Begeleider Eikenlaan 8-10
De Twentse Zorgcentra

De groep
Eikenlaan 8-10 is het thuis van 10 mannen en vrouwen in de leeftijd van 26 tot 63 jaar, verdeeld over 2 subgroepen. De groep kenmerkt zich als laag niveau met een ontwikkelingsleeftijd tussen de 6 en 36 maanden, met enkele uitschieters naar boven en beneden. Wat deze groep zo divers en uitdagend maakt is dat je naast de intensieve begeleiding de cliënten ook ondersteunt in de dagelijkse ADL. Je zorgt ervoor dat de begeleiding voorspelbaar is waarin je inspeelt op het gedrag en de alertheid van de cliënt. Daarnaast ligt de focus op de intensieve zorg waarin jouw nabijheid van belang is. Volledige overname van de ADL is nodig, wel zijn alle cliënten mobiel. Eén cliënt wordt 1 op 1 begeleid, parallel aan de groep. De communicatie is veelal non verbaal waarbij je gebruik maakt van verwijzers, pictogrammen en gebarentaal.

Jij als begeleider
Moet meerdere keren per dag schakelen want ieder vraagt een eigen benaderingswijze. In deze begeleidingsstijlen staat 1 ding centraal: dat is dat jij echt (en) jezelf bent. Je biedt een gestructureerd dagprogramma waarbij je voorspelbaar bent in je begeleiding. Hierin zorg je waar mogelijk en nodig voor een prikkelarme omgeving. Je investeert in de relatieopbouw waardoor jij en de cliënt elkaar leren kennen. Dat maakt dat je inschattingen kan maken wanneer je af kan wijken van het gebaande pad. Je weet het risico op uiting van agressie te beperken door in te gaan op de belevingswereld, kleine signalen op te pikken, deze juist te interpreteren en je handelen daar op af te stemmen.

Je hebt een stabiele persoonlijkheid en je staat bekend om je geduld. Die heb je bij ons nodig want een band opbouwen met de cliënten kost tijd. Investeren en, net als onze cliënten, kunnen genieten van de kleine dingen is hierin essentieel. Je bent rustig maar zet ook graag humor in, in contact met je omgeving. Een open houding waarbij je kritisch mag zijn is wat past in het team.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal niveau 3.
  • Ervaring met een vergelijkbare doelgroep is een pré.
  • Je bent BHV geschoold of bereid deze te volgen. Wij bieden jou deze aan.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 18 en 24 uur per week.
  • Een plek waar jij kan groeien in de functie van begeleider. Je ondersteunt de persoonlijk begeleider waarbij je ook de ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om naast de directe zorg extra taken op te pakken. Wel zien we daarin graag een ondernemende en lerende houding van jou.
  • Een salaris van min. € 2.110,- / max. € 3.009,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Enthousiast?
Reageren kan tot en met woensdag 28 september. Na binnenkomst van jouw sollicitatie (cv en motivatiebrief) wordt er binnen 5 werkdagen contact met je opgenomen.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. 

Contact
Bij vragen kan je contact opnemen met Eikenlaan 8-10 op telefoonnummer: 088-4305305.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Type Werkplein
Intern nummer 21.172
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Eikenlaan 8-10
Postcode 7581PW
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 09-09-2022
Reageer voor 29-09-2022
Nummer 113875
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra