Begeleider Dagcentrum Prunuspark
Frion

In deze omgeving kom je werken

Aan de rand van Zwolle, in de wijk Berkum, ligt onze woon- en dagbestedingslocatie Prunuspark. Prunuspark bestaat uit 4 woonlocaties, 7 appartementen en een dagcentrum. Op Prunuspark bieden wij intensieve begeleiding aan cliënten met een verstandelijke beperking en een complexe hulpvraag, bijvoorbeeld door psychische en/of gedragsproblematiek. Wij ondersteunen bij de dagelijkse zorg, wonen, werken en vrijetijdsbesteding. Het uitgangspunt daarbij is het in stand houden en waar mogelijk verhogen van de kwaliteit van leven.
 
Het dagcentrum bestaat uit zes verschillende dagbestedingsgroepen met elk hun eigen diversiteit en groepsdynamiek. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 -16.00 uur. Tijdens de dagbesteding worden arbeidsmatige-, ontwikkelingsgerichte- en belevingsgerichte activiteiten aan de cliënten aangeboden.
 
Je werkt vanuit een basisteam en bent daarnaast flexibel inzetbaar binnen de cirkel. In de praktijk betekent dit dat je naast het werken op ons dagcentrum ook aan een woning gekoppeld gaat worden.

Hoe ziet de rol er uit

Goede begeleiders zijn onmisbare schakels in het dagelijks leven van onze bewoners. In het leef- en ontwikkelconcept ‘MVB’ begeleiden wij cliënten op basis van de Triple C-methodiek. Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat de dag een betekenisvolle invulling krijgt en zij het “gewone” leven leiden. Jij sluit daarbij aan op de behoeften van de cliënt. Samen met de cliënt vorm jij 100%. De cliënt doet wat in zijn mogelijkheid ligt en wat hij kan en jij als begeleider vult aan. Hierbij is het van belang dat jij kan mee bewegen met de cliënt in wat hij op dat moment aan kan. Dit doe jij op basis van de vastgelegde afspraken in het ondersteuningsplan.
 
Net als jij zitten onze cliënten niet elke dag even lekker in hun vel. Alleen reageren ze daardoor soms wat ongeremder. Jij kunt omgaan met deze intensiteit en blijft stabiel. Je blijft onderzoeken op welke manier je het beste kunt aansluiten. Het is een uitdaging om het met elkaar te doen. De cliënt vertrouwt op jou en jij kunt onvoorwaardelijk terugvallen op het team. Samen zorgen jullie voor een overzichtelijke wereld voor de cliënt. Je doet wat je zegt en zegt wat je doet.

Wat vragen wij

 • Je hebt ervaring in de gehandicaptenzorg en bij voorkeur op een dagbesteding;
 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal niveau 4 afgerond;
 • Je hebt ervaring met de Triple C-methodiek en/of de mvb-doelgroep;
 • Jij staat stevig in je schoenen, waardoor jij een veilige omgeving kan creeeren voor onze clienten en jouw collega's;
 • Je kan reflecteren op je eigen functioneren maar durft tegelijkertijd ook positief kritisch te zijn naar collega's en hen feedback te geven;
 • Jij bent gedreven en enthousiast en weet daardoor sfeer te creëren binnen onze groepen;
 • Je bent flexibel, ondanks dat je basisteam dagbesteding wordt, vind je het geen probleem om te werken in de avonden en weekenden.

Wat bieden wij

 • Afhankelijk van jouw competenties en ervaring bieden wij jou direct een contract voor onbepaalde tijd;
 • Wij bieden een contract met vaste uren;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 40;
 • 8% vakantiegeld én een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten en korting op verzekeringen.
Let op: Wanneer wij jou geschikt achten voor deze functie, willen wij jou z.s.m. uitnodigen voor een kennismaking met onze organisatie! Dit betekent dat de vacature zal sluiten zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Over Frion

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.
 
 
Geïnteresseerd?
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.
 
Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Dagcentrum Prunuspark
Postcode 8024 BA
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 20-09-2022
Reageer voor 10-10-2022
Nummer 109961
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion