begeleider dagbesteding
InteraktContour

Informatie

Ben jij iemand met een afgeronde agogische opleiding op mbo-niveau 4? En wil je graag werken met cliënten met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) met complexe problematiek? Dan is deze vacature iets voor jou!

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richten wij ons op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. We ondersteunen cliënten en hun naasten op het gebied van leven, wonen en werken. Dat doen we met behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurszorg.

Jouw werkplek

De eenheid Maatschappelijke Ondersteuning draagt zorg voor de begeleiding van cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). We begeleiden cliënten en hun naasten thuis of in een groep. De 24 lokale teams werken verspreid over een vijftigtal gemeenten in Midden- en Oost-Nederland.

Jij gaat aan de slag op de dagbestedingslocaties in Steenwijk en Meppel. De cliënten geven jou, samen met je collega's, een warm welkom. Er wordt hard gewerkt, maar daarnaast is er ook ruimte voor gezelligheid.
Je werkt in zelforganiserende teams. In Steenwijk bestaat dit team uit 12 collega's en in Meppel uit 8 collega's. Je wordt gestimuleerd om mee te denken en geprikkeld om jezelf te ontwikkelen.

Jouw rol

Als begeleider werk je samen met je collega's aan het ontwikkelen, voorbereiden en uitvoeren van modules voor mensen met hersenletsel. Je kijkt daarbij naar wat een cliënt kan én wil bereiken. Voor de één is dat contact met lotgenoten of het trainen van de fijne motoriek, voor de ander re-integratie op de arbeidsmarkt.

Elke dag worden er diverse modules gegeven, aan de hand waarvan de cliënten aan hun doelen kunnen werken. Ook jij denkt creatief mee in het verzinnen en begeleiden van deze modules, die uiteenlopen van creatieve activiteiten zoals schilderen tot technische activiteiten zoals computerles.
Ook kun je worden ingezet bij sport- en beweegactiviteiten/zwemmen of bijvoorbeeld bij het begeleiden van een gespreksgroep. Je bent dus breed inzetbaar, maar we kijken wel naar wat je het beste ligt.

Tijdens deze groepsactiviteiten ondersteun je iedere cliënt op een manier die hem of haar past. Je stimuleert en je motiveert de cliënt om dat te doen wat hij zelf kan, waarbij je cliënten geen werk uit handen neemt. Tegelijkertijd behoud je overzicht over de groep. Regelmatig horen ADL-handelingen tot je taken.

Wat wij bieden

  • een aanstelling op basis van een invalcontract
  • salaris conform de CAO gehandicaptenzorg van minimaal €1.920,- tot maximaal €2.853,- bruto per maand (FWG 35) bij een fulltime dienstverband (inschaling afhankelijk van ervaring en opleiding)
  • een eindejaarsuitkering van 8,33% (een dertiende maand)
  • scholing in de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Wat wij vragen

  • je hebt een afgeronde agogische opleiding op mbo-niveau 4
  • enthousiasme, geduld en een creatieve geest
  • interesse in methodisch werken en het resultaatgericht begeleiden van cliënten met hersenletsel
  • je bent een stabiele en stevige persoonlijkheid met goede communicatieve vaardigheden, waarin je daadkrachtig, maar met tact en geduld te werk gaat
  • Verklaring Omtrent Gedrag (aanvraagprocedure via InteraktContour)

Word jij onze nieuwe collega bij InteraktContour?

Past deze rol bij jou en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton. Wij leren jou graag kennen. Wie weet zijn wij een match! Je kunt reageren tot en met 23 september aanstaande.
Wil je eerst meer weten over deze functie of over InteraktContour? Bel dan met Paulien Koster, senior begeleider, op 06-36208040 of met Hanneke Vries, begeleider, bereikbaar op dinsdag en vrijdag op 06-13005652.

Meer informatie over de dagbestedingslocaties in Steenwijk en Meppel, bekijk je hier:

MO Steenwijk
MO Meppel

Bekijk ook onze overige vacatures'Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld'

Type Vacature
Organisatie InteraktContour
Locatie InteraktContour, dagbesteding Steenwijk
Postcode 8331 TK
Stad Steenwijk
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Oproepkracht
Arbeidsovereenkomst Inval
Externe url Bekijk
Functie(s) Activiteitenbegeleider
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 09-09-2021
Reageer voor 24-09-2021
Nummer 70967

InteraktContour

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. De cliënten en hun naasten boeken resultaten op het gebied van leven, wonen en werken. We bieden daarvoor behandeling, begeleiding en 24-uurszorg in Oost- en Midden-Nederland.
Werken bij InteraktContour is met veel plezier werken met je hoofd, hart en handen. Samen werken de medewerkers aan de juiste ondersteuning voor mensen die te maken hebben met de complexe gevolgen van hersenletsel. Al onze medewerkers worden geschoold in de begeleiding van cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Meer over InteraktContour