Begeleider
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Wil jij ervoor zorgen dat mijn dag gestructureerd verloopt? Zodat ik kan rekenen op een veilige en vertrouwde omgeving. Help je mij mijn competenties te vergroten en doelen te behalen? Zorgen wij er samen voor dat ik zo zelfstandig mogelijk kan zijn?"

Waar ga je werken?
Je gaat werken als begeleider op een groep met jongeren met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en uitdagende gedragspatronen. Het is een leuk en gezellig team waarmee doelen gesteld en behaald worden. Ze hebben veel meegemaakt en vertrouwen je niet snel. Het kost tijd en geduld om door de vertrouwensbarrière heen te komen. Je werkt hier echt doelgericht naartoe met jouw collega's.

Wij willen ons team versterken met zowel collega's met als zonder SKJ-registratie.

Wie ga je helpen?
Onze jongeren zijn in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. Zij gedragen zich in de basis net als kinderen zonder een beperking. Dit is hun huis en jij moet dit grote gezin draaiende houden. Ze gaan naar school (of dagbesteding), komen thuis, eten een koekje en drinken wat. De kinderen zitten veel op hun telefoon, gaan gamen of trampolinespringen, etc. Ze gooien hun spullen en kleding op de grond, maken rotzooi en ze proberen je uit. Ze kennen alleen vaak geen grenzen en kunnen emotioneel niet altijd begrijpen waarom dingen (anders) gaan. Daar moet jij hen dus begeleiden.

Hoe ga je helpen?
Als begeleider richt je je op het bieden van een veilige en prettige woonomgeving. Jij kijkt per kind naar de wensen en mogelijkheden. Ze hebben een programma waarop diverse keuzemomenten staan, bijvoorbeeld: trampolinespringen, rondje lopen of de was opruimen. In deze keuzemomenten begeleid jij hen en je stuurt, indien nodig, bij. Als begeleider wordt er veel gevraagd van jouw creativiteit, geduld en doorzettingsvermogen.

Jij staat als begeleider sterk in je schoenen en tegelijk ben je liefdevol. Onze jongeren roepen van alles wat zij niet mogen zeggen en kunnen stoelen naar je toe gooien. Jij bent hier niet van onder de indruk en weet hier mee om te gaan. Het is belangrijk dat je positief in het leven staat en de jongeren met humor kunt benaderen. Natuurlijk moet je je grenzen aangeven, maar je moet ook ergens de lol van kunnen inzien. Het zijn tenslotte ook gewoon kinderen.

Dit bieden wij
 • Een verantwoordelijke functie binnen een team dat volop in ontwikkeling is.
 • Een fantastische baan met een uitdagende groep jongeren met complexe diverse hulpvragen.
 • Een kans om bij te dragen aan onze belofte: goed leven voor onze cliënten.
 • Een inspirerende werk- en leeromgeving met veel mogelijkheden.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Het aantal uren is bespreekbaar (tussen 20 en 36 uur).
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2110,- tot maximaal € 3452,- (FWG 35/45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je opleiding en ervaring als begeleider.
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
Dit ben jij
 • Je hebt werkervaring binnen gehandicaptenzorg, jeugdzorg of jeugdbehandeling GGZ.
 • Je bent een proactieve en enthousiaste collega. Jij pakt jouw rol binnen het team en durft eerlijk en kritisch te zijn naar zowel jezelf, de jongeren als jouw collega's.
 • Je staat stevig in je schoenen; zowel naar de jongeren toe als in jouw team weet jij jouw mannetje te staan
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken! Een gesprek en een meedraaidienst hoort bij de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou kennis te laten maken met onze werkwijze. Twijfel je of dit bij jou past? Dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden bij 's Heeren Loo!

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Neem contact op met Jaap van Soeren (manager zorg) via telefoonnummer 06 - 12 32 33 27 of bel of app met recruitment: Joëlla Morssink via 06-82 50 14 70 of Debbie Keulen via 06-23 72 96 44.

Iedere eerste maandag van de maand bespreken onze recruiters van 12:00 tot 12:30 uur een specifiek thema in onze livechat op Facebook. Jouw vragen beantwoorden wij direct!

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau HBO+
Arbeidstijd Full time
Uren van 20
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Jeugdzorgwerker
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 14-06-2022
Reageer voor 14-06-2023
Nummer 111706

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland