Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Van complexe begeleidingsvragen tot intensieve zorgvragen: afwisseling en dynamiek mét een huiselijke sfeer typeren de werkomgeving van Bouwhuislaan 20-22.

Bouwhuislaan 20-22 is een woning voor 14 mensen met een ernstige, matige en licht verstandelijke beperking. Het is een zeer diverse populatie met verschillenden bijkomende beperkingen en psychiatrische problemen. Naast wonen bieden wij ook een zinvolle dagbesteding voor een groot aantal cliënten van deze groep.

Een van deze cliënten wordt naast de groep begeleidt door middel van 1 op 1 begeleiding waarbij een CCE-traject net is afgerond. Daarnaast worden er nog twee bewoners begeleid door middel van 1 op 1 begeleiding om meer invulling van de dag te geven. Wij zijn op zoek naar twee collega’s voor gemiddeld 24 uur per week om ons te ondersteunen in het verbeteren van het zorgproces.

 • Je verzorgt, verpleegt en begeleidt de cliënt bij het vormgeven van zijn leven.
 • Je werkt aan de hand van werkdoelen zoals beschreven in “mijn leven”;
 • Je signaleert veranderingen en situaties ten aanzien van de zorg en maakt deze bespreekbaar;
 • Je draagt bij aan een goed werkklimaat, neemt actief deel aan overlegmomenten en doet waar nodig voorstellen ter verbetering.


Wat breng je mee?

 • Je bent in het bezit van een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3;
 • Je bent flexibel en beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Je neemt een collegiale houding aan en levert een positieve bijdrage aan de samenwerking en kan resultaatgericht werken;
 • Je bent in staat eigen gedrag te reflecteren, feedback te geven en te ontvangen;
 • Naast het werken bij ons op de groep zal je ook ingezet worden voor individuele zorg bij de cliënten met 1 op 1 begeleiding.

Wat krijg je van ons?

 • Een afwisselende baan van ongeveer 24 uur per week.
 • Een salaris van min. € 2.110,- / max. € 3.009,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Een vast contract.

Contact
Voor meer informatie betreft de functie kun je contact opnemen met het team Bouwhuislaan 20-22 op het telefoonnummer: 088 – 430 5185.

Type Werkplein
Intern nummer 22.273
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Bouwhuislaan 20-22
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 14-11-2022
Reageer voor 30-11-2022
Nummer 115504
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra