Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Ben jij de stevige begeleider die snel kan schakelen tussen diverse en unieke begeleidingsvragen?

Lees dan snel verder!

Bouwhuislaan 4 biedt een gezellig thuis aan acht diverse cliënten in de leeftijd van 19 t/m 64 jaar. De mate van de beperking is zeer uiteenlopend, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. De groep bestaat uit cliënten met allen een disharmonisch ontwikkelingsprofiel waarin kunnen en aankunnen per cliënt verschilt en begeleiding hier oog voor houdt. De vragen zijn dan ook net zo uiteenlopend, van de nadruk op een belevingsgerichte benadering tot het ondersteunend begeleiden. Deze diversiteit maakt de groep zo leuk. Wat overeenkomt, is dat alle cliënten jou nodig hebben als de stabiele en veilige ander. Gedurende de dag ben je vooral verbaal aan het begeleiden. Iedereen is (redelijk tot volledig) mobiel en deels zelfstandig wat maakt dat je tijdens de ADL ondersteunt, aanstuurt en wanneer nodig overneemt.

Uit jouw zekere uitstraling ontleent de cliënt zijn veiligheid. Wanneer deze veiligheid even wegvalt kan de cliënt agressief gedrag vertonen, denk hierbij aan schelden, slaan en gooien met voorwerpen. Ook dan ben jij er en zorg jij, waar nodig samen met je collega, dat je de cliënt kan ondersteunen.

Als team
Staan wij samen sterk en werken elke dag weer aan de groei van het goede leven van onze cliënten. Door de omslag in denken en doen proberen we elke dag de omgeving van de cliënten uit te breiden. De begeleiding is bezig met het maken van een omslag waarin wordt toegewerkt naar meer gezamenlijke momenten om de sociale omgang met anderen te vergroten. Hierin houden we elkaar scherp, zijn we kritisch en spreken we elkaar aan. Als je het even spannend vindt of niet meer weet dan is er altijd een collega die jou ondersteunt. Bij jou zien we graag daadkracht; een rustige en zekere uitstraling, een kritische houding en een gezonde dosis reflecterend vermogen. Van ons mag je dit terug verwachten, met daarnaast de kans voor jou te groeien en je te ontwikkelen. Je staat hierin nooit alleen en je collega’s staan altijd voor je klaar.

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4
  • Kennis van de methode: triple C of bereid deze scholing te volgen
  • Afgeronde signaaltraining of bereid om deze te volgen.

Wat krijg je van ons?

  • Een afwisselende baan van 24 tot 32 uur per week. De precieze uren stemmen we met jou af
  • Een salaris van min. € 2.236,- / max. € 3.154,-  (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bouwhuislaan 4 op telefoonnummer 088-4305145.

Type Vacature
Intern nummer 22.163
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Bouwhuislaan 4
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 24-11-2022
Reageer voor 15-12-2022
Nummer 115761
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra