Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Sta jij stevig in je schoenen en ben je op zoek naar een diverse werkplek waarbij je zowel binnen het wonen als de dagbesteding van meerwaarde kan zijn? Dan hopen we jou te ontmoeten.

 

De groep
Eikenlaan 2 is een woning aan het begin van het Bouwhuisterrein verdeeld in 2 subgroepen en biedt een thuis aan 11 cliënten tussen de 30 en 60 jaar. Afwisseling en uitdaging binnen een gezellige en huiselijke sfeer is wat Eikenlaan 2 typeert. Ook bewegen vinden we belangrijk, denk hierbij aan een wandeling ’s avonds, een fietstochtje. Eén keer per jaar gaan we op vakantie met de cliënten.

De ene subgroep bestaat uit 2 mannen en 3 vrouwen met een emotionele leeftijd tussen de 2 en 7 jaar. Bijkomende hechtings- en psychiatrische problematiek, waaronder borderline en een persoonlijkheidsstoornis, vraagt van jou als begeleider dat je er kan staan wanneer de situatie hierom vraagt. Naast kennis en ervaring is het belangrijk dat je je in elke (nieuwe) situatie kan inleven en vanuit rust het lijntje met de cliënt weet te behouden.

De andere subgroep bestaat uit 2 mannen en 4 vrouwen waarvan 5 met een autistische spectrum stoornis. Binnen deze subgroep zijn cliënten nauwelijks op elkaar gericht en vindt er weinig sociale interactie plaats. In jouw begeleiding staat het bieden van een duidelijke leefomgeving met de nodige structuur centraal. 5 cliënten in deze subgroep vragen individuele begeleiding gezien de complexiteit van de ondersteuningsvraag. Deze begeleiding vindt zoveel mogelijk in de groep plaats. De dagbesteding voor hen wordt individueel en vanuit de groep aangeboden. In deze begeleiding observeer je scherp de alertheid van de cliënt en handel je waar mogelijk preventief om verdere spanningen te voorkomen. Soms lukt dit niet en komt moeilijk verstaanbaar gedrag en bijkomende agressie en zware automutilatie voor.

Jij als begeleider
Cliënten zoeken door te vragen zekerheid en veiligheid van jou als begeleider. Het is van belang dat je hierin duidelijk bent en (je) grenzen aangeeft. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af waarin je in elk nieuw moment de behoefte van de cliënt meeneemt. Iedere cliënt heeft een eigen handleiding en benaderingswijze, aan jou de uitdaging om samen met je collega’s elke keer de beste aansluiting te vinden. Het moeilijk verstaanbare gedrag wat in beide subgroepen voorkomt, vraagt van jou een onderzoekende houding. Je laat je niet snel uit het veld slaan en zorgt voor een rustige houding richting de cliënt. Je kan inschatten wanneer nabijheid van belang is, maar ook wanneer afstand de vraag is. Jouw grenzen staan hierin centraal waarin je altijd back-up mag verwachten van jouw collega’s. Dit verwachten we uiteraard ook van jou. Net als een kritische houding en een flinke dosis gezelligheid en humor. Het daadkrachtig en zelfstandig werken gaat jou goed af maar in de kern ben je ook een teamplayer.

Wij vragen:

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4;
  • Affiniteit met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag, waarbij ervaring met deze specifieke doelgroep een pré is.

Wij bieden:

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 28 uur per week.
  • Een salaris van min. €2.236,- / max. € 3.154,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Procedure
Je kan reageren tot 11 augustus a.s. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 22 augustus.

Contact
Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Eikenlaan 2 op telefoonnummer 088 – 430 5280.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 22.190
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Eikenlaan 2
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 01-08-2022
Reageer voor 11-08-2022
Nummer 112982
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra