Begeleider/Verpleegkundige De Molenkamp - Wilp
Zozijn

Heb jij passie voor zorg en kun jij genieten van de kleine dingen die voor de bewoners een groot succes zijn? Dan zoeken wij jou!

We zijn op zoek naar: verzorgenden, verpleegkundigen en ondersteuners

Wat ga je doen!
Als ondersteuner draag je samen met je collega’s zorg voor de dagelijkse begeleiding van de bewoners. De bewoners hebben een zeer laag ontwikkelingsniveau, je neemt de begeleiding van ADL en de verzorging helemaal over. Het individueel belang van de van de bewoner staat centraal. Je begeleidingsstijl is erop gericht zoveel mogelijk aan te sluiten bij het cognitieve en sociaal-emotionele niveau van de bewoner. Je bent dan ook continu aan het observeren. De bewoners communiceren op hun eigen manier. Het is belangrijk dat jij het vermogen hebt om de bewoner te begrijpen.  Jij weet wat de bewoner bedoeld met dat geluidje, die beweging of dat ene woordje. We maken ook gebruik van picto’s en verwijzers.  Bij de dagelijkse verzorging maken we gebruik van een (plafond)tillift en andere hulpmiddelen. 

Dit zijn wij
Er wonen op De Molenkamp zestien volwassen mensen met ernstige verstandelijke en lichamelijke beperkingen in twee groepen. De bewoners hebben een ontwikkelingsleeftijd van ongeveer 0 tot 6 maanden en  zijn veelal rolstoelafhankelijk en hebben problemen met hun ogen en/of oren.

Het team bestaat uit zijn enthousiaste gedreven professionals. Samen met verwanten en vaktherapeuten zoeken wij graag naar de mogelijkheden van onze bewoners. Tijdens de dagbesteding staat zintuigactivering centraal. Activiteiten die daarbij horen zijn snoezelen, koken, bakken, sporten, wandelen en zwemmen. Hiermee bieden we bewoners voldoende prikkels om zich waar mogelijk te ontwikkelen, of om bestaande vaardigheden in stand te houden.
We werken vanuit vertrouwen met humor en geven elkaar de ruimte.

Wij wonen en werken hier

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Cliënten maken deel uit van de samenleving. We helpen ze gebruik te maken van wat de samenleving biedt en stimuleren hen in wat zij de samenleving te bieden hebben. Alles draait om cliënten met hun netwerk. Om hun eigenheid, gezondheid, leven en hun regie daarover. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor cliënten toe doet.

Herken jij je in het volgende?

 • Je hebt een opleiding in Zorg en/of Welzijn afgerond op minimaal niveau 3, bij voorkeur VIG of MBO verpleegkunde;
 • je hebt het vermogen om gedrag en lichaamstaal van bewoners goed te kunnen waarnemen en te interpreteren en hebt oog voor detail;
 • daarnaast kies jij er bewust voor om ADL en zorghandelingen te verrichten;
 • je vindt het leuk om verpleegtechnische handelingen uit te voeren of wilt hierin geschoold worden; 
 • jij weet hoe je aan moet sluiten bij de verschillende en veranderende zorgvragen van bewoners;
 • je kunt goed reflecteren op je eigen handelen en bent in staat om hierover feedback te vragen. Het lukt je om het juiste gesprek met je collega(‘s) te voeren en je geeft hen op een juiste manier feedback.
 • Wil jij je als VIG-er laten opleiden tot verpleegkundige? Laat het ons weten!

Dit bieden wij

 • Een leuk team met enthousiaste zorgprofessionals 
 • we bieden een salaris conform cao-gehandicaptenzorg FWG 35 max € 3009,-  of FWG 40 max € 3009,- op basis van 36 uur per week;
 • in overleg stemmen we de omvang van jouw contract af;
 • vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we je een groot aanbod aan opleidingen en trainingen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.

Procedure
Reageer dan nemen wij snel contact op.

Ik heb interesse

Of solliciteer via onderstaande knop

Type Werkplein
Organisatie Zozijn
Locatie O/V - RVE Wonen 3 De molenkamp Wilp
Postcode 7384AN
Stad Wilp
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Vanaf niveau 3
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
Informatie verkrijgen bij Klazien Dikkema manager 06-10940812
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Publicatiedatum 13-05-2022
Reageer voor 31-05-2022
Nummer 72002
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn