Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Ben jij de ervaren begeleider die ons deskundig ondersteunt, begrijpt en dichtbij is, zodat wij ons verder kunnen ontwikkelen? Dan zoeken wij jou!

Boerderijpad 6
Biedt het thuis aan 6 jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar, met een ernstig verstandelijke beperking. De ontwikkelingsleeftijd is tussen de 6 en 36 maanden. Je ondersteunt de cliënten volledig in de ADL. De jongeren communiceren elk op hun eigen manier, dit gebeurt voornamelijk door non-verbale communicatie. Communicatie verloopt voornamelijk doormiddel van pictogrammen, gebaren en korte, gesproken zinnen.

Het bieden van een pedagogisch klimaat is uiteraard van belang, passend bij de ontwikkelingsleeftijd van de jongeren. Echter merken we dat door bijkomende problematiek als autisme en problemen rondom hechting en prikkelverwerking, de nadruk verschuift naar voorspelbaarheid en stabiliteit in hun dagprogramma's. Je biedt als begeleider niet alleen een omgeving waarin je de balans houdt tussen ruimte geven en begrenzing, maar bent daarin dagelijks aan het inspelen op voorkomend complex en moeilijk verstaanbaar gedrag. Eenduidigheid en structuur zijn zeer belangrijk, waarbij alle cliënten gebaat zijn bij een voorspelbare omgeving. Elke zorgvrager en zorgvraag is uniek, dat vraagt maatwerk. Individuele benadering past hier het beste bij, waardoor je door de dag heen veel moet schakelen om bij elke cliënt te blijven aansluiten.

Het team
Bestaat uit uiteenlopende zorgprofessionals met ieder zijn eigen specialiteit. De rode draad in de begeleiding is identiek. Dat vraagt om continue afstemming doormiddel van reflectie, waarin we elkaar scherp houden. Als team leggen we momenteel de nadruk op het extra investeren d.m.v. bijscholingen. Daarnaast richten we ons op die competenties die belangrijk zijn in het werken met deze pittige doelgroep. De visie op kwaliteit van zorg is hierin de rode draad, ondersteuning, deskundigheid en dichtbij, zijn voor de begeleider middelen om zoveel mogelijk de regie bij de cliënt te houden, passend bij zijn niveau. Als onze nieuwe collega zoeken we jou omdat jij gedreven bent, werkt vanuit visie met een nieuwsgierige en prikkelende houding. Het klimaat dat jij schept is huiselijk en ontwikkelingsgericht. Uit (levens)ervaring weet jij hoe belangrijk dit is bij deze specifieke doelgroep. Je bent collegiaal en staat in contact met je omgeving. Ben je enthousiast geworden, dan hopen we je gauw te ontmoeten!

Wij vragen

 • Een afgeronde sociaal-agogische opleiding op minimaal niveau 4.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken met complex en moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je hebt een pro-actieve houding en bent bereid te leren en jezelf verder te ontwikkelen in de zorg voor deze specifieke doelgroep.
 • Je kan feedback geven maar ook ontvangen.
 • Snel kunnen schakelen tussen verschillende begeleidingsstijlen.

Wij bieden

 • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week. Wanneer je meer uren wilt werken is dit mogelijk via ons flexplein
 • De mogelijkheid om jouw bijdrage te leveren in het vormgeven en zoeken naar de beste zorg en begeleiding aan de nieuwe cliënten
 • Het dienstpatroon bestaat uit vroege diensten, late diensten, variërend vanaf minimaal 5 uur tot 8 uurs diensten en slaapdiensten. Slaapdiensten zul je gemiddeld 1 keer per week draaien
 • We streven naar een goeie balans tussen werk en privé. In onze planning houden we rekening met één vaste vrije voorkeur per week
 • De training Geef me de 5 en andere trainingen en scholingen passend bij de doelgroep
 • Een salaris van min. € 2.025,- / max. € 2.993,- in FWG 40 bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg
 • Een contract voor onbepaalde tijd.

Enthousiast? 
Na binnenkomst van jouw sollicitatie (cv en motivatiebrief) wordt er binnen 5 werkdagen contact met je opgenomen.

Contact
Enthousiast geworden over deze vacature, maar wil je graag wat meer informatie? Neem dan contact op met Boerderijpad 6, telefoonnummer 088-4305125.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 21.259
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Boerderijpad 6
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider wonen
Publicatiedatum 22-11-2022
Reageer voor 14-12-2022
Nummer 115700
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra