Begeleider
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Begrijp jij dat ik mij het veiligst voel in een gestructureerde omgeving? Kan ik op jou rekenen als het nodig is? Weet jij hoe je mij moet helpen, ook al ken jij mij niet en ik jou even niet toe laat?"

Waar ga je werken?
's Heeren Loo Groot Emaus is hét orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren tussen 6 en 23 jaar met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek. Jongeren worden bij ons behandeld, gaan bij ons naar school en leren wat ze in hun vrije tijd kunnen doen.

Jij gaat als begeleider in de flexpool bij verschillende woongroepen werken in Ermelo en/of Soest. Hierin mag je aangeven wat jouw voorkeuren zijn. Ook word je regelmatig op een langdurig project ingepland. Op deze manier leer je iedere groep en ieder team goed kennen en help jij de teams uit de brand als dat nodig is. Het voordeel van begeleider flexpool is dat je regie hebt over je eigen rooster. Eens per drie maanden geef je jouw beschikbaarheid door en op basis daarvan plannen we jou in.
"Het grootste voordeel aan het werken als flexer; baas zijn over je eigen rooster. Zo kan ik mijn privéleven goed combineren met mijn werk " | Alexander Stickers - Senior flexbegeleider.
Wie ga je helpen?
Onze jongeren hebben allemaal een lichte verstandelijke beperking (LVB), maar de hulpvraag is complex en heel divers. Op sommige groepen kom je heel kwetsbare jongeren tegen en op andere groepen de meer verharde jongeren. Jij als flex begeleider weet hoe je moet omgaan met de diverse hulpvragen. Jij kunt gemakkelijk schakelen tussen verschillende begeleidingsstijlen.

Hoe ga je helpen?
Jij kunt je echt bezighouden met de jongeren omdat je als flex begeleider niet alle administratieve taken hoeft uit te voeren. Als flexer moet je gelijk een aanvulling zijn voor het team dat jou hard nodig heeft. Want jij staat, waar gaten vallen. Je bent soms misschien een nieuw gezicht, maar geen vreemd gezicht. Want door jouw kennis en ervaring weet je wat onze jongeren nodig hebben, ook als je ze minder goed kent.

Het is belangrijk dat jij als begeleider stevig in je schoenen staat en duidelijk je grenzen aangeeft. Jij hoeft geen twee meter lang te zijn of honderd kilo te wegen. Jouw uitstraling is zelfverzekerd en door jouw kennis en ervaring weet jij wat jouw manier van begeleiden is. In ieder geval ben je duidelijk en weten onze jongeren wat ze aan jou hebben. Dit helpt in hun behandeling. En dat maakt jou waardevol. Voor de jongeren én voor je collega's.

Dit bieden wij
 • De mogelijkheid om zowel fulltime als parttime aan de slag te gaan.
 • Regie op je eigen rooster.
 • Afwisseling en uitdaging door te werken op diverse behandelgroepen.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, minimaal € 2381 en maximaal € 3452 (FWG 45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je opleiding en ervaring als begeleider.
 • Een toeslag voor het werken in de avonden, weekenden en op feestdagen.
 • Vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% in december.
 • 144 uur vakantie per jaar op basis van 36 uur per week.
 • 57 uur Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) per jaar op basis van 36 uur per week. Die je bijvoorbeeld kan inzetten als extra vakantie-uren.
 • Als grootste zorgaanbieder in de gehandicaptenzorg van Nederland werken we met veel verschillende doelgroepen. Dat betekent dat je kunt profiteren van talloze carrièrekansen en ruime doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
 • We werken binnen 's Heeren Loo persoonsgericht. Dat betekent dat je werkt vanuit de zorgvraag van de cliënt en tegelijkertijd jouw persoonlijke wensen hier zoveel mogelijk op afstemt.
Dit ben jij
 • Je hebt een afgeronde mbo 4 of hbo opleiding zoals: SPW, MMZ, Social Work, Pedagodiek,etc.
 • Je hebt ervaring als begeleider in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg of jeugdbehandeling GGZ.
 • Je hebt visie op behandeling en begeleiding en bent een persoonlijkheid met daadkracht, sensitiviteit, geduld, weerbaarheid en creativiteit.
Kunnen wij je verder helpen?
We willen graag kennis met je maken! Een gesprek en een meedraaidienst hoort bij de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou kennis te laten maken met onze werkwijze. Twijfel je of dit bij jou past? Dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden bij 's Heeren Loo!

Heb je vragen over de vacature? Bel of app met recruitment: Joëlla Morssink via 06-82 50 14 70. Je kunt ook vrijblijvend een kennismakingsafspraak inplannen. Ik vertel je tijdens een wandeling meer over de verschillen en de mogelijkheden op onze woningen. En samen met jou bespreek ik welke locatie het beste past bij jouw wensen en talenten.

Iedere eerste maandag van de maand bespreken onze recruiters van 12:00 tot 12:30 uur een specifiek thema in onze livechat op Facebook. Jouw vragen beantwoorden wij direct!

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Jeugdzorgwerker
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider niveau 6
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Begeleider wonen
Publicatiedatum 04-10-2022
Reageer voor 04-10-2023
Nummer 114412

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland