Begeleider dagbesteding de Zonnering Maarsbergen
Pluryn

Waar doe jij het voor?

Het werken in het Integraal Dagprogramma vraagt een stevige proactieve houding. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de methodische uitvoering van de behandeling binnen de groep. Je bent medeverantwoordelijk voor het therapeutisch klimaat, waarbinnen ook de dagelijkse zorg aan de kinderen wordt gegeven.

Wat mag je doen?

Als hoofdtaak ben je, samen met je collega’s Pedagogisch Medewerkers/hulpverleners, verantwoordelijk voor de (intensieve) begeleiding van de jongeren uit je groep. Aan de ene kant help je mee om te zorgen voor een optimaal klimaat voor de jongeren en lever je een bijdrage aan het opstellen en uitvoeren van de behandelprogramma’s. Aan de andere kant begeleid en observeer je de jongeren en rapporteer je hierover aan behandelcoördinator. Wij streven ernaar met het team zo zelfstandig mogelijk te werken met daarbij ieder zijn/haar eigen taakverantwoordelijkheid.

Wat breng je mee?

  • Je beschikt over een voor deze functie relevante afgeronde MBO 4/HBO- opleiding; SPH, SPW, SCW, MWD
  • Je hebt relevante en actuele kennis én ervaring in het groepswerk en in het werken met  kinderen binnen de jeugdzorg en/of gehandicapte zorg;
  • Je bent zelfstandig, evenwichtig en stressbestendig en beschikt  over een goed relativeringsvermogen  en een gezonde dosis humor;
  • Je kunt de behandelrichting omzetten in de dagelijkse ruimte en structuur;
  • In de omgang met de jeugdigen ben je flexibel: in staat snel te schakelen en te wisselen van begeleidingsstijl;
  • Je hebt een lange adem en schrikt niet terug van (passief) agressief gedrag;
  • Je neemt initiatief, staat stevig in je schoenen en bent niet handelingsverlegen;
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Doelgroep en locatie

Deze locatie biedt kinderen en jongeren in de leeftijd 3 tot 19 jaar met een psychiatrische problematiek en/of verstandelijke beperking  begeleiding en behandeling op basis van de (intensieve) ondersteuningsvraag.

Orion is een groep waar vijf jongeren tussen de 13 en 18 jaar dagbesteding ontvangen die gericht is op stabilisatie en ontwikkelen van een passend perspectief. Deze jongeren zijn woonachtig op het terrein van Valkenheide en ontvangen vanwege hun problematiek intensieve begeleiding in hun dagbestedingsprogramma. Onze groep jongeren wordt in een besloten omgeving in een individueel en gevarieerd dagprogramma begeleid door drie à vier begeleiders gedurende de dag. Orion is een dagbestedingsgroep waar jongeren komen die vrijgesteld zijn van onderwijs. Er is er sprake van een verstandelijke beperking gecombineerd met psychiatrische- en/of gedragsproblematiek.
Het betreft een doelgroep die, vanwege de aard en de ernst van de problematiek, specifieke intensieve zorg/ behandeling behoeft, met uiteindelijk doel hen toe te leiden naar een zo zinvol en zelfstandig mogelijk leven.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende werkomgeving , waarbij het Integrale Dagprogramma volop in beweging is. Het salaris is conform de cao Gehandicaptenzorg.

Meer weten?

Heb je interesse en wil je direct solliciteren?

  • Een deadline is er niet. Zodra er voldoende reacties binnen zijn starten we de procedure.
  • Voor vragen over de inhoud van de functie kun je terecht bij Annika den Ouden via [email protected] Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of Appen met Stefanie Bakker-de Wolf (recruiter) op 06-41474160.

Wij kijken uit naar je reactie!

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie Eefde
Postcode 7211 LC
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Jeugdzorg
Functie(s) Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 08-12-2021
Reageer voor 31-01-2022
Ingangsdatum 08-12-2021
Nummer 73591
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Pluryn ondersteunt mensen met een handicap en jongeren met gedragsproblemen. Dat doen we vanuit meer dan 140 locaties in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordoost-Brabant, met diensten op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd.Voor iedereen apart kijkt Pluryn welke vorm van ondersteuning het best past bij de problematiek en vraag. De eigen kracht van mensen en hun toekomstwensen zijn het uitgangspunt. Dat is onze visie.

Meer over Pluryn