Begeleider dagbesteding
ReubeZorg

Functieomschrijving

Ben jij bereid om de handen uit de mouwen te steken en samen met onze deelnemers vorm te geven aan de dagbesteding? Dan is onderstaande baan wellicht iets voor jou:

Vacature

                                        BEGELEIDER DAGBESTEDING (30 uur)

Over ons
ReubeZorg is een kleinschalige particuliere zorginstelling. Wij bieden logeeropvang, zorg en onderwijs, dagbesteding en in de toekomst wonen met 24-uurszorg voor mensen met een verstandelijke beperking of lichte psychiatrische problematiek. Meer informatie vind je op www.ReubeZorg.nl.

Functie eisen

Over ons
ReubeZorg is een kleinschalige particuliere zorginstelling. Wij bieden logeeropvang, zorg en onderwijs, dagbesteding en in de toekomst wonen met 24-uurszorg voor mensen met een verstandelijke beperking of lichte psychiatrische problematiek. Meer informatie vind je op www.ReubeZorg.nl.

Over jou

Jij bent een vakman/-vrouw met affiniteit met de doelgroep. Jij bent enthousiast, flexibel en je steekt je handen graag uit de mouwen. Om deze baan als begeleider goed uit te kunnen voeren, is het van belang dat je stevig in je schoenen staat. Daarnaast ben je duidelijk in de communicatie, kan jij je verbaal en schriftelijk goed uitdrukken en weet je op welke manier je de deelnemers moet aanspreken. Jij bent zelfstandig en geduldig. Eigenschappen als doorzettingsvermogen, probleemoplossend denken en creativiteit kenmerken jou. Je bent in staat om zelf creatieve activiteiten te bedenken en vorm te geven.


Als aanvulling op ons dagbestedingsteam zijn wij op zoek naar een begeleider met:

 • Een vakopleiding (bijv. creatieve/kunstzinnige therapie, houtbewerking, tuinbouw);
 • Een enthousiaste, open en leergierige houding;
 • Ervaring in het werken met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag is een pré;
 • Een zelfstandige werkhouding.

Inschaling

Wij bieden jou:

 • Volop ruimte voor eigen inbreng, waarbij je het vertrouwen krijgt om de dagbesteding mee vorm te geven;
 • Een prachtige rustige en natuurrijke omgeving en enorm leuke cliënten;
 • Een contract voor bepaalde tijd, bij gebleken geschiktheid zetten we die graag om naar onbepaalde tijd;
 • Een prettige sfeer in een klein team. Een werkplek waar je echt van meerwaarde kan zijn;
 • Een parttime baan (30 uur) met optie op fulltime;
 • Werkuren op doordeweekse dagen;
 • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform CAO gehandicaptenzorg, functieschaal 40.

Bijzonderheden

Interesse?
Solliciteren kan door het sturen van een motivatiebrief en CV naar andreasponten@reubezorg.nl. 

Type Vacature
Organisatie ReubeZorg
Locatie ReubeZorg
Postcode 7241 NC
Stad Lochem
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 04-10-2021
Reageer voor 31-12-2021
Ingangsdatum 04-10-2021
Nummer 71570
Doorsturen Bekijk PDF

ReubeZorg

Onze visie op de zorg

De locatie

ReubeZorg heeft bewust gekozen voor een locatie in het buitengebied van Lochem in de mooie Achterhoek: er is veel ruimte, er zijn dieren en een moestuin, direct aangrenzend een prachtig landgoed. Door deze locatie is de omgeving uitdagend en prikkelend om ‘zinvolle’ activiteiten te ontplooien. De omgeving nodigt uit tot beweging, en tot beleving van de seizoenen. Voor de logeerkinderen is er veel ruimte om te spelen, te skelteren etc.

De ruimtes zijn sfeervol, huiselijk en verzorgd ingericht. Er is veel aandacht gegeven aan het gebruik van duurzame materialen. Dit komt ook tot uitdrukking bij de maaltijden: veel verse, biologische voeding.

We kiezen bewust voor een kleinschalige opzet: vooral in het sociale geeft dit veel rust en overzichtelijkheid iets waar onze cliënten veel baat bij hebben.
 

De zorg

Dit leidt ertoe dat we zorg kunnen bieden die uitgaat van medemenselijkheid, van respect voor ieders eigen individualiteit. Er wordt vooral gekeken en rekening gehouden met de mogelijkheden die (nog) aanwezig of te ontwikkelen zijn. In gezamenlijkheid wordt het dagelijks leven op ReubeZorg vormgegeven. Ieder draagt op zijn of haar eigen manier bij aan de invulling hiervan.
 
We bieden een hartelijke en betrokken zorg. We denken mee met de ontwikkeling, met respect en aandacht voor de eigen wensen, in nauw overleg met ouders/verzorgers/partner/familie.
 

De toekomst

De ontwikkeling van ReubeZorg in de afgelopen jaren is organisch verlopen, niet volgens een uitgestippeld plan maar kijkend naar wat er leeft en luisterend naar vragen die er worden gesteld.

De vragen toetsen we aan onze eigen mogelijkheden en zo bepalen we de verdere stappen in onze ontwikkeling. Zo blijft ReubeZorg een dynamische plek waar iedereen zich verder kan ontwikkelen.

Meer over ReubeZorg