Begeleider Deeltijdzorg
De Twentse Zorgcentra

Op locatie Rondweg 44 te Losser bieden we logeren, buitenschoolse- en zaterdagopvang aan kinderen en jongeren die nog bij hun ouders wonen. Het gaat om alle momenten wanneer dagbesteding en school gesloten zijn. De leeftijdsgrens ligt tussen 4 en 33 jaar, waarbij de grootste groep tussen 10 en 25 jaar zit.

Na een drukke dag school, doen de kinderen/jongeren het bij ons rustig aan. We bieden BSO vanaf 14:30 uur ’s middags. Tegen het einde van de middag worden ze weer opgehaald, of ze blijven logeren.

Ons uitgangspunt is: hier hoeft niets en veel kan. Vooral de belevingsgerichte zorg staat centraal.  Deze zorg wordt afgestemd op de individuele behoefte van de cliënt. Denk hierbij aan het omzetten van een ADL-zorgmoment dat stress geeft, in een positieve beleving; verbetering van de sociale contacten en/of het laten afnemen van onbegrepen gedrag.

Wat je werk zo leuk maakt: geen dag is hetzelfde. Het is echt anders dan wonen, omdat de diensten afhankelijk zijn van aanmeldingen van de cliënten. Is er vakantie? Dan zullen ouders de kinderen wat vaker brengen en werk jij een dienst meer.

Wij werken volgens de methode LACCS. Deze is gericht op: lichamelijk welzijn, alertheid, contact, communicatie en stimulerende tijdsbesteding. Deze opleiding wordt aan alle nieuwe collega’s aangeboden door DTZC.

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde zorg gerelateerde of agogische opleiding op minimaal niveau 3. Ben jij 3e jaars HBO-student (Social Work of Verpleegkunde), dan mag je ook bij ons aan de slag!
  • Flexibiliteit: dit is een must.
  • Creativiteit en vindingrijkheid: als jij het leuk vindt om een dynamische baan te hebben waar iedere dag anders is dan de dag ervoor en je veel moet improviseren, dan is dit jouw droombaan!

Wat krijg jij van ons?

  • Een leuke werkplek voor minimaal 10 tot maximaal 28 uur per week.
  • Een salaris van min. € 2.110,- / max. € 3.009,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.
  • Onregelmatigheidstoeslag. Je bent in de avonden en weekenden aan het werk, dat wordt beloond met een toeslag.
  • Plek en ruimte om activiteiten te ondernemen. Je kan hierbij denken aan wandelen en zwemmen maar ook activiteiten binnen de groep zoals nagels lakken en tutten. Aandacht staat hierin centraal, waarin we graag jouw creativiteit en nieuwe ideeën terug zien.

Bijzonderheden

Enthousiast?
Heb je interesse in deze vacature? Je mag solliciteren op deze vacature tot uiterlijk zondag 2 oktober middels jouw cv en motivatiebrief. 

Het is altijd mogelijk een kijkje te komen nemen, je bent van harte welkom. 

Contact
Heb je vragen over de vacature? Je mag hiervoor contact opnemen (telefonisch of via WhatsApp) met de teammanager Saskia via 06-51080008.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Type Werkplein
Intern nummer 22.225
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 44
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Uren van 10
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 20-09-2022
Reageer voor 03-10-2022
Nummer 114095
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra