Begeleider dagbesteding de Zonnering
Pluryn

Wees de bepalende factor voor iemands fijne leefomgeving. Maak de dagen van onze cliënten iedere dag weer beter. Word begeleider bij Pluryn.

“Iedere collega met wie je werkt, heeft het hart op de goede plaats, een hart voor de zorg”
– Yvonne, begeleider

Dit is jouw werkdag

Als hoofdtaak ben je, samen met je collega’s Pedagogisch Medewerkers/hulpverleners, verantwoordelijk voor de (intensieve) begeleiding van de jongeren uit je groep. Aan de ene kant help je mee om te zorgen voor een optimaal klimaat voor de jongeren en lever je een bijdrage aan het opstellen en uitvoeren van de behandelprogramma’s. Aan de andere kant begeleid en observeer je de jongeren en rapporteer je hierover aan behandelcoördinator. Wij streven ernaar met het team zo zelfstandig mogelijk te werken met daarbij ieder zijn/haar eigen taakverantwoordelijkheid. 

Dit ben jij

Het werken op dagbesteding de Zonnering vraagt een stevige proactieve houding. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de methodische uitvoering van de behandeling binnen de groep. Je bent medeverantwoordelijk voor het therapeutisch klimaat, waarbinnen ook de dagelijkse zorg aan de kinderen wordt gegeven.  

Dit heb jij

 • Je beschikt over een voor deze functie relevante afgeronde MBO 4/HBO- opleiding; SPH, SPW, SCW, MWD;
 • Je hebt relevante en actuele kennis én ervaring in het groepswerk en in het werken met  kinderen binnen de jeugdzorg en/of gehandicapte zorg;
 • Je bent zelfstandig, evenwichtig en stressbestendig en beschikt  over een goed relativeringsvermogen  en een gezonde dosis humor;
 • Je kunt de behandelrichting omzetten in de dagelijkse ruimte en structuur;
 • In de omgang met de jeugdigen ben je flexibel: in staat snel te schakelen en te wisselen van begeleidingsstijl;
 • Je hebt een lange adem en schrikt niet terug van (passief) agressief gedrag;
 • Je neemt initiatief, staat stevig in je schoenen en bent niet handelingsverlegen;
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Dit is Pluryn

We breken de tent af, zodat jij een plek hebt om te bouwen aan een zorgorganisatie in ontwikkeling en aan betere zorg. We willen niet alles weten, zo blijf jij leren. Groei door of stroom in vanuit een ander beroep, dan maken wij de weg vrij. We zijn klaar met vandaag, want we zijn al onderweg naar morgen, naar beter. Er is werk aan de winkel en daar hebben wij jouw frisse ideeën en bedachte initiatieven voor nodig. We weten niks, maar hebben kennis in overvloed voor complexe zorgvragen. Medewerkers zijn deskundig, bijgeschoold en ervaren. De medewerker staat centraal, zodat je de cliënt voorop kunt zetten. Cliënten helpen zichzelf, maar hebben jou daarbij nodig. De beste zorg voor onze doelgroep begint bij jou.

De Zonnering biedt dagbesteding aan kinderen en jongeren in de leeftijd 7 tot 20 jaar met psychiatrische problematiek en verstandelijke beperking waarvoor een (intensieve) ondersteuningsvraag ligt.

Op de Zonnering bieden we een dagprogramma op maat waarbij iedere client uitgedaagd en gestimuleerd wordt om op eigen niveau te ontwikkelen en zo een zo zinvol mogelijk leven te hebben.

De Zonnering bestaat uit 4 groepen:

Orion is een groep waar 5 a 6 jongeren tussen de 13 en 18 jaar dagbesteding ontvangen die gericht is op stabilisatie en ontwikkelen van een passend perspectief. Deze jongeren zijn woonachtig op het terrein van Valkenheide en ontvangen vanwege hun problematiek intensieve begeleiding in hun dagbestedingsprogramma. Onze groep jongeren wordt in een besloten omgeving in een individueel en gevarieerd dagprogramma begeleid door vier begeleiders gedurende de dag. Orion is een dagbestedingsgroep waar jongeren komen die vrijgesteld zijn van onderwijs. Er is er sprake van een verstandelijke beperking gecombineerd met psychiatrische- en/of gedragsproblematiek.
Het betreft een doelgroep die, vanwege de aard en de ernst van de problematiek, specifieke intensieve zorg/ behandeling behoeft, met uiteindelijk doel hen toe te leiden naar een zo zinvol en zelfstandig mogelijk leven.

Saturnus is een groep met wat jongere kinderen met matig tot ernstig verstandelijke beperking waarbij ook lichamelijke verzorging nodig is. De kinderen krijgen hier de ruimte en tijd om zichzelf te ontwikkelen door goed naar elk kind individueel te kijken en daarop aan te sluiten. Ook wordt in groepsverband met elkaar gewerkt. Er worden liedjes gezongen, gebruik gemaakt van gebaren en pictogrammen, gegeten aan een gedekte tafel, en de seizoenen worden ingebracht bij de structuur van de dag. Er is een dagprogramma waarin activiteit en rust zich met elkaar afwisselen.

Activiteiten variëren van samen broodjes bakken tot sensopathische activiteiten. Ook gaan we naar buiten om te wandelen.

Jupiter en Neptunus bieden dagbesteding aan kinderen en jongeren die baat hebben aan een vast en gestructureerd dagprogramma. Deze twee groepen zijn beide een mix van kinderen en jongeren met verschillende ontwikkelingsniveaus. Door de verschillende ontwikkelingsniveaus te combineren wordt er van en met elkaar geleerd.  Er zijn diverse groepsmomenten per dag zoals samen fruit eten en lunchen..  Per activiteit maar ook in de activiteit wordt er gekeken naar wat een ieder nodig heeft op dat moment. Om de zelfredzaamheid te stimuleren helpen de kinderen en jongeren met huishoudelijke taakjes zoals koken en tafel dekken.

Verder doen we didactische en creatieve activiteiten, gaan we wandelen/ buiten spelen, zwemmen, in de tuin werken en krijgen sommige jongeren de mogelijkheid een stage te doen op 1 van de andere groepen.

Dit biedt Pluryn

 • Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving;
 • Trainingen en opleidingen tijdens je hele Pluryn-carrière;
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg. Op basis van opleiding en ervaring word je ingeschaald in functiegroep 40 (begeleider) of 45 (persoonlijk begeleider) met een salaris tussen € 2.025,- en € 3.289,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Daarbij komt een 13e maand van 8,33% van je bruto jaarsalaris en PBL uren (extra vrije tijd);
 • Op de fiets naar het werk? Lekker sporten om fit te blijven? We komen je tegemoet met fiscale voordelen.

Meer weten?? 

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je mailen naar Gert-Jan Ophof, via [email protected]
 • Voor vragen over de sollicitatie procedure stuur een Whatsapp of bel naar Sabrine van den Bos, Recruiter, via 06-28867935 of stuur een mail naar [email protected]

Zie jij jezelf dit al doen? Sluit je aan bij Pluryn.

https://www.pluryn.nl/werken-bij/vacature/begeleider-dagbesteding-zonnering

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie Regio Utrecht
Postcode 3450-3585
Stad Utrecht
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Jeugdzorg
Functie(s) Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 08-12-2021
Reageer voor 30-12-2022
Ingangsdatum 08-12-2021
Nummer 73591
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Pluryn ondersteunt mensen met een handicap en jongeren met gedragsproblemen. Dat doen we vanuit meer dan 140 locaties in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordoost-Brabant, met diensten op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd.Voor iedereen apart kijkt Pluryn welke vorm van ondersteuning het best past bij de problematiek en vraag. De eigen kracht van mensen en hun toekomstwensen zijn het uitgangspunt. Dat is onze visie.

Meer over Pluryn