Begeleider Eibergen, weekenddiensten 5-7 uur per week
Estinea

Functieomschrijving

Begeleid jij Henk op de I-pad?  

Help jij Anneke met een kaartje voor haar zus te schrijven?

En ben jij op zoek naar een plek om relevante werkervaring op te doen?

 

 

 

 


Wat ga je doen?
Als begeleider geef je uitvoering aan ondersteuningsplannen en werk je, samen met je collega’s, gericht aan de doelen en ondersteuningsafspraken in het plan. Je begeleidt bewoners in hun dagelijkse bezigheden en bedenkt oplossingen waar ze echt iets aan hebben.
Wat we ook belangrijk vinden, is dat je nauw samenwerkt met het sociale netwerk van een cliënt. Zoals ouders, familie, vrienden en vrijwilligers. Ook voor hen ben je het vaste aanspreekpunt. Daarnaast ondersteun je de cliënten bij de meest eenvoudige dagelijkse handelingen en bied je ze een veilige leefomgeving.
Je maakt deel uit van een klein team die zich inzet voor de begeleiding rondom één bewoner. Ouders zijn hierbij nauw betrokken.
Je werkt alleen weekenddiensten.


Waar kom je te werken?
Voor de locatie Groenloseweg in Eibergen zoeken we een begeleider voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Je komt te werken met bewoners met specifieke begeleidingsvragen. Denk hierbij aan gedragsproblematiek, autisme, doof- en/of blindheid en epilepsie.
Er wordt gewerkt met twee teams die veel samenwerken en waarin een prettige sfeer heerst. Elk team begeleidt 6 cliënten. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de bewoners. Jullie kennen elkaars sterke en zwakke punten en kunnen op elkaar bouwen. Wanneer het nodig is, kun je extra deskundigheid inzetten. Bijvoorbeeld van een gedragskundige, een Arts Verstandelijk Gehandicapten of iemand van de ondersteunende diensten. Onze collega’s staan altijd voor elkaar klaar!

Functie eisen

 • Wie ben jij?
  Vanwege de specifieke begeleidingsvragen moet je stevig in je schoenen staan. Je straalt zelfvertrouwen uit, bent daadkrachtig en besluitvaardig. Je hakt knopen door en houdt vast aan wat je zegt. Tevens beschik je over een goede dosis geduld.
  Je bent een begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen leven.

  Pas jij bij Estinea?
  • Je bent in het bezit van minimaal een diploma op MMZ-niveau 3 en bezig met een vervolgopleiding op niveau 4 of je volgt een zorggerelateerde opleiding op HBO-niveau en bent inmiddels gestart in leerjaar 3.
  • Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt.
  • Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
  • Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.
  • Je hebt ervaring met het begeleiden van cliënten met een autistische stoornis.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met epilepsie en met doof- en/of blindheid.

Inschaling

Wat bieden wij?
Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Zowel binnen het team als de organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?
• Je krijgt een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling, voor minimaal 5 uur per week (15%). Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort.
• De inschaling is in FWG 3.0 conform CAO Gehandicaptenzorg schaal 35

 • Je bent bereid om in de schoolvakantie extra diensten te werken naast het weekend.
 • Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
 • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
 • Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’.

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?
Zijn wij op zoek naar jou? Reageer dan vóór 30 september 2021. Reageer met de knop ‘Solliciteer direct!’ De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 4 oktober in de ochtend.
Heb je nog vragen over deze vacature? Bel met team Groenloseweg via telefoonnummer 088-4950730.
Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Marco Heersink via telefoonnummer 088-4950250.

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Groenloseweg
Postcode 7151HW
Stad Eibergen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 15-09-2021
Ingangsdatum zsm
Reageer voor 30-09-2021
Nummer 71142

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea