Begeleider Dagbesteding
De Twentse Zorgcentra

De Finesse biedt belevingsgerichte dagbesteding in een sfeervolle omgeving waarbij geborgenheid en veiligheid voorop staan.

We bieden onze cliënten een afwisselend dagprogramma aan met verschillende activiteiten. Dat doen we vanuit het belevingscentrum op locatie de ColckHof in Almelo. Hier hebben we extra activiteitenruimtes om buiten de basisgroepen gerichte activiteiten aan te bieden, denk aan beleven in muziek, multi-sensory storytelling, doedelen en snoezelen. Zo kunnen we optimaal aansluiten bij de individuele vraag en belevingswereld van de cliënten. Daarnaast hebben we op de locatie een prachtige welness waar de cliënten van de Finesse met enige regelmaat gebruik van maken.

Cliënten starten en eindigen hun dag op een basisgroep. Er zijn 3 groepen waarin dagbesteding wordt geboden aan in totaal 37 cliënten tussen de 18 en 80 jaar met een ernstig verstandelijke beperking. We werken vanuit drie basisgroepen. Vanuit de basisgroep volgen de cliënten verschillende individuele en groepsactiviteiten. Afhankelijk van de basisgroep ligt de nadruk op structuur, gezelligheid, rust of creativiteit. De activiteiten zijn gericht op zintuiglijke stimulering, sfeer en ontwikkeling of behoud van vaardigheden.

De communicatie met de cliënten verloopt veelal non-verbaal; via gedrag, lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen. Door goed te observeren signaleer je de individuele behoeftes en speel je hierop in. Zo zorg je ervoor dat de deelnemers een zinvolle en leuke dag hebben. Ook wordt er 1 keer in de 2 weken zaterdagopvang geboden. Ons functieprofiel is VG EVB en we werken vanuit de LACCS methode. Ben jij de begeleider die ons team komt versterken? We nodigen je van harte uit om te solliciteren. We zijn op zoek naar 2 collega’s.

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Flexibiliteit: dit zien we graag terug in je beschikbaarheid en brede inzetbaarheid. Je bent op alle dagen en op alle groepen inzetbaar, op zowel individuele als groepsactiviteiten.
  • Een enthousiaste en gemotiveerde houding. We zoeken een collega die zich 24 uur wil in zetten voor stimulerende tijds- en dagbesteding.
  • Klein kunnen kijken, kunnen aansluiten bij de beleving van de cliënt en de vraag voor de cliënt kunnen vertalen naar acties.
  • We zoeken een kartrekker. Iemand die kan helpen de verdiepingsslag te maken op belevingsgerichte dagbesteding, dus ook ervaring met dagbesteding en de doelgroep.

Wat krijg jij van ons?

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week. Wij zijn op zoek naar 2 nieuwe collega’s.
  • Een salaris van min. € 1.920,- / max. € 2.853,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Enthousiast?
Je kan op deze vacature reageren tot uiterlijk maandag 28 januari 2022. De gesprekken vinden plaats op 2 febuari. 

Liever eerst meer informatie?
Voor meer informatie over deze leuke vacature, kun je contact opnemen Louise Bijenhof via 06-14677901.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 22.009
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Almelo, De Finesse
Postcode 7608 CM
Stad Almelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Publicatiedatum 14-01-2022
Reageer voor 28-01-2022
Ingangsdatum 14-01-2022
Nummer 107187
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra