Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Wil jij werken binnen een team waar de cliënten echt zich zelf kunnen zijn? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet.

Op Amelinklaan 26 wonen 8 cliënten, in de leeftijd van 21 tot 74 jaar met laag tot midden niveau. Alle 8 cliënten hebben baat bij de omgang die past bij mensen met een stoornis in het autistisch spectrum. Bij enkele cliënten is er sprake van een hechtingsstoornis. Begeleiding vindt veelal op individuele wijze plaats.

Probleemgedrag komt dagelijks voor. Dat maakt dat je vanuit een natuurlijk overwicht met een duidelijke maar ook warme begeleiding aan kan sluiten bij de vraag van de cliënten. Het uitgangspunt in de begeleiding is veelal gebaseerd op methode “Heykoop” waarin de essentie “het ontdekkend kijken” is. Daardoor kan je vroegtijdig signaleren en passende interventies toepassen. De basis in het contact en de begeleiding is het zo groot mogelijk houden van de eigen regie van de cliënt.

Structuur en regelmaat zie je terug in de dagprogramma’s en dus ook in jouw begeleiding. Vanuit daar kan je werken aan een relatie en het vertrouwen opbouwen. Dit vertrouwen is nodig voor de cliënt om te weten wat zij aan jou hebben. Jij bent iemand die doet wat je zegt en zegt wat je doet. Wanneer je de veilige ander kan zijn, is er ruimte voor flexibiliteit binnen het vaste dagprogramma. Humor, daar houden we van!

Verder kan je jou typeren als een standvastig en krachtig persoon. Vanuit een onderbouwde visie en nieuwsgierigheid deel jij wat je ziet. Je hebt lef en durft anders te denken dan de ander, zodoende houd je het team scherp en blijf je prikkelen om te komen tot verbetering. ‘Recht voor zijn raap zijn’ en directheid schrikt jou niet af. Vanuit jouw open en leergierige houding creëer je ruimte om te leren. Hierbij krijg je ondersteuning van je collega’s. Veiligheid vanuit de cliënt maar ook vanuit jou, is een leidraad om samen met jou te kunnen bepalen wat je nodig hebt in het inwerken.

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4;
  • Ervaring met gedragsproblematiek en hechtingsstoornis is een pré. Mocht deze ervaring ontbreken dan zien wij bij jou graag de bereidheid terug om hierin te leren en ervaring op te doen;

Wat krijg jij van ons?

  • Een afwisselende en uitdagende baan van gemiddeld 26 uur per week; de groep kent lange diensten; 3 vroege en 3 late diensten
  • Een open en stabiel team waar waarde wordt gehecht aan jouw mening en waar wij open staan voor jouw innovatieve, onderbouwde, ideeën;
  • Een salaris van min. € 2.236,- / max. € 3.154,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg;
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Meer informatie?
Bij vragen kan je contact opnemen met Amelinklaan 26 via telefoonnummer: 088-4305045.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 22.274
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Amelinklaan 26
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 26
Uren tot 26
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 22-11-2022
Reageer voor 08-12-2022
Nummer 115698
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra