Begeleider Deeltijdzorg Logeeropvang & BSO
De Twentse Zorgcentra

Wil jij flexibel met kinderen werken in de avonden en weekenden: überhaupt, naast je huidige regelmatige baan of naast je studie? Dan is deeltijdzorg perfect voor jou!

Op locatie Rondweg 44 te Losser bieden we deeltijdzorg aan. Deeltijdzorg kan gaan om alle momenten wanneer dagbesteding en school gesloten zijn. Dit komt voor in drie vormen: buitenschoolse opvang (BSO), logeeropvang en zaterdagopvang. We bieden deze opvang aan kinderen en jongeren die nog bij hun ouders wonen. De leeftijdsgrens ligt tussen 4 en 33 jaar, waarbij de grootste groep tussen 10 en 25 jaar zit. Wat deeltijdzorg zo leuk maakt: geen dag is hetzelfde. Deze cliënten zijn niet op elkaar afgestemd, want op ieder moment komen verschillende cliënten, van verschillende groepen en onderneem je verschillende dingen.

Het uitgangspunt van deeltijdzorg is: hier hoeft niets en veel kan. We bieden BSO aan vanaf 14:30 uur ’s middags. Na een drukke dag school, doen de kinderen/jongeren het bij ons rustig aan. Bij binnenkomst drinken we samen wat, hebben we een gesprekje met ze of een ander aandachtsmoment, waarna we even gaan spelen of mogen op de iPad. Tegen het einde van de middag worden ze weer opgehaald, of ze blijven logeren.

Logeeropvang bieden we namelijk in principe op ieder gewenst moment. Met name in de weekenden en (school)vakanties komen veel cliënten bij ons logeren, maar soms ook op doordeweekse dagen. We ondernemen dan leuke activiteiten, zoals fietsen, knutselen, naar de speeltuin, of er komt een clown! De logeeropvang is vaak voor deze cliënten een mooie eerste stap naar het intramuraal wonen (wonen binnen De Twentse Zorgcentra). Het is bijzonder dat je jouw bijdrage kan leveren in deze spannende fase en het gehele proces. Bij logeren, blijft ook de begeleiding aanwezig in de nacht.  

Deeltijdzorg bieden we op vier verschillende groepen aan:

  • Groep A: Hier komen/logeren kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Er zijn mobiele cliënten, maar ook cliënten in een rolstoel. Zij zijn allen volledig afhankelijk van hulp bij de ADL. Je bent echter niet alleen verzorgend bezig, want ook begeleiden staat centraal.
  • Groep B: Hier komen/logeren ook cliënten met een ernstige meervoudige beperking waarbij de focus wél vooral op de voorkomende ADL ligt. Dit doet je met een belevingsgerichte insteek, waardoor je van het badderen een fijne activiteit voor de cliënt creëert.
  • Groep C: De cliënten hier zijn allen mobiel en het niveau is wat hoger (matig verstandelijk beperkt). Er is veel interactie. Uiteraard speel je hier op een leuke manier op in. Met jouw enthousiasme en creativiteit kan je de leukste spelletjes bedenken, waar de cliënten voor in zijn.
  • Zaterdagopvang: Ook bieden we zaterdagopvang. Hier zijn de cliënten mobiel en ligt het niveau hoger.

In principe wordt je geplaatst op één van de A/B/C groepen, maar bij ziekte rekenen we op je flexibiliteit. Deze indeling wordt gemaakt op basis van onze vraag en jouw voorkeuren.

Ben jij de deeltijdbegeleider die we zoeken? We nodigen je van harte uit om te reageren op deze vacature.

Wij vragen:

  • Een afgeronde zorg gerelateerde of agogische opleiding op minimaal niveau 3. Ben jij 3e jaar HBO-student (Social Work of Verpleegkunde), dan mag je ook bij ons aan de slag!

Wij bieden:

  • Een salaris van min. € 1.920,- / max. € 2.853,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een leuke werkplek voor 8 tot 10 uur per week. Het is mogelijk om meer dan 8 tot 10 uur te werken. Afhankelijk van het aantal diensten dat je draait, kun je best wat extra uren draaien, bijvoorbeeld in de weekenden. In de vakantieperiodes kun je ook op de andere groepen of BSO veel extra uren werken. Dit kan oplopen tot +- 30 uur, er komen dan namelijk veel meer cliënten logeren. 
  • Een contract voor onbepaalde tijd.
  • Onregelmatigheidstoeslag. Je bent in de avonden en weekenden aan het werk, dat wordt beloond met een toeslag. Dit kan oplopen tot een uurloon van maximaal €16,37 met daar bovenop tot 60% extra toeslag.
  • Plek en ruimte om activiteiten te ondernemen. Je kan hierbij denken aan wandelen en zwemmen maar ook activiteiten binnen de groep zoals nagels lakken en tutten. Aandacht staat hierin centraal, waarin we graag jouw creativiteit en nieuwe ideeën terug zien.

Procedure
Heb je interesse? Wij zien je brief en cv graag tegemoet! Binnen een week nemen we contact met je op over het vervolg van de procedure. 

Extra informatie
Zijn er nog vragen neem dan contact op met persoonlijk begeleider Femke Damhuis op 06-86847203.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Type Vacature
Intern nummer 21.222
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 44
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 8
Uren tot 10
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider wonen
Publicatiedatum 23-11-2021
Reageer voor 07-12-2021
Nummer 73104
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra