Begeleider Flexpool (met verzorgende taken)
Trajectum

Functieomschrijving

Is jouw doel om je cliënten een fijne dag te geven en snap je precies wat wij bedoelen met ‘eruit halen wat er in zit’?

Wat ga je doen?
Als Begeleider met verzorgende taken ga jij onze oudere cliënten begeleiden en verzorgen daar waar ze het zelf niet meer kunnen. Een aantal van de cliënten ga je helpen met wassen en aankleden en je zorgt ervoor dat ze hun ochtendritueel uitvoeren. Gedurende de dag ondersteun je de cliënten: je helpt daar waar noodzakelijk door te kijken naar de mogelijkheden, in plaats van de onmogelijkheden. Zo begeleid je ze bij hun maaltijden, deel je medicatie en zorg je ervoor dat ze op tijd bij hun activiteiten zijn. Je komt te werken in de Flexpool, wat inhoudt dat je in overleg wordt ingezet op open diensten op de momenten die voor jou uitkomen.

Waarom juist de Flexpool?
Het werken in de flexpool is ideaal als je je eigen tijd wilt kunnen indelen. Je krijgt bij ons minimaal 4 tot 24 uren op contract, dus je bent verzekerd van werk voor het overeengekomen aantal uren. Daarnaast is het werken in de Flexpool ideaal als je wilt ontdekken welke afdeling het beste bij je past: Je wordt namelijk ingezet op de afdelingen binnen Sensire (voormalig Sutfene) of als je meer uren wilt werken op de reguliere afdelingen binnen Groot Hungerink in Eefde. Wanneer er een vaste plek vrijkomt heb je als interne kandidaat een grotere kans dat je aangenomen wordt.

Waar kom je te werken?
Binnen het verpleeghuis de Lunette van Sensire in Zutphen heeft Trajectum twee afdelingen waar over het algemeen ouder wordende cliënten verblijven. Binnen afdeling de Tuba en Fagot wonen 20 cliënten van Trajectum. Er wonen zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 45 t/m 70 jaar, die allemaal al jarenlang hebben gewoond in instellingen en daarom allemaal uitgedaagd moeten worden om deel te nemen aan het dagelijkse leven. De cliënten hebben een licht verstandelijke beperking, in combinatie met psychiatrische- en gedragsproblematiek. Op onze afdeling draait het om huiselijkheid creëren en de cliënten een mooie dag laten beleven.

De Tuba en Fagot:
Op de afdelingen hangt een huiselijke sfeer. De cliënten hebben een signaleringsplan en afhankelijk van hun stemming passen wij hier de begeleiding op aan. Als een cliënt complex gedrag laat zien, kijken we hoe we zijn stemming om kunnen buigen naar een ontspannen stemming. Als dit niet lukt, ben je in staat om de cliënt naar zijn/haar kamer te begeleiden, waar de cliënt tot rust kan komen. Op de Fagot hebben de cliënten over het algemeen minder verzorging nodig dan de cliënten op de Tuba. Wij beschikken over een dienstauto om uitstapjes te maken met onze cliënten. Dit doen wij dan ook graag en vinden we de kers op de taart van ons werk.

Functie eisen

Wat breng je mee?
Het allerbelangrijkste is dat je een zorghart hebt. Je kunt genieten van kleine successen en kunt kijken naar de achterliggende vraag van de cliënt. Je hebt een rustige en duidelijke houding en vindt het extra stukje verzorging naast de begeleidende taken een mooie aanvulling in je werk. Daarnaast ben/heb je:

 • Een afgeronde zorgopleiding op minimaal niveau 4 (bijv. verpleegkunde, MMZ, Social Work);
 • Ervaring met de doelgroep;
 • In staat om adequaat om te gaan met conflictsituaties;
 • Bereid om ’s avonds en in het weekend te werken;
 • Accuraat, flexibel, en beschik je over sociale- en communicatieve vaardigheden?

Dan ben jij de nieuwe collega waar wij naar op zoek zijn!

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Naast een leuke groep collega’s die allemaal als doel hebben om de cliënten een fijne dag te geven en ‘eruit te halen wat er in zit’ bieden we je een flexibele baan met een uitdagende doelgroep. Door de combinatie van problematieken (psychiatrische stoornis, licht verstandelijke beperking, gedragsproblematiek en vaak somatische klachten) spelen er veel factoren waardoor je je niet snel zult vervelen. Uiteraard zorgen we ervoor dat ook jij goed begeleid wordt: we bieden je periodieke training en scholing waar werkbegeleiding en coaching deel van uitmaken. Daarnaast bieden we je:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met de intentie om te verlengen voor onbepaalde tijd;
 • Flexibiliteit om te werken wanneer het jou uitkomt;
 • Een goed salaris volgens de cao Gehandicaptenzorg in FWG 40;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van collectieve (zorg)verzekeringen, een fietsplan en bedrijfsfitness;
 • Een vierdaagse training agressie en conflicthantering en een medicatiecursus bij aanvang dienstverband. De ACH-training zal meerdere keren herhaald worden.

Bijzonderheden

Wil je meer weten of direct solliciteren?
Nadere inlichtingen kun je verkrijgen bij Maarten Breden (Aspirant teammanager). Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06-22652132 of per mail via mbreden@trajectum.info

Jouw schriftelijke sollicitatie ontvangen wij graag uitsluitend online via de vacaturepagina op onze website: www.werkenbijtrajectum.nl  

Type Vacature
Organisatie Trajectum
Locatie Trajectum, locatie Sensire in Zutphen
Postcode 7202AG
Stad Zutphen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 4
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Maarten Breden (Aspirant teammanager). Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06-22652132 of per mail via mbreden@trajectum.info
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 15-03-2021
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 17-04-2021
Nummer 60338

Trajectum

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag ((SG)LVG). Een gedeelte van onze cliënten heeft een forensische achtergrond. Onze locaties bevinden zich in het noorden en oosten van het land. De cliënten komen echter uit heel Nederland. Trajectum biedt iedere cliënt een op maat gesneden behandelings- en/of begeleidings – en/of activiteitenplan. Dit organiseren we in een keten van hulpverleningsvormen. Deze sluiten naadloos op elkaar aan. Het zorgaanbod in de keten is zeer divers en varieert van strikt gesloten tot en met in de samenleving geïntegreerde woon – en werkvoorzieningen.

Meer over Trajectum