Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Amelinklaan 21-23 is het thuis van 9 mannen en vrouwen in de leeftijd van 20 tot 62 jaar. De cliënten hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking met mogelijk een bijkomende handicap zoals autisme, wat de groep dynamisch maakt. De ondersteuningsbehoefte van de cliënten bestaat vooral door in nabijheid verbaal en non-verbaal te begeleiden, waarbij het opbouwen van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie de basis vormt. Naast de intensieve zorg voor 1 gebonden cliënt, begeleid je tijdens de verzorgingsmomenten voornamelijk ondersteunend. Op de groep is een client met meerzorg deze client heeft een 1 op 1 begeleiding gedurende de hele dag. We werken met integrale leefomgeving. bieden dagbesteding vanuit de woongroep.

Je stimuleert de cliënten om zelf invloed te hebben op hun eigen leven. Je daagt hierin de cliënt, jezelf maar ook je collega’s uit om hier elke dag weer naar te streven.

Jouw geduld en gedrevenheid draagt bij aan het verstaan van de eigen taal van cliënten. Als team vinden wij het belangrijk dat de cliënt zich begrepen en vertrouwd voelt, ondersteund wordt op zijn individuele behoeften om zich te ontwikkelen en thuis te voelen. Jouw kennis, geduld, consequente benadering en warme uitstraling draagt hieraan bij.

Door jouw goede observaties, nabijheid en het in contact zijn met de cliënt weet jij als begeleider hoe je vroegtijdig op een situatie in moet spelen. Samen investeren we, elke dag weer, om het gedrag steeds beter te begrijpen en signalen en emoties vroegtijdig te herkennen. Soms lukt dit niet waardoor de cliënt zijn emoties of onbegrip uit door middel van verbale of fysieke agressie. Ook op deze moeilijke momenten ben jij er, samen met je collega en ondersteun je de cliënt, maar zorg je ook goed voor jezelf en je collega. Naast het samen optrekken, met kennis en passie werken, is elke dag lachen één van de vaste ingrediënten in het goede leven van de cliënt en jouw mooie werk.

Ben jij de begeleider die we zoeken? We zien je reactie graag tegemoet!

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
  • Ervaring met de doelgroep met moeilijk verstaanbaar gedrag is een pré.

Wat krijg je van ons?

  • 24 uur uitdagend werk met uiteenlopende werkzaamheden.
  • Een salaris van min. € 2.236,- / max. € 3.154,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Trainingen en coaching passend bij de doelgroep. Agressietraining is een onderdeel van het kunnen werken met onze cliënten.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Enthousiast?
Heb je interesse in deze vacature? Je kan solliciteren tot en met dinsdag 4 oktober.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. 

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 22.173
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Amelinklaan 21-23
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Verpleegkundige
Publicatiedatum 21-09-2022
Reageer voor 05-10-2022
Nummer 114115
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra