Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Sta jij stevig in je schoenen en ben je in staat om snel te schakelen in de nodige begeleidingsstijlen?

Lees dan snel verder.

Bouwhuislaan 8 is een groep waar 8 cliënten wonen met een midden tot laag niveau in de leeftijd van 25 tot en met 52 jaar. Ieder heeft een eigen appartement waarbij de inrichting is aangepast op de specifieke zorgvraag van de cliënt. Autisme komt voor bij 5 cliënten,  het bieden van duidelijkheid en structuur in het dagelijks leven is dan ook van groot belang. Van enkele cliënten is de complexiteit van de ondersteuningsvraag zodanig dat er individuele begeleiding wordt geboden. Zodoende kan er beter ingespeeld worden op de alertheid van de cliënt en daarmee moeilijk verstaanbaar gedrag en bijbehorende agressie zoveel mogelijk voorkomen worden. Naast deze individuele begeleiding is er ook groepsbegeleiding. Cliënten zoeken door te vragen zekerheid en veiligheid van jou als begeleider. Het is van belang dat je hierin duidelijk bent en (je) grenzen aangeeft. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af waarin je in elk nieuw moment de behoefte van de cliënt meeneemt. Iedere cliënt heeft een eigen handleiding en benaderingswijze, aan jou de uitdaging om samen met je collega’s elke keer de beste aansluiting te vinden.

Naast de woonbegeleiding organiseert Bouwhuislaan 8 voor enkele van haar cliënten, aangevuld met nog 4 andere cliënten, de dagbesteding, genaamd De Appelboom. Dit is een locatie elders op het terrein. Ook hier speel je in op de in de behoefte van de cliënten. Dit kan per moment verschillen en hierin ben jij als begeleider flexibel. Je begeleidt ze in hun werkzaamheden en samen onderneem je veel activiteiten denk aan knutselen, werken in de moestuin, houtbewerking.

Jij staat als begeleider stevig in je schoenen. Je kan zelfstandig en daadkrachtig werken en hebt een goede zelfreflectie. Daarnaast sluit je met jouw luisterend en empathisch vermogen goed aan bij elke unieke vraag van de cliënt waarbij je in staat bent te schakelen in de nodige begeleidingsstijlen.

Heb jij affiniteit met deze specifieke doelgroep en ben je op zoek naar een diverse werkplek waarbij je zowel binnen het wonen als de dagbesteding van meerwaarde kan zijn, dan hopen we jou te ontmoeten.

De functie

  • Je begeleidt de cliënt bij het vormgeven van en het voeren van de regie over zijn leven.
  • Je ondersteunt de persoonlijk begeleider wonen bij het opstellen van het persoonlijk ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’.

Wij vragen

  • Een afgeronde agogische opleiding op minimaal niveau 4.
  • Je hebt relevante ervaring in het begeleiden van mensen met verstandelijke beperking en affiniteit met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Wij bieden

  • Een uitdagende en afwisselende baan in een hecht team van gemiddeld 30 uur per week.
  • Een veilig werkklimaat waarin er ruimte is om te leren en je te ontwikkelen (denk aan de volgende scholingen: Omgaan met agressie; slikken en verslikken; BHV; Heijkoop etc)
  • Een salaris van min. € 2.025,- / max. € 2.993,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals onder andere een fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof en de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling.

Contact
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bouwhuislaan 8 op telefoonnummer: 088 – 430 5155.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Type Werkplein
Intern nummer 21.175
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Bouwhuislaan 8
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 30
Uren tot 30
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider wonen
Verpleegkundige
Verpleegkundige niveau 4
Publicatiedatum 01-09-2021
Reageer voor 29-09-2021
Nummer 71047
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra