Begeleider Dagbesteding
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Het team
Kleur jij mee met onze cliënten, voel jij aan welke houding jij op welk moment aan moet nemen? Nabijheid en contact staat centraal waarin een nuchtere en rustige houding van jou van belang is.

De Kameleon geeft dagbesteding aan 11 cliënten, met een sociaal emotioneel ontwikkelingsniveau van 0 tot 4 jaar, waarin de 1 op 1 begeleiding de basis is. Waar mogelijk vinden activiteiten of eetmomenten in kleine groepen plaats. De Kameleon is gespecialiseerd in de cliënten die elders in een reguliere dagbestedingsvorm vastgelopen zijn. De activiteiten die wij aanbieden zien wij niet als doel maar als middel waarin het buiten activeren gedrag-regulerend werkt. Naast het buiten zijn kunnen de cliënten ook heerlijk genieten van belevingsgerichte activiteiten als een voetenbad of de softplay waarin die ene knuffel of ontspannen blik hun dag maar ook jouw dag mooi maakt.

Hechtingsproblematiek met bijbehorend complex gedrag maakt dat het belangrijk is dat jij overzicht en structuur in de dag brengt. Waar mogelijk speel jij wel flexibel in op de stemming van de cliënt en leest dan ook wanneer er ruimte is voor spontane interventies. De Kameleon biedt veel verschillende ruimtes waar de cliënt zich kan terugtrekken en wanneer nodig kan ontladen. Het team bestaat uit 10 professionals die van maandag tot en met vrijdag klaarstaan voor de cliënten. Dagelijks sta jij met 7 andere collega’s op dienst.

Met jouw rustige uitstraling, voorspelbare en nuchtere houding speel jij in op de alertheid van de cliënt. Jij twijfelt niet in de interventies die jij uitvoert. Daarnaast weet jij je staande te houden in een omgeving waar de cliënten fysieke en verbale agressie laten zien. Wanneer jij iets spannend vindt, vraag jij om hulp; spar jij met collega’s en kan nadien reflecteren op de situatie. Wanneer jij hulp nodig hebt durf jij deze te vragen. Contact en verbinding met jouw collega’s is een must in het werken op de Kameleon.

De functie

  • Je begeleidt de cliënt bij het vormgeven van de regie over zijn leven, verzorgende en/of verplegende activiteiten kunnen daar een onderdeel van zijn.
  • Je ondersteunt de persoonlijk begeleider dagbesteding bij het opstellen van het werkplan.
  • Je werkt aan de hand van werkdoelen zoals beschreven in het (digitaal) cliëntendossier.

Functie eisen

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.

Inschaling

Wij bieden

  • Een hecht team dat goed op elkaar ingespeeld is waarin jij een afwisselende baan van gemiddeld 25 uur per week mag vervullen.
  • De nodige scholing die jouw werk op de Kameleon aanvullen: denk aan Geef me de 5; videotraining waarin jij je als begeleider kan en mag ontwikkelen of een cursus hechtingsproblematiek.
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur van zwangerschapsverlof van 15 april tot 15 oktober 2019. Verlenging behoort tot de mogelijkheden. Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra, worden bij aanvang afspraken gemaakt en vastgelegd over terugkeer naar je huidige of een gelijkwaardige werkplek. Je behoudt je vaste contract.

Bijzonderheden

VOG
Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Gesprekken vinden plaats op maandag 6 mei in de middag

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.127
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede de Kameleon
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 25
Uren tot 25
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, vervanging bij zwangerschap
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Voor meer informatie kun je contact opnemen met het team De Kameleon op het telefoonnummer: 088 – 430 6275.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Verpleegkundige
Verpleegkundige niveau 4
Verpleegkundige niveau 6
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 15-04-2019
Ingangsdatum Per direct
Reageer voor 25-04-2019
Nummer 45153
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra