Begeleider dagbesteding Vierspan
De Twentse Zorgcentra

Wil jij met jouw rustige en duidelijke begeleiding van meerwaarde zijn binnen onze gevarieerde dagbestedingsgroepen van de Vierspan? Schat jij in hoe jij met jouw flexibele begeleiding; lef en eigenheid aan kan sluiten bij de diversiteit van onze cliënten? Dan hopen we jou te ontmoeten.

De Vierspan is een dagactiviteitencentrum op locatie ‘t Bouwhuis voor cliënten tussen de 33 en 59 jaar met een verstandelijke en of meervoudige beperking met probleemgedrag. De ontwikkelingsleeftijd is zeer uiteenlopend van 2 tot 7 jaar. De Vierspan is onderverdeeld in twee groepen: De Kuier en de Pak-in. Elk met hun eigen vorm van dagbesteding.

Bij het organiseren van de activiteiten ligt de nadruk op de ontwikkeling van algemene en praktische vaardigheden op sensomotorisch, sociaal-emotioneel en cognitief gebied.

Jouw werkzaamheden zijn zeer uiteenlopend. Van lichte ADL ondersteuning en het lopen van buitenrondes  tot arbeidsmatige en creatieve werkzaamheden.  Ook is er ruimte voor wandelen; fietsen, televisie kijken en muziek luisteren. Wat de cliënten van de Vierspan met elkaar delen is dat ze allen op zoek zijn naar een begeleider met een rustige en duidelijke benadering waarin jij betrouwbaar en transparant bent in jouw begeleiding. Jij durft lef te tonen en bent flexibel in je houding en past deze aan op de gemoedstoestand en vraag van de cliënten. Bij cliënten komt onder andere autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag voor, waardoor er verbale en non-verbale agressie voor kan komen. Jij staat stevig in je schoenen en vanuit ervaring, kennis en jouw eigenheid weet jij hier mee om te gaan en kan jij de-escalerende interventies toepassen.

Binnen het team zijn wij op zoek naar iemand die zich durft te laten zien, meedenkt en met nieuwe ideeën komt. Je bent kritisch; open en durft op jezelf en collega’s te reflecteren. Je laat de ander hierbij in zijn waarde. Van ons mag je verwachten dat je ruimte krijgt je te ontplooien en staan wij open voor jouw creativiteit en (onder)steunen we je waar nodig in de directe en indirecte zorg. We zijn op zoek naar een begeleider die op beide groepen inzetbaar is.

De functie

 • Je ondersteunt, begeleidt en stimuleert de cliënten bij het vormgeven van zijn dagbesteding;
 • Je ondersteunt de persoonlijk begeleider dagbesteding bij het opstellen van het werkplan en werkt aan de hand van werkdoelen zoals beschreven in het (digitaal) cliëntendossier;
 • Je werkdagen zijn van 8:45-16:15uur, vergaderingen en andere overleggen vallen buiten deze tijd.

Wij vragen

 • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
 • Wij zoeken een enthousiaste en gedreven begeleider met ervaring, iemand met een proactieve werkhouding, daadkrachtig is en om kan gaan met agressie, open staat voor feedback en zich goed kan inleven in de doelgroep.
 • Ervaring met geef mij de 5 is een pre.
 • Computervaardig is.
 • Volgens vast dagprogramma kan werken.

Wij bieden

 • Een afwisselende baan in een jong en dynamisch team van gemiddeld 25 uur per week waarbij jij 1 vaste vrije dag in de week mag aanvragen. Meer uren is bespreekbaar.
 • Een salaris van min. € 2.025- / max. € 2.993,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Een vaste aanstelling

Contact
Voor meer informatie neem je contact op met Valerie Veentjer, te bereiken op 088-4306320.

Procedure
Je kan reageren tot en met 22 september a.s. De gesprekken vinden plaats op 5 oktober 2021 vanaf 16.00 uur.

Type Vacature
Intern nummer 21.206
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, De Vierspan
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 25
Uren tot 25
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 10-09-2021
Reageer voor 23-09-2021
Ingangsdatum 10-09-2021
Nummer 70997
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra