Begeleider
Frion

Functieomschrijving

Als begeleider binnen Frion heb je hart voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij durf jij een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan te gaan met de persoon met de verstandelijke beperking en ondersteun je hem/haar in het vergroten van zijn/haar competenties. Ook weet jij rust en veiligheid te bieden zodat de cliënt zich optimaal kan ontwikkelen. Jij weet het leven van de persoon met de verstandelijke beperking professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen en daarbij nét dat stukje extra te geven.

Op deze locatie kom je te werken
De locatie Fortresselaan is een appartementencomplex in Zwartsluis waar 24-uurs zorg geboden wordt. Er zijn 6 appartementen en 12 studio’s. De cliënten hebben een licht verstandelijke beperking met bijkomende psychische problematiek. De leeftijd van de cliënten varieert van 20 tot 70 jaar.

Je krijgt te maken met psychische problematieken zoals; anti sociaal gedrag, PTSS, seksueel grensoverschrijdend gedrag, psychotisch gedrag en middelengebruik. Ook medische vraagstukken komen veel voor op de locatie. Je moet er rekening mee houden dat verbale en fysieke (in mindere mate) agressie voorkomt op de locatie. Bij iedere deur die je binnengaat heb je een andere manier van handelen en moet je inspringen op het niveau en de belevingswereld van de cliënt. De cliënten worden snel overvraagd en vragen daarin veel van de begeleiding. Dit maakt dat je constant schakelt in je begeleidingshouding, maar ook dat je stevig in je schoenen staat.

Onze cliënten vinden het belangrijk dat er open en eerlijk gecommuniceerd wordt, maar vooral ook dat je kan en mag zijn wie je bent. Door die open en eerlijke houding werk je als begeleider toe naar een gezonde ondersteuningsrelatie met de cliënt. Je bent doortastend en bezit het talent om je in de belevingswereld van de cliënt te verplaatsen en daarmee de boodschap achter het gedrag te achterhalen. Door dit talent maak je samen met de cliënt keuzes die in zijn/haar belang zijn.

De Fortresselaan biedt een veilige en geborgen plek aan onze cliënten. Cliënten kunnen gebruik maken van groepsmomenten, maar de begeleiding is veelal van individuele aard. Wij lopen mee in het leven van de cliënt. Daarin geven we ruimte waar dat kan, bieden we kaders waar nodig en zijn wij te allen tijde een vangnet bij moeilijke momenten en onrust.

Functie eisen

 • Door jouw passie en gedrevenheid ben jij de begeleider die we zoeken;
 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal MBO 4 niveau afgerond;
 • Je hebt ervaring met de doelgroep LVB en hun (eventuele) psychische problematiek;
 • Je bent daadkrachtig in je houding en in je begeleidingsstijl;
 • Jij toont veerkracht en kunt zelfstandig en rustig (duidelijk/standvastig) handelen in diverse situaties en deinst niet terug voor moeilijk verstaanbaar gedrag;
 • Je kunt een professionele vertrouwensband creëren met de cliënt, daarin straal je rust en vertrouwen uit en weet die rust ook op de cliënten over te brengen. Dat maakt je transparant;
 • Je hebt relativeringsvermogen en bezit vaardigheden om deze situaties, je eigen handelen en dat van je collega’s te evalueren;
 • Je bent flexibel, dit houdt in dat je ook werkt in de weekenden, op feestdagen en dat je slaapdiensten draait.

Inschaling

 • Een team van enthousiaste collega’s die erg blij zullen zijn met jou als collega;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 40;
 • 8,33% eindejaarsuitkering én 8% vakantiegeld;
 • Afhankelijk van jouw competenties en ervaring behoort een contract voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Bijzonderheden

Over Frion
Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.

Heb je vragen over de vacature?
Reageer dan uiterlijk zondag 6 september 2020 via de ‘direct solliciteren’ button op www.medewerkerbijfrion.nl. Heb je vragen over het proces? Neem dan contact op met Martin Dollenkamp via 06 2072 9678 of mdollenkamp@frionzorg.nl. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Neem dan contact op met Helen Spaan via hspaan@frionzorg.nl.

Ben je geïnteresseerd?
Daar zijn we blij mee! Reageer via de ‘direct solliciteren’ button.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Medewerkers vanuit Frion hebben voorrang in de procedure.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Fortresselaan 6-16 / 30-52
Postcode 8064 EE
Stad Zwartsluis
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 17-11-2020
Reageer voor 06-12-2020
Ingangsdatum 17-11-2020
Nummer 56028
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion