Begeleider
Frion

Functieomschrijving

Kom jij met passie en gedrevenheid ons team versterken?

Binnen Frion werken we met woon-werk cirkels. In deze cirkels wonen cliënten en hebben ze dagbesteding. Ook collega’s bewegen zich binnen deze cirkel. Voor het team OGDB, locatie IJsselbolder. zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor de dagbesteding. Je werkt vanuit een basisteam en bent daarnaast flexibel inzetbaar binnen de cirkel. In de praktijk betekent dit dat je naast het basisteam ook aan een woning gekoppeld zult worden.

Op deze locatie kom je te werken
De Ontwikkelingsgerichte Dagbesteding (OGDB) is er voor cliënten met een ernstig verstandelijke beperking (EVB), die niet naar een reguliere dagbesteding kunnen, maar zich wel willen blijven ontwikkelen en willen leren op hun eigen niveau. Hoe gaat dat als je je verbaal niet kunt uiten en je nauwelijks in staat bent te bewegen? Waar ligt het voorkeurszintuig? Hoe ziet de alertheid van deze persoon er uit? Via welke manier maken wij het beste contact? Kan deze persoon een knop leren bedienen? Zomaar een greep uit de ondersteuningsvragen die wij bij Ontwikkelingsgerichte dagbesteding kunnen beantwoorden. Dit doen we allemaal in samenwerking met het netwerk van de cliënt. Er wordt gezorgd voor een zo optimaal individueel afgestemde dag invulling. We gaan er van uit dat iedereen recht heeft om te leren en zich kan ontwikkelen, ongeacht zijn of haar leeftijd of beperking.

Wat zoeken wij als cliënten in onze nieuwe begeleider?
Hallo, wat leuk dat je interesse hebt in onze vacature! Wij zijn op zoek naar een geduldige begeleider die de tijd wil nemen om ons goed te leren kennen. Je kunt klein kijken, voelt aan welke signalen er toe doen en daardoor leer je ons begrijpen. Je zorgt er samen met ons voor dat we de regie houden over ons leven. Je weet de activiteiten af te stemmen op wat op dat moment bij ons past en bent constant alert op ons. Activiteiten die vaak voorkomen en waar wij van kunnen genieten zijn fietsen, wandelen, BIM, CRDL en Vita Motion. Wij vinden het fijn om individuele aandacht te krijgen maar kunnen ook genieten wanneer jij een gezellige sfeer kan neerzetten in de groep.

Hoe ziet de rol van de begeleider er uit?
Als begeleider binnen Frion heb je hart voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Goede begeleiders zijn onmisbare schakels in het dagelijks leven van onze cliënten. In het leef- en ontwikkelconcept EVB begeleiden wij op basis van de LACCS-methode.

Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat de dag een betekenisvolle invulling krijgt en bouw je samen met de cliënten aan hun competenties. In je werk pas je je snelheid van handelen aan op het tempo van de prikkelverwerking van de cliënt. Jij weet rust en veiligheid te bieden zodat de cliënt zich optimaal kan ontwikkelen. Jij weet het leven van de persoon met de verstandelijke beperking professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen en daarbij nét dat stukje extra te geven.

Functie eisen

 • Door jouw passie en gedrevenheid ben jij de begeleider die wij zoeken;
 • Je hebt ervaring in de gehandicaptenzorg;
 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal niveau 4 afgerond óf hebt een afgeronde niveau 3 opleiding en bereid om te scholen;
 • Je weet sfeer te creëren binnen onze groepen;
 • Je hebt ervaring met de doelgroep EVB en de bijkomende problematieken;
 • Je onderschrijft het model Ontwikkelings-denken en de LACCS-methodiek;
 • Je bent sensitief en houdt rekening met de gevoelens en emoties van de cliënt;
 • Je hebt goede contactuele en communicatieve eigenschappen, gericht op een nauwe samenwerking met verwanten en familieleden van de cliënt;
 • Je neemt initiatief en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw team;
 • Je bent bereid om creatief te denken naar nieuwe ontwikkelingen binnen ons team;
 • Je bent flexibel, ondanks dat je basisteam dagbesteding wordt, vind je het geen probleem om te werken in de avonden en weekenden.

Inschaling

 • Afhankelijk van jouw competenties en ervaring bieden wij jou direct een contract voor onbepaalde tijd;
 • Wij bieden een contract met vaste uren;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 40;
 • 8% vakantiegeld én een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten en korting op verzekeringen.

Over Frion
Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.

Lees meer over Frion…

Heb je vragen over de vacature?
Voor vragen over de procedure mag je contact opnemen met Anouk Boxman (Coördinator Werving & Selectie) via 06 2045 2790 of aboxman@frionzorg.nl.  Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan gerust contact op met Dickie Bouwhuis of Frances Veurink (begeleiders OGDB) via 06 12 13 65 78.

Ben je geïnteresseerd?

Daar zijn we blij mee! Reageer via de ‘direct solliciteren’ button.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Medewerkers vanuit Frion hebben voorrang in de procedure.

 Direct solliciteren op deze functie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie OGDB
Postcode 8016 BE
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 21.60
Uren tot 25.20
Arbeidsovereenkomst in overleg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 04-06-2021
Reageer voor 20-06-2021
Ingangsdatum 04-06-2021
Nummer 68778
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion