Begeleider Flex
De Twentse Zorgcentra

Flexibele inzet mét de zekerheid van vaste uren.

Wij zijn op zoek naar collega’s! Wil jij werken binnen ons Flexplein en je (recente) ervaring binnen de verstandelijke gehandicaptenzorg verder ontwikkelen? Als Flexkracht vindt jouw inzet plaats binnen diverse doelgroepen waarbij wij altijd een match proberen te maken passende bij jouw opleiding, kennis, ervaring en persoonlijkheid. Onze doelgroepen variëren van ernstig meervoudig beperkten, met de nadruk op belevingsgerichte en intensieve warme zorg, tot aan de hoog alertgroepen waarbij de focus ligt op intensieve en complexe begeleiding. 

Waarom werken als begeleider binnen ons Flexplein?
Jij wil je nog niet binden aan één vaste groep, maar laat je graag prikkelen door de verscheidenheid aan teams en cliënten binnen onze organisatie. Dit geeft je energie en zet je in die modus waarin je scherp en kritisch blijft. Want jouw objectiviteit en kritische blik zien wij graag terug, dat is je kracht als begeleider flex. Jij houdt van flexibele inzet en tegelijkertijd wil jij je verder ontwikkelen. Je speelt een hoofdrol in het waarborgen van de kwaliteit en continuïteit van zorg en werkt tegelijkertijd aan een brede basis als zorgprofessional. Jouw ontwikkeling faciliteren wij door een persoonlijk ontwikkelbudget. Daarnaast bieden wij ook mogelijkheden voor doorstroom naar een vaste plek binnen de organisatie.

Waar ben jij van betekenis?
Je basis is afwisselend werk binnen meerdere woonteams in de regio Enschede, Losser of Almelo en omstreken. De focus hierin ligt op inzet binnen groepen waarbij de zorg en het nabije contact op de voorgrond staat of de groepen met probleemgedrag waarbij een stevige begeleiding van belang is. Binnen al deze groepen is jouw geduld en empathische houding de basis. Je bent nieuwsgierig, proactief en vindt een reflecterende houding vanzelfsprekend. Binnen de zorggroepen breng jij daarnaast ook warmte en een huiselijke sfeer waarin jij je weg weet in de non-verbale communicatie. Binnen de hoog alertgroepen met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag is juist jouw stevigheid en transparante begeleiding van belang. Je weet flexibel te zijn in je begeleiding maar hierin wel te begrenzen.

Daar waar een collega korte of langere tijd niet beschikbaar is, stap jij in. Het kan zijn dat je binnen verschillende teams wordt ingezet, maar je kunt ook voor een langere periode, waarvan maximaal  6 maanden, aan 1 team toegevoegd worden.

Wat wij daarom van jou verwachten

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Je bent in staat op eigen gedrag te reflecteren, feedback te geven en te ontvangen.
  • Je vindt het leuk om in verschillende teams voor kortere of langere tijd jouw bijdrage te leveren.

Wat jij van ons kunt verwachten

  • Flexibele inzet met de zekerheid van vaste uren. Je krijgt een contract voor het aantal uur dat we in overleg met jou afstemmen met een marge van minimaal 6 en maximaal 32 uur.
  • Een contract voor 12 maanden met mogelijkheid tot vast.
  • Een salaris passend bij jouw (werk)ervaring. Dat komt overeen met het salaris in FWG 35 in de CAO Gehandicaptenzorg (min. € 1.920,- / max. € 2.853,-).
  • Je bent bereid onregelmatige diensten te werken, je beheert daarbij wel je eigen agenda en maakt je eigen rooster.
  • Je krijgt een individueel ontwikkelbudget.

Procedure
Heb je gesolliciteerd en voldoe je aan de eisen, dan vindt er binnen 1 week een videogesprek plaats met het flexplein. Deze gesprekken worden ingepland op de dinsdagochtend.

Contact
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marjolein Ezendam via 0624320508

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 21.091
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 6
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verpleegkundige
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 01-11-2022
Reageer voor 05-12-2022
Nummer 115127
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra