Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Kun jij structuur bieden en ben je duidelijk in het contact met de cliënt? Kun je ook jezelf zijn en tegelijk goed observeren en zien wat de cliënt nodig heeft? Dan maken we graag kennis met jou.

De groep
Boerderijpad 7 is het thuis van zes cliënten met een matige- tot ernstige verstandelijke beperking in de leeftijd van 36 tot 62 jaar. Structuur, nabijheid en gezelligheid staat voorop.

Alle 6 cliënten zijn mobiel en vragen een eigen benaderingswijze. De nadruk ligt op de begeleiding maar in de ADL moeten er wel enkele handelingen ondersteund en soms overgenomen worden. Tijdens deze ADL-ondersteuning leg je de focus op de begeleiding en het contact met de cliënt. Vanuit dit contact zet je de cliënt in zijn kracht en schat je in wat hij zelf kan en aankan.

Sommige cliënten vragen daarnaast ondersteuning van jou bij hun visuele handicap en het begrijpelijk maken van de omgeving. Ondanks dat het taalbegrip redelijk goed is, kunnen de cliënten zich niet altijd verbaal of non-verbaal verstaanbaar maken, waardoor er moeilijk verstaanbaar gedrag voorkomt. Dit vraagt van jou dat je goed moet observeren om erachter te komen wat de cliënt bedoelt en (van jou) nodig heeft. Een onderzoekende houding is hierin noodzakelijk. Per cliënt is er een passende begeleiding op maat waaraan de methodiek LACCS ten grondslag ligt.

We gaan één keer per jaar op bewonersvakantie en bij mooi weer plannen we af en toe een dagje weg zoals bijvoorbeeld naar de dierentuin. Soms gaan we naar de markt en we fietsen elke dag met cliënten.

Jij als begeleider wordt onderdeel van een stabiel team waarin er ruimte is voor jouw ontplooiing en ontwikkeling. Je wordt gedegen ingewerkt en krijgt de kans om trainingen en cursussen te volgen die aansluiten bij de zorgvraag. Als begeleider ben je ondernemend, scherp in je observaties en je durft te handelen. Ondanks dat je een positieve mindset hebt en enthousiasme uitstraalt weet je in het contact met de cliënt rust neer te zetten.

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal niveau 3.

Wat krijg jij van ons?

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 20 uur per week. Wanneer je meer uren wilt werken is dit mogelijk via ons flexbureau
  • Een team waar we elkaar makkelijk kunnen benaderen en aanspreken. We zijn allemaal anders maar vullen elkaar aan als één geheel.
  • Een salaris van min. € 2.110,- / max. € 3.009,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Enthousiast?
Na binnenkomst van jouw sollicitatie (cv en motivatiebrief) wordt er binnen 5 werkdagen contact met je opgenomen.

Liever eerst meer informatie?
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij het team Boerderijpad 7 via het telefoonnummer 088 – 430 5130.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Type Werkplein
Intern nummer 22.247
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Boerderijpad 7
Postcode 7524AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 23-11-2022
Reageer voor 13-12-2022
Nummer 115729
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra