Begeleider
Frion

Functieomschrijving

Ben jij die positieve begeleider die samen met de cliënt vorm wil geven aan het dagelijks leven van de cliënt?

Op deze locatie kom je te werken
Aan de rand van Zwolle, in de wijk Berkum, ligt onze woonlocatie Prunuspark. Prunuspark bestaat uit 8 woonlocaties, 7 appartementen en een dagcentrum. Op Prunuspark bieden wij intensieve begeleiding aan cliënten met een verstandelijke beperking en bijkomende psychische en/of gedragsproblematiek. Wij ondersteunen bij de dagelijkse zorg, wonen en vrijetijdsbesteding. Het uitgangspunt daarbij is het in stand houden en waar mogelijk verhogen van de kwaliteit van leven. 

Prunuspark 3-4
Op Prunuspark 35 3-4 wonen 12 cliënten (leeftijd tussen 20 en 44  jaar), met een verstandelijke beperking en met een intensieve begeleidingsvraag. 

Op onze locatie staat ondanks de intensieve begeleidingsvraag, het  gewone leven centraal, waarin het voor elke cliënt van belang is een zinvolle invulling van de dag te hebben. Zo hebben alle cliënten een rol in bijvoorbeeld het huishouden op de woning, daarbij wordt uitgegaan van hun mogelijkheden en worden ze door een collega ondersteunt. Verder ondersteunen wij onze clienten bij vraagstukken die te maken hebben met werk, relaties en vrijetijdsbesteding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sporten, zwemmen ed.

Wat ga je doen?
Goede begeleiders zijn onmisbare schakels in het dagelijks leven van onze bewoners. In het leef- en ontwikkelconcept ‘MVB’ begeleiden wij op basis van de Triple C-methodiek. Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat de dag een betekenisvolle invulling krijgt en bouw je samen met de bewoners aan hun talenten. Dit doe jij op basis van de vastgelegde afspraken in het ondersteuningsplan.

De bewoners van Prunuspark 3-4 functioneren op verschillende niveaus. Elke bewoner heeft behoefte aan veiligheid en duidelijkheid, voorspelbaarheid en herkenbaarheid in het dagelijks leven. Door nabijheid te bieden, altijd in contact te blijven met de bewoner en de relatie vast te houden, voorzie jij in deze behoefte.

Daarbij kan je ook te maken krijgen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Jij bent iemand die blijft kijken naar de kansen van de bewoner en op welke manier je de bewoner het beste kunt ondersteunen. 

Functie eisen

 • Je hebt ervaring in de gehandicaptenzorg;
 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal niveau 4 afgerond;
 • Je hebt ervaring met de doelgroep en de bijkomende problematieken;
 • Je hebt ervaring met de Triple C-methodiek (pré);
 • Je neemt initiatief en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw team;
 • Je bent flexibel, door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat en doe je dit ook graag in de avonden en weekenden.

Inschaling

 • Afhankelijk van jouw competenties en ervaring bieden wij jou direct een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 40;
 • 8% vakantiegeld én een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten en korting op verzekeringen.

Over Frion
Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion heeft ruim 80 locaties en er werken meer dan 1000 professionals die ongeveer 1000 cliënten ondersteunen. Regie in eigen hand is waar het om draait in onze ondersteuning.

Lees meer over Frion…

Heb je vragen over de vacature?
Voor vragen over de procedure neem je contact op met Jalien van der Weerd via jvdweerd@frionzorg.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Astrid Lamberink via AsWemekamp@frionzorg.nl.

Ben je geïnteresseerd?

Daar zijn we blij mee! Reageer via de ‘direct solliciteren’ button.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Medewerkers vanuit Frion hebben voorrang in de procedure.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.

 Direct solliciteren op deze functie

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Prunuspark 3+4
Postcode 8024 BA
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst in overleg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 01-06-2021
Reageer voor 14-06-2021
Ingangsdatum 01-06-2021
Nummer 68646
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion