegeven ben je samen verantwoordelijk voor het rooster, daarom is het fijn als jij je flexibel opstelt.
 • Je bent een persoon die doorzettingsvermogen heeft en je staat stevig in je schoenen.
 • Jij bent een persoon die affiniteit en kennis heeft met onze doelgroep.
 • Je wilt graag meedenken en taken uitvoeren in een zelfstandig werkend team.
 • Je kunt ondersteuning geven aan de Persoonlijk Begeleider in zijn/haar taken.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Wat bieden wij jou?
 • Je werkt 11 uur per week.
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
 • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
 • Als Begeleider Dagbesteding word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.920,- en € 2.853,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.
Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega's van Groene Vierkant via groenevierkant@elver.nl of 0314-696257.

Je hebt tot dinsdag 28 september 2021 de tijd om te reageren op deze vacature.
De datum voor de selectiegesprekken volgt.

Nadat jij gesolliciteerd hebt neemt HR contact met je op over de vervolgprocedure.
*Meelopen binnen dit team is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure met inachtneming van de huidige RIVM maatregelen.

Wij zien graag jouw reactie tegemoet!

Meer info
Groene Vierkant
0314-696257
groenevierkant@elver.nl

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Nieuw-Wehl
Postcode 7031 HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 11
Uren tot 11
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider dagbesteding
Publicatiedatum 14-09-2021
Reageer voor 28-09-2021
Nummer 71122

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver