Begeleider EMB ouderen
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Signaleer jij lichamelijke of geestelijke veranderingen bij mij? Wil jij je inzetten om erachter te komen wat ik allemaal nog wel zelf kan? En help je mee aan een veilige woonomgeving waar ik mij prettig en thuis voel?"

Waar ga je werken?
Jij gaat werken op ons prachtige woonzorgpark in Ermelo. Hier bieden we aan ongeveer 680 cliënten integrale zorg op het gebied van wonen, werk en dagbesteding.

Jij komt te werken op één van onze ouderen EMB-woningen. De meesten bewoners zijn tussen de 30 en 78 jaar oud. Wij gaan samen kijken in welk team jij je het prettigst voelt en met welke bewoners jij de beste klik hebt. Over het algemeen zijn het allemaal bewoners die moeite met communiceren hebben.

Het geeft jou echt een kik als jij precies weet wat de bewoner bedoeld met zijn non-verbale en/of verbale signalen. Voor hen kan jij echt verschil maken. Ook herken jij jezelf in onze kernwaardes: goed leven voor onze bewoners, mooi werk voor onze medewerkers en een duurzame organisatie.Wie ga je helpen?
Mensen met EMB (ernstige meervoudige beperking) kunnen niet altijd zeggen wat ze willen en uitleggen hoe ze zich voelen. Of bij jou aangeven dat ze pijn hebben bijvoorbeeld. Jij begrijpt dit en je past jouw manier van begeleiden hierop aan. Jij weet dat signaleren, verzorgen en nabijheid belangrijke aspecten zijn van je functie. En jij weet ook dat de cliënt kwetsbaar is door zijn beperking.

Het uitgangspunt in jouw begeleiding is dat je oog hebt voor wat de cliënt (nog) wel kan en dat hij doet waar hij gelukkig van wordt. Ze kunnen slechts beperkt informatie begrijpen, kunnen vaak niet praten en begrijpen veel woorden niet. Ze communiceren via geluiden, houding, spierspanning en mimiek. Het is een zeer diverse groep mensen, qua niveaus zowel cognitief en emotioneel, wat het werk erg leuk maakt!

"Ik had een vooroordeel toen ik voor het eerst op de woning mocht meekijken. Ik dacht dat de bewoners niks konden en ze de hele tijd moest verzorgen, ergens vond ik het ook wel spannend. Niks bleek minder waar. Zo kwam ik Joke tegen in haar rolstoel en ze is heel erg slim, maakt grapjes via haar sprekende rolstoel, doet rolstoel races met de begeleiding en is altijd in voor een negerzoenen gevecht."

Hoe ga je helpen?
Je bent natuurlijk een zorgtopper. Je weet wat je kwaliteiten zijn die passen bij de zorgvraag van de cliënten: rust, duidelijkheid en betrokken. Dan wordt het inderdaad tijd dat je solliciteert.

Door "helpen op jouw manier" willen we graag aan jou laten zien dat welke kwaliteit je ook hebt, je bij ons welkom bent. Help jij juist door duidelijkheid en voorspelbaarheid waardoor de cliënten zich veilig voelen? Of doe je veel vanuit je gevoel en kun je daardoor aanvoelen waar de angst zit van de cliënt en hem zo een veilig gevoel geven? Wij als collega's helpen elkaar ook. Door eerlijk te zijn, door elkaar aan te spreken en door samen lol te hebben in het werk. Want nee, het is natuurlijk niet altijd leuk en makkelijk, maar samen doen we het voor onze cliënten die onze zorg zo hard nodig hebben.

Dit bieden wij
  • We bieden jou een contract voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1.920,- en maximaal € 2.993,- (FWG 35 of 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
  • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
  • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via "Mijn Leeromgeving" en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
  • Je beschikt minimaal over een afgeronde zorg gerelateerde opleiding vanaf mbo-niveau 3 (Verzorgende-IG, Verpleegkundige, mwd, spw, mmz of sph).
  • Je bent alert en door jouw observerend vermogen zie je de vraag van de cliënt zonder dat deze wordt uitgesproken.
  • Je bent positief ingesteld en flexibel inzetbaar, zowel op de woning als op de dagbesteding en op verschillende tijden (ochtend, middag en avond, doordeweeks en in het weekend).
Zoek je alleen voor in het weekend een (bij)baan? Ook dan kun je reageren!

Sollicitatieprocedure
Er is altijd een plekje te vinden voor toppers zoals jij! Ik kan mij voorstellen dat je enorm enthousiast bent geworden na het lezen van de tekst, solliciteer dan direct.

Heb je vragen over de vacature of andere vragen? Neem dan gerust contact op met Joella Morssink, recruiter, via telefoonnummer 06 - 82 50 14 70 of Debbie Keulen, medewerker recruitment 06 - 23 72 96 44

Heb je vragen over werken bij 's Heeren Loo? Bijvoorbeeld over hoe jouw sollicitatieproces verloopt of welke vacature het best bij je past? Iedere maandag van 12:00 tot 12:30 uur helpen onze recruiters je verder door alle vragen te beantwoorden in de livechat op Facebook.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 16
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 28-09-2021
Reageer voor 28-10-2021
Nummer 71430

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland